”Åselebo” & ”Plassarn” Fixar biffen.

Eftersom både ”Åselebo” och ”Plassarn” har svaret på alla frågor så tänker jag ge dessa två mirakel en möjlighet att rädda den bygden som de brinner så enormt för.

Ni behöver inte berätta vika ni är, men ni får gärna komma med lösningar på problemen inte bara visa att det finns problem.
Sen så har vi kanske olika syn på vad som är problem och problem.
Som jag tolkar er när jag läser på vk:s tyck till så brinner ni för hur människor beter sig och vem som tycker vad och när. Ni brinner för att förklara hur ni ser på vilka som är i majoritet eller inte. I stort sett så är det era personliga åsikter om enskilda individer som driver er framåt.
Med all respekt för ert arbete men jag vet inte riktigt vart ni vill komma.
Så ni får gärna komma med konkreta förslag, men de personliga påhoppen klarar vi oss utan.
Under de senaste 30 åren har vår kommun krympt med ca 30 % av befolkningen. Kommunen har gjort ett super arbete när det gäller att anpassa sig till den minskade befolkningen. Att säga upp personal och avveckla verksamheter och fastigheter har fungerat för att få en budget i balans.
Men……..  NU!  går det inte att spara något mer.

Det svenska systemet fungerar inte längre. Vi behöver att det blir minst ett överskott på 47 st personer som flyttar till kommunen varje år. Detta för att skatteintäkterna och ökningen av utjämningssystemet skall kunna kompensera de ökade utgifterna vi har på ca 2,5 % varje år.

Kommunen går alltså minus ca 3 milj. Detta bara genom att göra det vi ska och samtidigt behålla den personal som är grunden till att det fungerar.

Så frågan till ”Åselebo” och ”Plassarn” Hur förändrar vi det svenska systemet så att vi inte bara måste spara? Vi har sparat i minst 30år. Och vår ekonomi blir inte bättre eftersom intäkterna sjunker ännu fortare.

Det är ingen Åselepolitiker som har skapat detta problemet. Men det är på tiden att vi gör någonting åt saken.

 

Tacksam för svar. Jonas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>