Mina digitala reflektioner

En digital reflektion

Älgjakt som helgjakt

Av , , Bli först att kommentera 1

Älg (Alces alces) på Ornö

Tack och lov är det fortfarande tillåtet att jaga älg på helgerna när det inte handlar om storstadsområdena. Helgjakten är det stora helgnöjet som är avsevärt mer tillfredsställande än att springa i shoppingcentrum och diverse julmarknader som ska hållas överallt så här års. Så länge inte kvoten är uppfylld blir det samling för åtminstone en del av oss i jaktlaget. Att skjuta älgen är inte det viktigaste, även om det så klart är drivkraften som får mig och många andra att trotsa vädrets makter och bege sig ut i skog och mark tidiga helgmorgnar. Nu när vintern håller på att bita sig fast behövs bättre kläder (oftast) jämfört med den tidigare jakten, även om det kan vara så lagom kallt även då. För egen del har det varit en del problem med material, som nu senast då mitt bästa kikarsikte konstaterades att vara färdig för kikarsiktesskroten. Tack vare snabba leveranser från min leverantör PN Jakt så blev aldrig helgjakten lidande. Tack för det! Deras kikarsikten här förtjänar all uppmärksamhet i världen. Skäll på mig om du inte skulle bli nöjd.

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

När chocken lagt sig

Av , , Bli först att kommentera 0

Sommaren slut? Det är inte ens mitten av augusti och det blåser redan kalla vindar. Hade jag haft ett jobb att gå till idag så hade det varit en perfekt jobbardag. I alla fall om jag hade jobbat inomhus. För utomhus är det mindre trevligt just nu. Kallt, blåsigt och regnigt. Tur att det finns Internet och då menar jag mer än Facebook. Ett Facebook som jag tröttnat på för länge sedan. Som vanligt letar jag efter möjligheter att starta en webbshop. Tiden går och det blir ingen webbshop den närmaste tiden heller. De flesta nischer och branscher har väldigt hög konkurrens även om jag personligen tror att det alltid finns lite marknadsandelar att ta i alla branscher. Läste om Lasse utanför Falköping som helt otippat driver en sexbutik online där han säljer vuxenleksaker. Ska han skämmas över det? Jag skulle nog inte känna mig helt bra till mods för det skulle nog lätt bli prat bland de mindre bekanta grannarna. Däremot skulle jag kunna tänka mig något mindre komplicerat så som verktyg eller vettiga prylar som behövs i vardagen.

De branscher som verkar mest lovande är heminredning och djurgrejer. Inge branscher jag direkt är välbekant med. Jag tror jag har de räta egenskaperna för att driva en onlinebutik, intresset har funnits i flera år nu för tekniken och marknadsföringen. Har du tips så är jag idel öra. Kanske kan vi bli partners.

Bli först att kommentera

Hösten har kommit

Av , , Bli först att kommentera 0

Hösten är som en påminnelse om att tiden går med ett tydligt budskap om att sommaren är slut. Det är inte bara en dörröppning mellan sommar och vinter, den har helt egna värden som är värda att lyfta fram. Jag är säkert inte ensam om att tycka att hösten är mindre stressig än exempelvis vår och sommar. Det är dessutom kanske den allra vackraste årstiden bara vi är beredda på att bege oss ut och möta den. Det finns också en symbolik med hösten, man skulle kunna jämföra hösten med en medelålders människa. Nu är det inte helt stresslöst att vara medelålders. Jag känner till dem, ja vuxna män, som beställt hem fertilitetstest via Internet bara för att checka av funktionaliteten. Det handlar alltså inte ett dugg om att det finns tankar på att skaffa barn. Med internet behöver man inte konfronteras med en människa och riskera att skämmas, det är bara att beställa via någon av alla sidor som säljer dessa fertilitetstest, snabbt, billigt och enkelt. Ett fertilitetstest för män på Testlagret kostar bara 299 kr. Nu fick detta helt oplanerat alldeles för mycket utrymme här. Det är verkligen ett ilandsproblem som dessutom är ett allvarligt problem för vissa. Ännu viktigare är möjligheten att beställa prostatatest, men det gäller att ha tagit del av Socialstyrelsens information innan beställning sker.

Ok, ingen tvekan om att hösten är mer än bara blåst och gula löv. Idag är det alltså höstdagsjämning och det tycker jag vi firar med att försöka vara mer nöjda med det vi har än missnöjda med det vi inte har. Livet är här och nu.

Bli först att kommentera

Umeåpolitiker i blåsväder

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu verkar Umeåpolitikern Lennart Holmlund ha fått lite hett om öronen. En Öviksföretagare har fått nog av att det gått så långt att en Socialdemokratisk lokalpolitiker bidrar till ryktesspridningen om tiggarna i Sverige. Han kritiserar Lennart Holmlund hårt på sin blogg och detta uppmärksammas redan på flera ställen, som är på Wiredoo.se. Man tycker att ett kommunalråd ska vara försiktig med uttalanden som han påstås ha kommit med. Hur detta kommer att påverka förtroendet för Lennart Holmlund får framtiden utvisa.

