Idag på Mallis, imorgon i Málaga

Av , , Bli först att kommentera 4

Baaada är nog min dotters favoritord. Så fort hon ser havet, som hon gör när vi går strandpromenaden nere vid Magaluf-stranden, blir hon helt till sig. Bada, ja, det är det enda man vill nu när det är så här varmt. Om man nu är ledig för att njuta av värmen. Mamma älskar också att bada så visst, bada kan vi göra, hur ofta som helst, när bara tiden finns till. Nu har mamma en hel veckas semster så nu kommer det att bli mycket bada av.

Imorgon går  dessutom flyget till Málaga, där vi förutom att hälsa på kompisar även kommer att besöka den trevliga Ferian och bara vara utomhus. För det är där hon trivs, precis som mamma. "Calle" är därmed ett annat av hennes favoritord. När hon blir less på att vara inne kastar hon sig mot dörren och skriker "calle", "calle". Ja, hon är bara ett och ett halvt år men hon vet vad som är "rolit". Och roligt har vi nästan alltid, om vi bara är tillsammans. Hon kommer att trivas som fisken i vattnet, hon som älskar att dansa,  precis som mamma och äta (mer än mamma), vilket innebär att det blir både "rolit" och "nam". Kan det blir bättre? 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Bo billigt, boka nu – 25% rabatt på samtliga hotellbokningar!

Av , , Bli först att kommentera 2

Bo billigt på Alanya, Kreta, Mallorca, Rhodos eller var du än önskar. Zleeping Hotels drar av av 25% från samtliga hotellbokningar om du bokar din vistelse genom Zleeping Hotels denna vecka.

När du bokar din vistelse betalar du fullt pris, rabatten på 25% dras sedan automatiskt av från din kreditkortsbetalning. Erbjudandet gäller fram till och med fredag 12/8.

Läs mer på http://blog.zleepinghotels.se eller boka direkt på http://www.zleepinghotels.se

Störd sömn pga konsert…Björn Rosenström på Grabbarna Grus…

Av , , Bli först att kommentera 3

Ingen aning om att det inatt skulle vara konsert med en svensk kille härnere vid stranden i Magaluf. Helt ok, men kanske inte min smak direkt, men ok, han är ju svensk iallafall…

Björn, du uppmanar publiken:" är vi på partyresa eller är vi på partyresa". Hm, vad ska vi svara på det? I like? Men inte kanske just nu, när jag snart ska sova. Vissa dödliga måste upp och jobba imorgon… Men det är ok ändå. Man vänjer sig. Man får skylla sig själv då man väljer att bo i Magaluf, faktiskt. Det kommer nog att bli en flytt inom en snar framtid, säger spåkulan.

Inatt hade någon av mina grannar spytt ute vid trappuppgången och någon hade lyckats ha sönder glasrutan till ytterdörren i lägenhetskomplexet. Undrar  vad som hände, då det inte behövs någon nyckel för att komma in…

Men,men, man ska inte klaga, jag fick ju en gratiskonsert av Björn Rosenström…Publiken verkar taggad iallafall och sjunger glatt med i "Jag har blivit lurad" och "Jag är så het"…som framförs just nu…

Boka billiga hotell världen över med Zleeping Hotels

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu kan alla som villl boka billiga hotell över hela världen göra det via hemsidan www.zleepinghotels.se. Här finns över 30.000 hotell på mer än 1500 destinationer i över 120 länder.  

Den 13 juni slog Zleeping Hotels upp dörrarna världen över för bokningsportalen zleepinghotels.com. Sajten är en möjlighet för alla ressugna att via en kraftfull sökfunktion efter egna preferenser boka in vistelser utifrån.

Gästen ges möjlighet att prägla sajten utefter sina egna personliga förutsättningar och önskemål. Genom att recensera hotell och dela med sig av erfarenheter via portalen och sociala medier är gästen personligen involverad i utformningen av Zleeping Hotels verksamhet. 

Multiportalen inkluderar den högkvalitativa recensionstjänsten ZleepAdvisor, där gästen måste ha ett bokningsnummer för att genomföra en recension. Tjänsten är den enda i sitt slag och resultatet blir garanterat autentisk information. 

Via den unika tjänsten Total – Avbeställningsskydd erbjuds gästerna ett heltäckande avbeställningsskydd från 10€, utan krav på verifierande dokument. Därigenom skyddar sig gästen från samtliga kringkostnader vid avbokning. 

