Rösta på någon som inte finns, eller på någon som inte vet?

 

Detta är en del av underlaget, med samtidigt det viktigaste av det som var grunden till att bygga om bofinken till demensboende från 2014.

 

ombygg

 

 

Läs nedan vad socialdemokraterna har skrivit på sin blogg.

”Vi Socialdemokrater litade på tjänstemännens utredning som såg fler multisjuka och dementa med större behov och att “Bofinken” borde byggas om för att passa de kommande behoven redan under förra mandatperioden. Vår beräkning var att åtskilliga miljoner skulle sparats med denna ombyggnad. Nu har beslut tagits att denna ombyggnad ska bli av efter vårt förslag.”

Som jag minns det så var ombyggnationen av bofinken en del i flera steg.

1. Bygg om bofinken. (Skapa plats för brukare och personal från tallmon)

2. Flytta verksamheten från tallmon till bofinken. (tanken var att spara nattpersonal men socialstyrelsens regler stoppar den besparingen)

3. Sälj fastigheten som tallmons verksamhet låg i. (Kommunen tänkte att Frösunda skulle köpa fastigheten så att kommunen skulle slippa kostnader som en fastighet medför.)

 

Detta är en av anledningarna till varför man måste ha ett psyke av stål som politiker i Åsele.

Här har vi ett förslag som skulle förändra antalet platser inom äldreomsorgen från 84 till 64 stycken. Vi vet idag att behovet från brukarna ligger på närmare 94 stycken platser.

Hur kan man som S politiker slå sig för bröstet och påstå att beslut är taget efter ”vårt” förslag? Hur kan man som S politiker sitta under kommunstyrelsens sammanträde och nästan ropa änligen! när vi fattade beslutet om att bygga om bofinken?

Den enda likheten mellan Socialdemokraternas förslag och det beslut som är fattat idag. Det är att kommunen kommer bygga om på Bofinken, Tallmon kommer inte flyttas och vi kan inte spara in på personal.

 

Så förutom att jag kan tycka att socialdemokraterna inte riktigt håller sig till sanningen denna gången så undrar jag vart alla andra politiker har tagit vägen. Det är mindre än en månad kvar till valet, men vart är alla kandidater? Vart finns Åselepartiet och Centerpartiet i debatten? Vart är Liberalerna och Vänsterpartiet?

Människor jag träffar undrar vad de skall rösta på den 9 september. Vad ska jag säga? Jag rekommenderar alla att göra valkompasserna. Jag kan faktiskt inte rekommendera någon/någonting som inte finns.

 

 

2 kommentarer

 1. Sven

  Att använda inaktuella siffror i ett sånt här inlägg framstår för mig väldigt oseriöst. Hur det ser ut nu kunde ju ingen veta för 4 år sedan. Av den uträkning som gjorts i detta exempel (finns säkert fler) ser man klart å tydligt att en rejäl besparing gjorts och det hade just nu varit många sköna miljoner.

  • Jonas Ternestål (inläggsförfattare)

   Sven, hur kan det vara oseriöst att använda gamla siffror? När blir siffror för gamla? Detta är grunden till varför vi skulle bygga om bofinken våning 1 och 2 till demensboende.
   Om du säger att ditt förslag till ombyggnation är enligt ditt förslag. Visst bör det vara ditt förslag som man har beslutar på? Allting annat är att gå med osanning.

   När det gäller besparingen så skulle den bli om vi lyckades sälja tallmon. Bemanningen skulle vara så gott som intakt. Detta fick jag bekräftat av förra socialchefen och socialas ekonom på ett kommunstyrelsesammanträde.
   Samma personer som har tagit fram underlaget. Ingen visste då att behovet skulle bli så stort i framtiden, så jag tycker väl att det är tur i oturen att vi fortfarande har tallmon kvar och att vi fortfarande har möjlighet att bygga om på bofinken våning 1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>