Att värdera livet i tid.

Att bo i glesbygd ses i många ögon som någonting negativt, och jag tror att i det flesta fall blir man lurat att det finns någonting bättre på andra sidan kommungränsen. Fast jag tror att väldigt många inte ser skogen för alla träden, framförallt de som aldrig provat att bo så här.

Mitt hem ligger just utanför centralorten i en så kallad glesbygds kommun. Varför smakar vårt sätt att leva så beskt i så många munnar. Här finns allt man behöver, framförallt så finns det tid en massa tid. Så varför flyttar framgångsrika människor från andra länder hit, jo här finns det mer möjlighet att bara vara.

Stressen och strävan efter det lilla extra har gjort att många gått in i väggen, många ser inte när karriären håller på att knäcka dem, eller att tiden med familjen blir för kort. Så de som hittat botemedlet packar ihop allt och beger sig av till norrlands inland.

Jag förstår varför man vill bo så här, att kliva upp och göra barnen klar för skola och dagis, det är ingen stor grej. Räkna in restiden och slutligen ombytt och klar på jobbet det behöver inte ta mer än 45 min. varför skall man bo i en stad där det kan ta timmar att få saker och ting gjorda.

Om man undrar vad de gör i umeå kl 19:00 en lördag kväll, troligen är man på väg till eller från ICA eller COOP för att storhandla, det är en av de saker man inte hinner under veckan.

Att det finns politiker som inte vill värna om denna miljö gör mig som familjefar upprörd, om man tror att varken ambulanser, vårdplatser eller bya skolor tillför något i våran värld. så får man ta bort dessa. Men om man som politiker sitter och förstår hur viktigt dessa delar är för att glesbygden skall fungera och att människor känner sig trygga då får man hitta en lösning som inte demonterar glesbygden.

Jag tycker personligen att politikerna med storhets vansinne kan hålla sig till sandlådorna i städerna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.