Rengöringsmedel kan orsaka allergi

Av , , Bli först att kommentera 3

Vi på KRP Städservice försöker alltid tänka miljövänligt när vi väljer rengöringsmedel och väljer då bort alla medel med starka kemikalier. Något som man också bör känna till är att studier har visat att visa rengöringsmedel kan orsaka allergier.

Karlstad universitet har gjort en studie som visar på att förekomsten av PGEs (propylenglykol och glykoletrar) i sovrummsluften kan osaka bla astma och eksem. Studien visade att vissa rengöringsmedel kunde kopplas ihop med högre halter av PGEs.

Läs mer om studien på: http://www.kau.se/om-universitetet/aktuellt/nyheter/artiklar/8633

Det gröna webmagasinet http://livinggreen.se/ tipsar om rengöringsprodukter som inte innehåller PGEs ämnen. Bla Flytande galltvål och grumme såpa.

Så strunta i att köpa en massa starka sprejer och medel och änvänd i stället sådant som är bra för miljön och oss själva!

Ha en bra kväll / Johanna&Heidi

Bli först att kommentera

Fiffig diskborste!

Av , , Bli först att kommentera 3

Från mobilen

Fiffigt med refillborstar , ekonomiskt för plånboken och vänligt för miljön :)  

Ha en trevlig dag / Heidi & Johanna

Bli först att kommentera

Sotfritt kaminglas

Av , , Bli först att kommentera 3

Vi på KRP Städservice utför en hel del flytstäd, då och då finns det kaminer i de hus vi ska städa och i de flesta fallen är glaset till kaminen alldeles svart. Eftersom vi vill använda så lite medel som möjligt för att minska vår miljöpåverkan så har vi lärt oss ett jätte fiffigt sätt att rengöra kaminglaset. Nu tänkte vi dela med oss av det till er.

Det enda du behöver är tidnigspapper och vatten. Knyckla ihop tidningspappret till bollar och doppar dem lite i vatten. De behöver inte bli genomblöta, bara lite fuktiga. Doppa sedan pappersbollarna i askan som finns inne i eldstaden och gnugga med dem på glaset. Upprepa detta över hela kaminglaset. Doppa nya papperbollar i vatten och gnugga igenom glaset en gång till och efter det gnuggar du torrt med rena och torra tidningsbollar. Fungerar utmärkt! På det här sättet behöver du inte använda några rengöringsmedel över huvud taget, du sparar pengar och är snäll emot miljön.

Här har ni några före och efter bilder.

 

Lycka till!

Bli först att kommentera

Städa med såpa

Av , , 1 kommentar 3

Såpa är ett utmärkt medel att använda om man vill städa miljövänligt, med den kan du effektivt torka bort smuts och fett helt naturligt.

Vi använder såpa för att få bort fastbrända matrester i ugnen. Det är effektivt, miljövänligt och väldoftande.

Gnid in insidan av ugnen med konsentrerad såpa, värm upp den till 100 grader och låt svalna. Torka sedan ur den med en fuktig trasa. Om det fortfarande finns fastbrända matrester kvar i den så använd en rakbladsskrapa(följer ofta med ugnen) och skrapa bort. Kom ihåg att det är lättare att hålla köket rent och fräscht om man städar ofta och lite än sällan och mycket för då blir smutsen ingrodd och svårare att få bort.

Lycka till!

/Johanna

1 kommentar

Moppa dina väggar.

Av , , Bli först att kommentera 3

Hej hej!

Nu vill vi tipsa er om en enkel sak som gör skillnad när ni storstädar. Många av er har säkert planmopp/flatmopp hemma som ni torkar era golv med. När man städar lite extra hemma så kan man även passa på att torrmoppa av sina väggar. Det sammlas mycket damm på väggarna som man kanske inte ser, vilket gör att resten av era hem fortare blir dammit. Till detta behövs inget medel, bara en planmopp och ett skaft, tar inte speciellt lång tid och om du gör detta några gånger per år så kan du spara in tid på att dammtorka resten av året. Tex Vileda säljer den här typen av moppar.

Lycka till!

/Johanna

Bli först att kommentera

Rent samvete

Av , , Bli först att kommentera 3

Disktrasor, diskborstar och svampar som du använder i köket eller badrummet samlar snabbt på sig massvis med bakerier. För att vara snälla mot miljön och plånboken så tvättar vi dem i tvättmaskinen eller diskmaskinen och återanvänder dem. Då kan du använda dem förvånansvärt mycket längre. Det kan tyckas vara en liten utgift att köpa nya disktrasor mm. men genom att använda dem dubbelt så länge så sparar vi mycket tillsammans.

Trevlig alla hjärtans dag!

Bli först att kommentera

Fönsterputs

Av , , Bli först att kommentera 2

Hej!

Vi har haft svårt att hitta miljövänligt fönsterputts och kom då på tanken att blanda eget! Fyll vatten i en sprayflaska, blanda i lite ättika och några droppar diskmedel. Skaka om, spraya din spegel och torka torrt med en microfibertrasa eller luddfritt papper. Fungerar utmärkt! Den här blandningen kan du även änvända för att rengöra ditt kakel i köket och som vi tidigare tipsat om så är ättika bra för att ta bort kalkavlagringar i duschen.

Lycka till!

/Johanna

Bli först att kommentera

Sopsortering

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag tänkte vi uppmuntra alla att sopsortera.

Känner man att man inte har kommit så långt att man orkar med en total sopsortering kan man börja med ett litet steg, tex tidningar. För varje lite grej ni sopsorterar bidrar ni till en bättre miljö.

Specielt till företagare och personal på olika företag: Det händer ofta att vi ser att företag slänger massvis av kartonger i blandsoporna även om det står en container för wellpapp bredvid. Det är ett litet steg att bara gå en meter till och kasta kartongerna i den anvisade containern, genom att göra så underlättar ni både för naturen och för dem som jobbar med sophanteringen. Så skärpning nu.

Ha en bra dag alla och om inte annat så sopsortera EN sak idag, Vad som helst :)  

/ Heidi

Bli först att kommentera

Skonsamt

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu vill vi tipsa om hur du på ett miljövänligt sätt rengör ditt kök. Köp inte en massa starka kökssprayer som inehåller onödiga ämnen. Använd istället ditt diskmedel och en microfibertrasa. Diskmedlel är som bekant en vinnare när det gäller att få bort fett. Blanda ut det med vatten och torka av dina köksluckor, kakel eller kylskåp. Har du lite tuffare fläckar så droppar du några droppar direkt på trasan. Det här diskmedlet är både svanenmärkt och rekomenderat av astma och allergiförbundet. Vill man att det ska dofta lite godare kan man som vi tidigare tipsat om pressa i lite citron.

Både hälsosamt och ekonomiskt!

/Johanna

Bli först att kommentera

Citroner och lime

Av , , Bli först att kommentera 3

Om ni precis som vi gillar miljövänliga rengöringsmedel så har jag ett tips. Miljövänliga medel är ofta parfymfria, vilket är toppenbra om man är känslig för parfym, vill man ändå att det ska lukta gott så kan man pressa i lite lime eller citron i sitt medel.

Förutom att dofta fräscht så har citron de fina egenskaperna att det både är kalk och fettlösande.

 

/Johanna

Bli först att kommentera