Rastplats Åsele.

Den 25 November 2015 går det ut en mejl för kännedom till flertalet personer inom Åsele kommun.

Mejlet är en vidarebefordran från Therese Lundmalm Projektingenjör/Delprojektledare vid trafikverket.

Detta mejl kommer från kommunens tjänsteman som har kontakten med trafikverket.

 

På mottagarlistan finns:

Egon Persson, politiker

Brage Sundberg, politiker

Jonas Ternestål, politiker

Peter Lindström, politiker

Nils-Petter Grenholm, Kommunchef

Robert Borgén, Chef Tillväxt & utveckling

Tony Johansson, Chef Samhälls- Byggnadssektionen

 

Texten i mejlet kommer här:

Hej,

Utifrån bl.a. trafiksäkerhet och anpassning till befintlig miljö samt våra samtal med er kommer projektet att gå vidare med

bifogad principskiss för rastplats Åsele. Det kan komma att bli mindre justeringar av utformning under projektets gång,

men i stora drag är vi positiva till utformningen vilket vi har förstått att även ni är. Vi kommer att ha ett möte med

WSP för att diskutera tidplan etc. för projektet utifrån att vi går över till typfall 1.  

Hör gärna av dig om du har några funderingar, annars återkommer jag till dig.

Med vänlig hälsning

 

Therese Lundmalm

Projektingenjör/Delprojektledare

 

Även skissen finns att se.

skiss

 

Denna informationen gick ut för kännedom den 25 nov 2015.

och under fullmäktige den 16 maj är det första gången jag hör någonting

om att bygget är avbrutet.

 

Det skulle vara roligt om det finns någon skriftlig fakta i detta ärendet.

och om så är fallet varför har ingen berättat detta tidigare?

 

Den som vill kan läsa på Trafikverkets hemsida: http://www.trafikverket.se/nara-dig/Vasterbotten/projekt-i-vasterbottens-lan/vag-9092-rastplats-asele/

 

6 kommentarer

 1. Märta Söderqvist

  Varför är bygget avbrutet? Blir så ledsen, eftersom det var något som behövdes i Åsele.

  • Jonas Ternestål (inläggsförfattare)

   Jag vet inte om jag ska vara helt ärlig. Men det är socialdemokraterna som har medelat detta. Jag har inte fått någonting skriftligt bara muntligt.

 2. Anders Westman

  Hej

  Jag har sökt kompletterande information om detta. I Trafikverkets hemsida står att projektet är pågående, inget annat. Magnus Englund, handläggande tjänsteman på Åsele Kommun har sökt Trafikverkets handläggare utan svar. En annan tjänsteman där svarade efter många om och men att ”Politiken” anser att projektet är för dyrt och därför avbrutit det? Ingen i Åsele, tjänsteman eller politiker känner till något beslut! Magnus och jag är frustrerade över bristen på information från Trafikverket. Jag arbetar vidare för att hitta svaren…..

 3. Anders Westman

  Nu har jag mer fakta i frågan
  Peter Lindström påstår att Åselepolitiker varit inaktiva i frågan. Sanningen är att ingen Åselepolitiker sitter i Region Västerbottens Förbundsstyrelses Au, där beslut fattats. Närmaste politiker från inlandet i AU är Nicke Grahn i Dorotea.
  Jag satt igår tillsammans med Robert Borgén och vi fick tag i Mårten Edberg, strateg för infrastruktur på Region AC, som gjorde en pudel om bristen på kommunikation och nu informerade om Region ACs AUs beslut att göra halt på projektet då det fanns avsatt 3,5 mkr för detta projekt men projekteringen hos Trafikverket visade på att det skulle kosta 9,6 mkr. Av denna anledning bromsades projektet och det finns tankar om att söka en bantad lösning. Det handlar alltså inte om politisk inaktivitet!

  Så vi arbetar vidare i Åsele med hjälp av våra tjänstemän att hitta en bantad lösning. Våra representanter i Förbundsstyrelsen för region AC arbetar också med frågan.

  Sen kan sägas att den som initierade rastplatsprojektet var Bert-Rune Dahlberg, och det är han som ska ha credit för detta, ingen annan. Om nu Peter Lindström tidigare fått veta om hur region ACs AU beslutat borde han ju, för Åseles bästa, som väl alla politiker i Åsele arbetar för?, ha informerat våra tjänstemän och den politiska ledningen i Åsele om detta beslut och diskuterat lösningar med dessa, inte använt beslutet som ett politiskt slagträ?!

  Vi måste få alla politiker i Åsele att dra åt samma håll, det utvecklar inte Åsele kommun att gräva ner sig i skyttegravar och att använda information på det sätt som Peter Lindström gjort!

 4. Kurt-Ove

  Hej! ja hoppas det blir av, skulle behövas en rast plats där, med både ett servis hus med mat och kiosk, och äve Turist info, flytta Turist byråns hus till detta ställe, Passar bra där fyra vägar går i hop, från Ume Solefteå Wilhelmina Dorro kan det finnas nått bättre ställe, vi får hoppas att det finns pengar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>