Oj vilka roliga spelningar vi haft!

Hallå där ute!
Ja då har man börjat att hämta igen sig efter en intensiv vecka med många mil i bil men framför allt fem otroligt roliga gig!
Men som vanligt tar vi det från början..

23/9: Upphämtning av alla i stan och medhavd lunch så styrde vi färden söderut, närmare bestämt mot Skönsberg alldeles strax innan man kommer till Sundsvall. Vi var nere i bra tid, runt kl 16 för dansen började kl 19. Uppriggning och sådant gick bra och så dök Magnus upp från duon Finezze som skulle vikka med oss denna kväll. En trevlig kille och en ny trevlig bekantskap som skötte sig med bravur kvällen igenom. Tack för det, Magnus!
Eventuellt Janders har spelat på Skönsbergs FH men det måste då vara länge sen då inte ens Christer vet.. =)
Blev en härlig kväll med rätt så mycket folk och kvällen bestod oxå med ett antal gammeldans så Matte fick göra rätt för sig men det gick bara fint! Trevliga arrangörer och bra service aom vi tackar för och tydligen så var dom nöjda med oss för vi kommer tillbaka redan i februari nästa år. Kul!
KL 23 var vi klar och efter nedpackning och lite nattamat i Sundsvall så styrde vi mot Söderhamn där vi skulle övernatta på Centrahotellet. Vi kom dit ca 02.00 och så vi fick några timmars sömn innan det var dags för frukost och avresa mot Kapellskär på fredagmorgon.

24-25/9: Vi kom till färjeterminalen i Kapellskär i väldigt bra tid så vi satt oss ner och njöt av en god lunch medan vi väntade på våran vikarie Peter från Stockholmsorkestern Toppz som skulle hjälpa oss fredag, lördag på Rosella. Han dök upp i god tid han med så vi fick börja prata och lära känna varandra en stund.

Kl 14.15 så fick vi rulla på Rosella och då är det järnet som gäller..  In med grejer, in i hissen och så upp till Funclub där det är dags att börja spela kl 16.
Som tur så behöver vi inte PA och ljus utan det finns på båten men det räcker ändå med antalet svettdroppar man får fram.. =)
Nu fick vi 10 minuters extratid av helgens kryssningsvärd Kent "Humle" Holmgren och det satt ju rätt så bra att man hann duscha. Nya trevliga hytter fick vi oxå, bara kul det. Skönt med fönster dessutom i hytten.
Restev av  fredagen var mycket trevlig med ruggigt bra tryck framför scenen! Sista trippen till Sverige var makalös! Så skoj det kan vara i bland att vara dansband! =)

Sovmorgon på lördag, första set är först kl 13 så det finns gott om tid att kolla i taxfree, prata med resenärer. Vi satt även och snackade med kryssningsvärden "Humle". Väldigt trevlig man med många roliga berättelser och mycket duktig gitarrist och sångare/underhållare. Här  under ses Humle stå och språka med Matte.

För övrigt så är det fantastiskt trevlig personal på denna Viking Line Rosella! Man känner sig verkligen välkommen! =)



På lördagen fick vi även nöjet att få träffa våra vänner Ronny och Gunweig, alltid så trevligt och kul. Även en herre som heter Tony med sällskap vi börjat lära känna var ombord.
Lördagen var oxå en kanondag att spela på och det är så skoj, så skoj.. Lördagkväll efter man är klar och vi har packat ihop allt så kan vi själva gå ut i Mariehamn och vi fick träffa Rosellas andra kryssningsvärd Patrik "Putte" Häggblom på Arkipelag. Kul! =)
 

Söndagen är bara en dag att ta det lugnt på, göra sista inköpen från taxfree och invänta när vi kommer till Sverige runt kl 14. Ta adjö av Peter som gjorde ett bra jobb och ytterligare en ny trevlig bekantskap. Tack, Peter för en trevlig helg!
Kosan styrdes hemåt, gick bara fint och runt kl 23 så var man hemma.

