Svartsjuka…

…killar. Finns det något värre?

För första gången i mitt liv har jag en pojkvän som inte är den svartsjuka typen. Jag får ha manliga vänner (sk pojkvänner haha…), jag får gå på krogen när och med VEM jag vill, jag får vara den jag är utan att ständigt behöva förklara vad jag gör och med vem.

Kan man hitta en bättre man?

Han läser inte mina sms eller på andra sätt våldar sig i mitt privatliv, han sparkar aldrig in dörrar och jagar mig när jag är på fest där han inte närvarar, han bråkar inte med mig om vilka jag umgås med och han finns alltid vid min sida oavsett vad som dyker upp längs vägen.

När man är tillsammans med en svartsjuk människa så slutar det oftast i förskräckelse. Man drar ständigt fram det absolut sämsta i varandra och att leva med en svartsjuk partner innebär ofta ständiga anklagelser om vad man gjort och med vem. Att man råkar snegla på en söt kille i smyg, kan innebära timtal av gräl och aggresiva anklagelser.

Tyvärr hör man då och då hur tjejer pratar om hur ”gulligt” det är om en kille visar svartsjuka. Svartsjuka ÄR inte gulligt och det är definitivt inte sunt.

Om en person har så låg självkänsla att denne inte klarar av att ha ett normalt förhållande utan gör allt för att kväva sin partner och kontrollera honom / henne till fullo, ja då ska man ju fråga sig om det ens är värt att ha ett förhållande?

Man har inte äganderätt på någon annan människa och man ska aldrig acceptera att ens partner lägger sitt dåliga självförtroende över en som en blöt filt i form av läskig svartsjuka. Man ska INTE tolerera att bli anklagad för saker som man till slut har lust att göra bara för att man ÄNDÅ blir anklagad för det.

Svartsjuka tar bara energi från förhållandet. Energi som skulle kunna användas till så mycket roligare saker.

That’s it!

3 kommentarer

  1. Pingback: luottoa

  2. Pingback: smslån kronofogden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.