Äldreomsorgen i Åsele.

Det är tråkigt att äldreomsorgen i Åsele är under ett så stort tryck just nu. Och många politiker med mig funderar med hjälp av sakkunniga i kommunen hur vi skall lösa problemet.

Jag och fler med mig vet vad som är på gång, vi har fått en bild om hur det är inom äldreomsorgen. Och i Åsele har vi en fantastiskt personal inom vård och omsorg. Dessa människor står just nu inför enorma utmaningar. Utmaningar som har pågått under en längre tid.

Nu är det är tid att komma till vad jag anser är ett det största problem i dag. Har ni lagt märke till de anonyma ”sakvetare”  som finns bla. på Vk’s tyck till.

Jag förstår att dessa sakvetare vill bygga upp sin bild av hur Åsele vanstyrs. Men dessa personer glömmer hela bilden. Ungefär som när fullmäktigeledamöter från S drar ner tjänstemännen och politiker i skiten för någonting som de inte har möjlighet att påverka.

Och oavsett om det är politiker, tjänstemän, anställda inom kommunen eller anonyma inlägg på nätet. Alla våra uttalande kan tas som sanningar och om de inte är det så är det oskyldiga som blir drabbade.

Åter till äldreomsorgen.

Ja! Bofinken tre våningar står tom. Detta är inte bra och kommunen hyr extra rum på stugan för att lösa kortsiktiga problem.

Och som jag ser det så är det bra trots den rådande situationen att bofinken står tom.

Om inte en majoritet i fullmäktige hade stoppat flytten av talmon och ombyggnationen av bofinken så skulle vi stå här idag utan några lokaler över huvudtaget.

Att genomföra flytten av tallmon skulle ha innebärt två demensplatser mindre än vad vi har idag och hela huset med talmon skulle vara vigt åt flyktingverksamhet. Och vi skulle behöva hyra än mera på stugan för att lösa våra kortsiktiga problem inom vården.

Och som prognosen ser ur idag enligt sakkunniga tjänstemän i kommunen så kan det vara så enkelt att det är de tomma våningar på bofinken som trots allt kan vara lösningen på några av våra framtida problem inom äldreomsorgen.

(Till dig Åselebo, även om du verkar ha tillgång till mycket information så saknar du många gånger helheten eller så väler du bara att förmedla hälften av faktan. Är detta ett medvetet val för att skapa en sämre plats att bo på eller är det bara det klassiska ”lyft andras svagheter istället för de egna styrkorna” som du praktiserar i brist på egna idéer.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>