28/9: Samling på Götgatan runt kl 11 och ta sikte på Erkheiihi som ligger 48 mil norrut. Ca en mil norr om Pajala ligger det. Det var dags att åka upp på Römppävikko och spela lite! Vi kom upp bra tid och mat i Pajala och efter lite letande så hittade vi igen Folkets Hus i Erkheikki och kunde börja rigga upp igen.


Inga problem alls utan det fanns gott om tid innan vi skulle börja kl 21. Kaffe och bullar hann vi med..
Ganska fort så fylldes golvet och vi hade en mycket rolig kväll från scen, denna tripp åkte vi på trio. Och sista dansen Hucklebuck var skitskoj att se från min position när både Matte och Christer var nere på golvet och twista med dansarna.. =))
Kanonservice från arrangören och mycket trevligt dansfolk!
Efter ihoppackning så var nattens mål Forest Hotel i Tärendö och efter lite förvirring med nycklar och rum så kunde vi till slut komma isäng runt 3-tiden.

29/9: Frukosten sov vi över utan vi siktade direkt på lunch som satt som en smäck! När vi satt och åt så dök en busslast upp med konferensfolk men busschauffören var en bekant till oss sedan förut, Alf. Vi spelade åt han i Pajala, Tannlogen 2009 (när vi spelade utomhus i åtta plusgrader i juli ). Alf som dessutom var med i filmen Populärmusik från Vittula som just busschaufför satt sig ner och käkade med oss, trevligt! Alf fyllde dessutom 65 år denna dag vilket vi uppmärksammade senare på dansen med sång och hyllningar.
 


Forest Hotel i Tärendö

Fin utsikt från hotellet mot Tärendöälv.

 

Efter lunch så drog vi iväg på sightseeing i Tärendö! Vi tog en promenad på Tärendöholmen, även statyn på Charlotte Kalla hittade vi igen och tog lite kort och kände oss som riktiga turister. =)


 

Vi drog till Folkets Hus i Tärendö och började rigga och greja med lite smått och gott, vi hade ju gott om tid om man säger så.. Men runt halv sex tiden så åkte vi iväg tillbaka till hotellet för en god middag. Även lite underhålllning på hotellet fick vi avnjuta medans vi åt. Är ju altid trevligt att bli det som omväxling.


Uppfräschning och tillbaka till Folkets hus och kl 21 drog vi igång igen! Väldigt många bekanta ansikten från kvällen innan som liksom vi hade skitskoj helt enkelt! Även en Tärendöbo med namn Siv var med oss både kvällarna. Vi träffade hon i augusti i Allsåklubben och vi tror nog hon har ett finger med att vi fick komma upp till Tärendö.. =) Tack för det!!
Även denna kväll en otrolig service med dryck, kaffe, korv, bullar osv.. Som man vill det ska var! Tack för det!
Tidig revelj på torsdagmorgon av en enorm rentjur med bjällra utanför hotellet och vi var på rull redan kl 08.00 och man fick köra igenom ett otroligt vackert landskap och att det är strålande väder gör inte saken sämre. Klia hårt i kamerafingrarna men det får man ta en annan gång..

Ett stort tack till Erkheikki och Tärendö och vi hoppas få återkomma nästa år under denna Römppävikko!

Nu laddar vi batterierna för att åka till Rundvik den 9 oktober för att spela på en gala för Bröstcancerföreningen. Ett gott initativ och vi hoppas att det kommer mycket folk!!
 

Våran nya cd finns till salu på www.janders.se för 120 kr + porto 30 kr. Eller så drar ni väg ett mail till mig på [email protected] för en beställning.
Vi kommer att uppdatera och göra om våran Facebooksida och det gör att den ligger nere ett tag.

Ha det gott tills vi hörs igen!

Mvh Peder

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.