Bli först att kommentera

Konsulternas konsult

Av , , Bli först att kommentera 0

Mitt intresse för sökmotoroptimering har lett mig till denna blogg om SEO med jämna mellanrum. Det är mixen mellan fakta, spekulationer och debatt som fångat mitt intresse. Det gör mig nyfiken. Igår blev jag varse om ett verkligen intressant inlägg. Ett av de största konsultföretagen i norden hade missat sin egen sökmotoroptimering. det är mänskligt att göra fel, men om man näst intill har som mission att lära andra göra rätt, att motivera andra att försöka göra rätt, så blir det mycket mer fel om man själv är nonchalant nog att missa städningen framför sin egen dörr. Här kan du läsa hela inlägget. Det är delningsvärt och lärorikt. Vissa kan sökmotoroptimering bättre än andra och det är inte de som själva kallar sig experter.

Bli först att kommentera

Siklöjefisket pågår ännu i söder

Av , , Bli först att kommentera 2

Såg just på denna sidan om löjrom att fisket av siklöja och beredning av löjrom ännu pågår i och vid Vänern. Lätt att glömma att svensk löjrom finns även söderut, även om den då inte får kallas för Kalixrom. Det får långt ifrån all rom från bottenviken kallas heller. Det är ett namnskyddat begrepp och det finns bestämmelser som reglerar detta noga. Fisket i Vänern pågår till i mitten av december och det har tydligen börjat lite trögt men verkar ge bättre fångster nu.

Bli först att kommentera

Ogooglebar blir osvenskt efter påtryckningar från Google!

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag har språkrådet tydligen tagit bort ordet ogooglebar så att det inte länre är ett svenskt nyord. Om detta har diskussioner förts på sociala medier som Twitter, Facebook och Google plus. De största tidningarna har skrivit om nyheten och jag tycker mig se att deet bildats två tyckarläger. Ett läger som tycker att Google nu agerat klumpigt och fel och det andra lägret som försvarar Google. Så brukar det ju vara när sånt här händer.

På Twitter såg jag åtminstone en vinnare. Det är Håkan Persson, en person som mest är känd för att jobba med och blogga om sökmotoroptimering. I samband med att ogooglebar blev ett svenskt nyord registrerade han domänen www.ogooglebar.se och idag hade han tidigt lagt till nyheten om språkrådets agerande efter påtryckningar från Google. Sidan har idag haft flera tusen besökare och man kan verkligen prata om att lyckas med timing i detta fallet. Tyvärr verkar han inte ha satsat på någon annonsering, men ibland är inkomsterna sett till pengar inte det viktigaste. Mindre bra timat var det av Google som i alla fall tillfälligt har ett varumärke som fått sig en törn.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Fler besökare till bloggen

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu kommer jag skriva mer och hoppas det ska finnas tid till det. Vill ju också att någon ska läsa min blogg så jag ska börja marknadsföra den lite bättre. Läste om sökordsoptimering på Google, men det verkar ganska svårt. Det viktigaste verkar vara att få många hemsidor och bloggar att länka till sin sida så om du har en blogg så vill jag jättegärna få en länk. Jag kan länka till din sida eller någon annan sida i utbyte. Tar gärna emot tips om hur jag kan få fler läsare. Hittade en blogg om googleoptimering, men det fanns inte så mycket fakta.

Bli först att kommentera

Fly vinterkaoset med drömmar

Av , , Bli först att kommentera 0

Vid denna tiden är det inte så svårt att upptäcka sig själv med att drömma bort vinterkaoset. Det är långt till våren just nu och i garaget kommer min moppe stå att samla damm ett tag till innan det är dags för den årliga insatsen.

Puch dakota

Jag är en stolt ägare till en blå Puch Dakota, exakt samma modell som den jag även hade som femtonåring. Det handlar mer om nostalig. Du hittar en film med Puch Dakota här . Tyvärr har jag ingen bild i datorn på min moppe och att ta en nu så som den ser ut skulle jag inte vilja lägga upp här! Jag lånade istället bilden från trimbutiken.se där jag fundar på att beställa moppedelar och trimm till min moppe. Länk till Trimbutiken finns här.

Att greja med mopeden är inte det billigaste nöjet men jag tycker att det är en bättre medicin för själen jämfört med att kosta på sig en solresa. När man kommer hem är allt sig likt i alla fall, men med en moped i garaget så vet man att den står kvar tills det är dags för den att rulla ut igen.

Bli först att kommentera

Kläder efter väder

Av , , Bli först att kommentera 0

Precis gjort en beställning från en internetbutik som säljer kläder helt i min smak. Jag trodde att kläder skulle vara det sista jag köpte på internet men det hoppas jag inte nu. Butiken med kläder som föll mig i smaken är brandbynature.se.

Jag gjorde en blygsam beställning. Det blev en vad jag tror är en riktigt varm mössa. Ska försöka ta en bild på den när den sitter på men tills dess får ni nöja er med bilden nedan.

Pälsmössa

Aldrig trodde jag att en oljerock skulle tilltala mig, men den ser verkligen skön ut. En lagom udda stil som inte sticker ut alltför mycket. Klarar den 15-20 minusgrader tro. Nästa gång jag följer med jaktlaget så blir det väl början på ett nytt mode i de här trakterna.

Oljerock

Priset, nästan 1800 kr, återspeglar förhoppningsvis det man får och då finns det inte så mycket att säga om det. Det är tur att smålänningarna inte har de kallaste vintrarna haha. Här hittat du sidan med oljerockar http://www.brandbynature.se/category.html/oljerock!

Nu ser jag fram emot att hämta ut paketet med mössan och när plånboken blivit lite tjockare igen blir det nog allt en oljerock. Slår du den?