Vad blir bättre på sikt?

I Åsele kommun har vi 31 ledamöter och 19 ersättare i kommunfullmäktige. Av dessa så är det 17 stycken som jobbar inom kommunen eller har en nära anhörig som jobbar inom kommunen.

Efter omorganisationen av kommunens verksamhet så är det mycket ny personal. Framförallt på chefspositionerna har vi nya personer. Jag undrar varför socialdemokraterna vill ta kontrollen över vilka chefer som anställs. Alla vill väl ha en chef som pekar med hela handen och som får saker och ting gjorda.

Jag skickar med två bilder. Den till vänster visar de 17 personer som har koppling till kommunens verksamhet. Den till höger visar politiker som inte har några kända kopplingar till kommunal verksamhet.

Varför vill ett enskilt parti flytta makten från kommunchefen till politikerna? Vad vinner politikerna på det?

jäv_vem

 

Jag tror då inte att kommuninnevånarna får det bättre.

2 kommentarer

 1. Sven Svensson

  Problemet är att vi inga chefer har, varken som kan peka med hela handen eller rent fysiskt för dom har slutat. Ditt parti har väl också varit med att bestämma att vi ska ha ett personalutskott även om ni möjligen var emot.

  Om man har en oordning som inte funkar då måste man göra ändringar i sin organisation.

  Att avsluta med en insinuation om att politiken korrumperar beroende på om man själv jobbar eller har en nära anhörig som jobbar inom kommunen tycker jag är onödig. Nog tror jag att Ni politiker är professionella nog att sära på privatliv och kommunpolitik.

  • Jonas Ternestål (inläggsförfattare)

   Tack för din kommentar. Jag svara kort och i tre punkter.

   1. Jag har varit emot ett personalutskott hela tiden.

   2. Problemet är att ingen vill lyfta upp problemen eftersom man är rädd att tappa jobbet.

   3. Ja i den bästa av världar så är det så. Men det finns tydliga bevis på att tex. svågerrekrytering har förekommit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>