Ny härlig sommarvecka på Birka Paradise!

Hallå där!

Jadå ska vi avge rapport om våran trevliga vecka ombord på den fantastiska kryssningsfartyget Birka Paradise. Jag provade några gånger att blogga från båten men det var tji den här gången. Ibland går det o ibland går det inte…
Men vi tar det från början.

Vi stack iväg redan på söndag 24/7 för att ta in på hotell i Timrå, det passade bra eftersom vi skulle hämta veckans vik Magnus Reinholdsson i Bergsåker som i vanliga fall spelar i Sundsvallsbandet Finezze. Löpte på bara fint och även resan ner till Stockholm och stadsgårdskajen gick strålande. Vi var nere på plats redan vid 14-tiden. Man får inte lasta in förrän ca 16.30 när allt livsmedel, sprit osv är lastat och båten även tömd på sopor osv. Det var grabbarna i Sandins som lastade av efter sin vecka ombord och det brukar hinnas med några sporadiska meningar när vi springer förbi varandra i stressen. Upp på däck 5 där dansgolvet finns, snabbt riggat, soundcheck för att kl 18.30 då var det dags för presentation. Så klockan var nästan runt åtta innan man kom till hytten och fick chans att fräscha upp sig innan vi drog igång kl 21.00 och spelade fram till kl. 02.00. Så löpte det på måndag till torsdag när vi kryssade mellan Stockholm och Mariehamn på Åland. Dagarna var rätt så fina och som precis för två år sedan hade vi det stora nöjet att avnjuta coverbandet Live Company på soldäck. Oj, oj, oj så bra dessa grabbar är! Och trevliga! Mycket roligt återseende och jag tror faktiskt dom tyckte detsamma. Sedan hade vi en härlig kryssningsvärd, Jacob Jaldelan heter han som är ett energiknippe av mått! Och duktig.. Nöjesvärdarna Bengan Finnäs, David Nilsson o ljudtekniker Stefan Forslund, barpianisten Pancho, knattevärdarna Linda o Sanna och musikvärden Henrik Pileblad. Där hade ni hela nöjet vecka 30! Kanongäng på alla sätt o vis.
Även kul förstås att få träffa på våra vänner Ronny och Gunweig som åkte två kryss med oss, alltid lika roligt att ses och stort tack Ronny för att du tog massa kort som vi fått! Vi lärde känna dom just på Birka Paradise för två år sedan.
Fyra härliga kvällar med fullsatt båt varje kväll gjorde dessa dagar väldigt roliga och minnesvärda.

Fredag var det så dags för att ge sig av på weekendkryssning! Fredagkväll, natt o lördagmorgon styrdes färden mot Rönne på Bornholm. Under tiden så spelade vi förstås, det var även Captens Cocktail på fredagkväll som var rolig att få vara med om. Alla högsta befäl på båten presenterades förstås så nu vet vi vilka som styr o bestämmer på båten. Kan tillägga att befälhavaren Niklas Gustavsson var en rolig prick! =)
Tyvärr så visade inte Bornholm sin bästa sida mot oss, regn, kallt o disigt gjorde att det vart en kort promenad men det var ändå skönt att få lämna båten en stund. Avresa kl. 18 och då styrdes båten mot Visby på Gotland och vilken lördagkväll det blev.. Och det tackar man kryssningsvärd Jacob, nöjesvärd Bengan, musikvärd Henrik o ljudtekniker Stefan för. Dom hade en egen show med balett, riverdance, discotema och det absolut bästa.. Ballongdansen!! Oj så jäkla bra det var! Hjälpte dom att filma under showen så det var kämpigt att hålla kameran still när man vill ligga dubbelvikt av skratt! Men som tur var hade man sett generalrepet på torsdag em så man visste vad som skulle komma! Det var alldeles strålande bra! =))
Även ett showband som heter Milda Makter klev ombord och hade show tre kvällar och den på söndagkväll var dansbandsshow! Det ni.. Man fick skratta där med.

Söndag i Visby bjöd på fint väder och wow vilken mysig stad det var! Jag o Magnus knatade runt i flera timmar och det var en stad man kommer att  åka tillbaka till, då med en mer kramgo till sällskap.. 😉
 

Sammanfattningsvis så var det som sagt en trevlig vecka och den magiska mässen saknar man direkt man klev i måndags. Innan dess hade vi haft en go avslutning på soldäck där vi alla i nöjet avtackades och vi avslutade med stort kramkalas! Trevligt.. Lite seg väntan innan vi fick lasta av men det var ju värre för Sounders som skulle kliva på för tre dagar ombord. Dom fick nog stressigt värre är jag rädd för.. Hemfärden gick bra. Vi lämnade Magnus i Bergsåker runt kl 23 och vi andra var väl hemma till mans runt 3-4-tiden på tisdagmorgon.
 

Nu tillbaka till vardagen när vi drar igång med Boden och Björknäsparken t.ex.

Nu kommer ett gäng bilder från gågna veckan!

 

 Nöjespresentation på soldäck

Våran vikarie under veckan, Magnus Reinholdsson

Kryssningsvärden, den duktiga Jacob Jaldelan

Den redan legendariska ballongdansen.. Bild tagen på repet.

Tack för denna gång mässen.. Öppen 23 timmar om dygnet.


 

Många glas att fylla på när det var dags för Captens Cocktail.. Närmare bestämt 1700 stycken.

 Tjusig solnedgång i Stockholms skärgård

Ytterligare en vacker solnedgång på Östersjön strax före Gotska Sandön

Som sagt var.. Rönne på Bornholm ville inte visa upp sig från sin bästa sida. Tråkigt väder i lördags
 

En av många mysiga gränder på Visby

Birka Paradise i hamn i Visby

Kanonbandet Live Company! Calle på trummor, P-A på piano, Anders på gitarr




Tills vi hörs igen.. Ha det gott!

Mvh Peder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.