Liten by skola.

Vi tar hela tiden ett steg närmre nedläggningen av  Fredrika skola. Det är inte en frågan om! utan när.

I detta fall är det intressant att höra argumenten för eller emot, nu ger jag er alla som vill vara med i debatten en chans.  Det är nu vi skall diskutera inte när besluten är tagna.

5 kommentarer

  1. Sylvia Samuelsson

    Skolan arbetar i projektet 4 mila skolan. Internetbaserad kunskapsutveckling-förmedling. Skulle tekniken skapas runt detta projekt skulle skolan öppna upp nya dörrar.
    Hur få elever vi skall kunna ha i en skola bör vi samtala om. Åsele centralskola ligger längre från Fredrika än Bjurholm och för flera Fredrikabor är Lycksele närmast.
    Jag tycker att alla skolor behöver inte se likadana ut, Vi kan skapa lösningar som passar just Fredrika. Att visa på möjligheter tycker jag är en politikers uppgift. Eller vad säger du Jonas?

  2. Flyttfågeln

    ”Vi tar hela tiden ett steg närmre nedläggningen av Fredrika skola”. Varför inte stryka ordet ”skola”?
    Då kommer vi flera steg närmare sanningen om vad majoriteten lokalpolitiker verkat för sedan Fredrika Kommun sammanslogs med Åsele.Det är ledsamt att bevittna centraliseringspolitik av värsta sorten på nära håll, än värre att konstatera att den nya generationens politiker inte förnyat tankesättet. Nedläggning av Fredrikaskolan = inget framtidshopp för Fredrika.
    Jonas, eller Sylvia, om ni vill väl,sammankalla till stormöte i Fredrika med temat ”Fredrika skolas Framtid” agera därefter.

  3. Anna

    Det är inte bra för barn att gå i en alldeles för liten skola. Hur kul är det att vara ensam i klassen? Att när man slår ihop hela högstadiet ändå inte har folk nog att spela brännboll, när det bara går killar från 6an och uppåt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.