Enkätsvar och övriga tankar.

I januari 2018 gjorde jag en enkät som innehöll fem frågor. Det var fritt att svara och det var jag personligen som var frågeställare.

Jag tänker göra en snabb redovisning över resultatet nedan.

 

Fråga 1. Vad har du för relation till Åsele kommun idag?

fråga1

 

 

Fråga 2. Vilken funktion har/hade du i Åsele kommun?

fråga2

 

Fråga 3. Känner du dig trygg på jobbet?

fråga3

 

Fråga 4. Skulle du rekommendera någon annan att försöka få ditt jobb när/om du skulle sluta?

fråga4

 

Fråga 5. Skulle du vilja jobba i Åsele kommun fram till pensionen?

fråga5

 

Antalet som svarade på enkäten blev 90 stycken det blev fler än vad jag räknade med. Jag tycker att resultatet är intressant, och detta stärker den bilden som jag fått när det gäller är att jobba inom Åsele kommun. Om jag snabbt skall summera det första halvåret av 2018 så skulle det behövas fler enkäter till befolkningen, eller en hjälp och stöd telefon som är öppen för Åselebor som behöver prata om sin situation.

Som politiker får jag lov att ta mig tid med den som vill prata, och det finns mycket som människorna i Åsele vill berätta. Det är bara så synd att den lilla människans välmående inte prioriteras. Vuxna och barn i kommunen mår dåligt eftersom det finns bara fokus på pengar. Men som politiker känner jag att jag inte kan yttra mig. Men om jag gör det ändå då blir jag halshuggen av verksamheten eller övriga politiker. Men klarar jag mig från halshuggning så får jag raka och klara besked att det finns ändå inga pengar till att förbättra. Men VARFÖR finns det inte pengar? Och vad har man gjort de senaste 30 åren för att förändra förutsättningarna? Under mina 14 år som aktiv politiker i Åsele har man gjort samma sak år ut och år in och sparat med osthyveln. Den enda förändringen som gjort skillnad under denna tid är när man köpte  Åsele Kraft AB.

Vi behöver: spara pengar, ordna fler platser i omsorgen, fler platser i förskolan, rusta upp fastigheter och vägar. Hur tänker man få ihop ekvationen? Vi blir inga fler.

Om vi inte har lyckats spara oss till en nivå som fungerar på sikt kanske vi måste se över våra förutsättningar.

 

 

befolkningslinje

 

3 kommentarer

 1. Sven

  Du som skulle göra så mycket Jonas, tråkigt att du tänker lägga av med politiken då jag gillar alla som väljer att engagera sig i kommunpolitiken. Tråkigt är det när du säger att du är räd för att ”halshuggas” när du uttrycker din åsikt. Jag tror att man måste hålla sig professionell som politiker och skilja på privatperson och politiker, annars är det lätt att låta känslorna ryckas med i det man gör.

  Ni har genomfört väldigt lite av den politik Ni gick på val till och numera är det bara socialdemokratiska förslag som vinner i kommunfullmäktige, det måste man ju se som ett nederlag som företrädare för både OPiNiON och Åselepartiet.

  • Jonas Ternestål (inläggsförfattare)

   Hej Sven.
   Visst hade jag tänkt att jag skulle göra skillnad i politiken, det var den huvudsakliga orsaken till att jag började från första början. Vissa engagerar sig i föreningar eller facket, jag gick direkt på politiken.
   Men som du skriver citat: ” hålla sig professionell som politiker och skilja på privatperson och politiker” Detta är den största enskilda orsaken till att jag slutar. I sammanträdesrummet och i media så har jag personligen fått så mycket hat att det är inget roligt att fortsätta.

   Det finns en mentalitet i Åsele där politiker i grupp får säga och uppföra sig som de vill mot enskilda individer så länge man gör det i partiets namn. Anledningen till detta är att man gömmer sig bakom ord som ”styrelsen” ”majoriteten” ”partiet” och då är det legitimt att vara en skitstövel.

   Så som svar till dig. Ja, jag känner att det är ett stort nederlag för OPiNiON att det blev som det blev. Vi i OPiNiON önskade bara att engagerade människor skulle börja prata med varandra och lösa problem utan att man måste räkna ja och nej röster hela tiden. Vill man inte prata med varandra så är det omöjligt att förstå hur någon annan tänker.

 2. Svn Svensson

  Jag skulle önska en större ödmjukhet från herrn. Jag tycker du mest skyller ifrån dig då den politiska oredan har varit stor i kommunen. Jag vet inte vilka som är skyldiga till detta men tror nog att samtliga politiker ska ha sig en slev. Det kan bara bli bättre anser jag då oredan varit stor och tjänstemännen fått göra precis som man vill då personalutskottet togs bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>