Fakta zleepinghotels.com 
• Erbjuder över 30.000 hotell på mer än 1500 destinationer i över 120 länder vid bokning. 

• Resecommunity med personlig profil och däri möjlighet att forma innehållet efter individuella preferenser. 

• Tillhandahåller en kraftfull och personligt anpassad sökfunktion med möjlighet att filtrera, kategorisera och sortera sin sökning efter egna förutsättningar. 

• Innefattar tjänsten ZleepAdvisor där gästen recenserar vistelser samt inspireras till nya upplevelser genom andra gästers erfarenheter av hotell och destinationer. 

• Stort utrymme för kommunikation och dialog genom omfattande närvaro via sociala medier. 

• Möjlighet för gästen att tjäna Zleeping Dollars genom aktivitet och deltagande på zleepinghotels.com, en valuta som nyttjas för att erhålla rabatterade bokningar. 

• Zleeping Hotels webbsupport har öppet 24 timmar om dygnet 

• Erbjuder gästerna den unika avbokningstjänsten Total – Avbeställningsskydd från 10€/vuxen 

Läs komplett pressmeddelande:

http://blog.zleepinghotels.se/pressmeddelanden/pressmeddelande-zleeping-hotels/

Kontaktperson: Eva Karlsson, Informationsansvarig, eva.karlsson@zleepinghotels.com,
Tel 08 525 095 93

Strandbilder från Magaluf

Av , , Bli först att kommentera 1

Ännu en vacker sommardag i Mágaluf. Promenerar längst stranden som för tankarna till hur man föreställt sig en  perfekt paradisstrand. Och den finns nedanför min balkong…Lycklig! Så här såg det ut klockan 19.00…

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Underbara kväll

Av , , Bli först att kommentera 0

Hur underbart kan det bli? Sitter med öppen dörr till balkongen och hör hur vågorna skvalpar mot magalufstranden. Man blir lite förvånad när man går ut och ser att gatan är fylld med festande människor som gapar och skriker. Härifrån hör jag bara havet och ett och annat flygplan som strax ska ner för landning på Son San Joan. Kan det bli bättre? Lugn och ro, men ändå mitt i handlingen på något vis. Och en kväll som denna kan man sitta ute iförd enbart linne och shorts. Helst med något drickbart i handen, men det är ju bara Onsdag idag….

Det som fattas på terrassen är en grill, som jag inte vet om jag kommer att våga tända utan att brandmännen kommer, som enligt en 2009s resultat har en maximal svarstid på 15 minuter. Men på 15 minuter hinner jag nog grilla klart…

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , , ,

Husmoderlig a la 60-tal

Av , , Bli först att kommentera 0

Undra om det är fullmåne? Nej, inte idag. Det kanske bara är det där med att vara mamma, eller kanske bara mina kvinnliga hormoner som en gång i månaden får mig att känna mig extra kvinnlig och vilja göra allt sånt där som kvinnor gjort i tid och evighet: städa, laga mat och vara fröken duktig.

Tänk att v hade ett ämne som hette hemkunskap. Det var det roligaste jag visste, då…Det roliga innebar dock att laga mat. Det där med att städa och att diska har nog aldrig riktigt varit min grej, även om jag kanske inte velat inse det förrän jag blivit lite äldre.

Har känt mig ovanligt husmoderlig, a la 60-tal senaste tiden, och varit duktig och lagat mat, och t.om. tagit med matlåda till jobbet. Ser mig själv med stora pappeliotter och en dammsugar i ena handen, men där slutar likheterna.Glamor städa verkar inte som att det är min grej. Eller inte ens att städa för den delen. Det låter som ren lathet, men jag ska försöka förklara. Jag trodde att jag var ganska ok på det till jag insåg att jag inte alls dög till det, hur mycket jag än försöker.

Jag lagar mat och stökar ner, och det är jag bra på. Försöker mig på en bortförklaring med att "man kan ju inte vara bra på allt"men det kvittar ju egentligen vad andra tycker. Sen gör jag något fult, något som man inte ska men som alla borde göra: betala en annan som kommer och grovstädar det som man aldrig hinner ta hand om själv. För dagen, eller dagarna man har ledigt är heliga även om lite städning hinns med. Problemet är att det alltid finns det alltid mer att ta av. Och om solen lyser går det liksom inte bara att stanna inne, man måste ju passa på medan solen skiner och medan man är ledig.

