Varför förklarar jag för någon som inte vill läsa och förstå?

Tack ”Åselebo för att du läser min blogg”. Utan dig och minst 500 andra besökare i dygnet så skulle det inte finnas någon riktigt bra orsak till att blogga.

Men åter till ditt inlägg. Märk väl jag skriver ”ditt inlägg” inte ”åter till dig”.

För det första: Även om det kan verka helt otroligt i dina ögon så har jag faktiskt försök komma till en lösning på Bofinken problemet.

Den 2 maj 2016 skickade jag ut ett mejl med nedanstående text:

Efter föra KS så har jag börjat fundera kring användandet av bofinken.
Hur snabbt kan man få fram fördelningen av brukare inom äldreomsorgen i Åsele. Och hur många det är som ligger på fel sorts vårdform?
Finns det möjlighet att fylla upp plan 1 bofinken med korttidsboenden för att släppa in dementa och multisjuka där de hör hemma.
Alt demensboende på våning 1 och korttids och ”trygghets/särskilt/55+” på våning 2, ev våning 3 om man inte tänker göra kontor.
Hur ligger dessa tankar hos er?
Mvh Jonas .T

Skickat från min iPhone

Orsaken till mitt mejl var att en representant från socialdemokraterna påpekade bristen av platser inom vård och omsorg under ett KS sammanträde. Eftersom det fanns ett gemensamt intresse från politiken att lösa problemet så kallade jag till en träff med verksamheten. Den 11 maj gick detta mejlet ut:

Jag önskar att vi träffas och gör en snabb genomlysning och kortare dialog om platserna inom vård och omsorg.

 Om inte klockan 08:00 fungerar. När är närmaste tillgänglig tid?

 vänligen

 Jonas Ternestål

Kommunstyrelsens Vice Ordf.”

 

Bara för att alla skall förstå hur man vet vilket datum det handlade om så finns det en funktion i mejlen som gör att man bara behöver klicka i ja! eller nej! Så lägger programmet in tid och datum per automatik i kalendern. Hur som helst så efter några om och men så hade vi en träff. Närvarande var representanter från politiken och verksamheten.

En hel del förslag och lösningar blev lyfta, men politiken behövde lyfta frågan till de egna leden för att kunna komma med några egna konkreta förslag. Som ni alla vet så är det inte någon diktatur i kommunen och det krävs en majoritet i styrelser och nämnder för att fatta beslut. Och som alla större organisationer så krävs det en hel del tid för att samla politiker och intresserade och komma till beslut.

Vid det här laget så började personal och politiker försvinna på semester och samtidigt så läggs tjänsten som socialchef ut. Detta för att kunna få till en rekrytering av ny chef när vi behöver en.

Och nu är alla tillbaka efter sommaren. Och arbetet rullar på och jag vet för närvarande inte vem som håller i frågan just nu. Men jag kan kolla på måndag och återkomma.

För det andra:   Jag gillar att dela upp texten i ”För det första osv.” eftersom det kan vara lättare att skilja ämnena/frågorna åt.

För det andra: Igen!

Hyreshusförsäljningen! Kommunen har redan tagit beslut att sälja. Beslutet fick laga kraft i början av december 2015. Och vad jag vet så har ingen upphävt de beslutet.

Men däremot så finns det oklarheter i hur kostnadsfördelningen skall vara mellan kommunen och köparen vad det gäller friställningen.

Om jag fick bestämma så skulle det vara det absolut billigaste att använda sig av ”Ledningsrätt eller servitut” men kommunen vägrar. Och det saknas politisk majoritet för att göra detta.

Så nu står vi här 9 månader efter att beslutet av försäljning funnit laga kraft. Men försäljningen är inte genomförd. Tråkigt!

Sen det du skriver om omställningskostnaderna får mig att lyfta på ögonbrynen. Detta är exakt samma mening, precis som om den skulle vara tagen från det kommunstyrelse sammanträdet som vi diskuterade frågan.

Det som politikerna är överens om är att visst! Vi kan sälja husen. Om köparen vill köpa fastigheterna för det priset som är uträknat så är vi också överens. Men det som skiljer mig och tex socialdemokraterna är rätt enkelt i mina ögon.

Eftersom kommunen inte vill använda sig av ”Ledningsrätt eller servitut” så måste köparen koppla loss fastigheterna från det kommunala värmenätet. Kommunen kan inte ha värmekulvertar som går igenom fastigheter som man inte har tillgång till. Resultatet blir att fastigheterna som vi säljer blir utan värme och varmvatten. Men eftersom ytterligare tre fastigheter berörs av åtgärden så måste kommunen kosta på ny utrusning i sina fastigheter. Det är här skon klämmer för representanterna från S och V och den politiska vilden.

Man anser att eftersom kommunen tvingar köparen bekosta friställningen av fastigheterna från ledningsnätet. Och detta drabbar kommunens fastigheter. Då är det köparen som skall bekosta nya anläggningar i kommunens fastigheter. Glöm då inte att köparen behöver ordna varmvatten och värme för egen del också. Om inte köparen gör detta så kommer S, V och J.S driva saken till förvaltningsrätten eftersom det är gynnande av enskilt företag.

För det tredje och sista den här gången:

Vad är det som gör dig så frustrerad att du måste fortsätta hacka på mig som person? Du slänger ur dig saker kors och tvärs för att få uppmärksamhet. Och ja! Nu går mitt skrivande mot dig som person. Detta eftersom alla inlägg som publiceras på nätet får en ”vattenstämpel” när man sänder iväg dem. Detta gör det möjligt för tex. Polisen och åklagarmyndigheten att hitta personer som gör sig skyldig till tex. ”förtal”. Och ibland ligger ni väldigt nära gränsen.

Men som ett bevis på att jag inte är en långsint person tycker jag att vi slutar hacka på person nivå och flyttar debatten till sakfrågor och lösa problemen inte skapa fler.

 

Trevlig helg er.   Jonas Ternestål

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>