Så ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att jag nog inte alls skulle passat in på 60-talet, utan bara i min egen värld, där jag gör som jag själv vill och är extra husmoderlig under de perioder som jag väljer själv.

Bli först att kommentera

Min Egen Dag

Av , , Bli först att kommentera 0

Pappa hämtar min lilla dotter och jag har en HELT EGEN DAG FÖR MIG SJÄLV! Helt UNDERBART! LIte städning (oundvikligt) följs av några timmar på gymmer (bäst att passa på när man kan) och en god hemlagad kyckling wok med fruktsallad som efterrätt, som avnjutes ute på en solig terass iförd enbart bikini. Sommaren är här!!Jippie!En mysig dag bara med mig själv, fasen vad skönt det är att vara själv ibland (om man nu får säga så utan att det låter som att man är en kass morsa) .

Fåglarna kvittrar och turisterna ligger på sina badhunddukar nere på Magaluf stranden. Själv sitter jag på min idylliska terass med panoramautsikt över Medelhavet. Helt perfekt utsikt om det inte vore för de delvis störande klädlinorna som är mer än välfyllda. Man kanske skulle ta och sätta på lite musik och ha en egen liten fest (inte nödvändigtvis med alkohol) för att fira lite för sig själv. Hurra va jag är bra, för det brukar man vara dålig på att göra, att hylla sig själv. Man kan ju te.x. fira "Min egen dag", då man kan slippa all stress för en liten stund. Kanske  bäst att passa på när ingen ser en (i förebyggande syfte).

Bli först att kommentera

Det som göms i snö…

Av , , Bli först att kommentera 0

Sommaren är snart här!Jippe! Men då är det ju som de säger…det som göms i snö kommer upp i tö…Sommargarderoben ska fram och då inser man plötsligt att en massa plagg som man kunde ha året innan nu har blivit för små. Det kanske inte har märkts så mycket under vinterhalvåret, men när bikinin ska på syns alla skavanker och även kilona man hunnit dra på sig under vinterhalvåret, som nu ska bort. Men hur?

Operation Bikiki är påbörjad, men inte av mig. Visst, jag kommer att börja på gym och simma lite då och då, och framför allt, ut och springa lite oftare. Men det gör jag inte för att visa upp mig på standen, då vi mest undviker den under de starkaste soltimmarna, utan mest för att det får mig att må så otroligt bra. En så kick! Även om man ibland är man lite väl optimistisk då hjärnan vill en sak och flåset något helt annat.

Ser på mig själv hur mycket jag slösar på onödiga matvaror. Allt som oftast köper jag lite för mycket mat, sånt som sedan bara åker rätt ner i soptunnan då det nästan är på väg att krypa ut självmant från kylskåpet.. Hur fungerar vi människor egentligen? vi köper för mycket mat som vi inte har råd att köpa, som vi sedan inte får tid att ens äta upp. Men det skrämmande är att vi ända har tid att äta för mycket, vilket bevisar att det kanske är bra att man inte hinner äta upp all mat man har köpt, för hur skulle vi egentligen se ut om vi haft tid till det? Men det västa är ändå att de flesta av oss spendar tid och pengar på att överkonsumera mat. Sen spenderar vi ännu mer tid och pengar på att bli smala igen, när det enda man egentligen behöver göra är att inte äta så mycket från första början..Ironiskt, men sant….

Bli först att kommentera

Sol, Paseo Marítimo och glass

Av , , Bli först att kommentera 1

En helt underbar vårdag på Mallorca, som nästan är som den svenska sommaren, lite oberäknelig. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska klä sig, då det en sekund är strålande solsken och så fort solen går i moln måste ett annat plagg på. Turisterna springer omkring i shorts och tunna linnen, men när man bor här året runt blir man lätt lite frusen av sig, nu är det trots allt inte så jättevarmt, men det beror ju på vad man jämnför med…

Mitt på dagen tittar solen fram en längre period och vi åker och äter glass i Palma. Cookies och Yoghurt blir dagen smaker. Lillas chokladglass rinner lite här och var och t.om hennes hår kladdas ihop av brun chokladgegga. Men det går inte att låta bli att njuta av Palma och alla vackra båtar som ligger ankrade i hamnen. Denna vykorts-liknande plats är helt underbar. Vi njuter av solens värmande strålar, medans glassen smälter till en kletig smörja. Kan livet bli bättre än så här?