Utskällda yrkeskategorier…

…finns ju överallt i vårt samhälle. Men vid vissa tillfällen kan man ju vända på steken och fundera på: VARFÖR är jag så sur på p-vakten? Jo, för att jag fick en parkeringsbot.. Men VARFÖR fick jag den då måntro? Jo, för att jag felparkerade. Ahh.. vad kan jag dra för slutsats av det då?

Antagligen att man gjort ett misstag och den man borde vara grinig på är sig själv.

Förra våren åkte jag på FETA böter på nästan TRE tusen spänn då jag kört 19 km /h för fort förbi designhögskolan öst på stan. Det sved som attan och jag blev sjukt irriterad.. På MIG själv. det var ju JAG som satt bakom ratten. Poliserna var där och gjorde sitt jobb och dessutom är de avlönade av oss (läs: skattepengar) så inte kan jag vara förbannad på någon annan än Mig. Och kanske.. (men bara kanske) så lärde jag mig något också.

Vi ska vara glada för att det finns personer i samhället som gör vad de kan för att bringa ordning. Även om det "bara" handlar om parkering. Sen tycker jag att oavsett vad man jobbar med så ska man kunna ha yrkesstolthet i vad man gör. Och det ska du kunna ha vad du än arbetar med. Har du ett jobb och du gör det jobbet bra, ja då ska du vara stolt.

Det händer att man får mindre trevliga kommentarer när man är  iklädd väktaruniform oavsett om man lappar bilar eller ej.

Jag låter det rinna av mig och fnyser inombords. Det är trots allt inte jag som äger problemet. Jag gör bara mitt jobb. Och att det sedan finns griniga puckon överallt? Ja, det är inget jag kan göra något åt eller bryr mig om. Sådana otrevliga människor har kanske sina problem vad vet jag?!

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Kan också jämföras med besiktning av bilen, man gruvar, tycker vissa är petigare än andra, men så brukar vi också säga, det är ju för vår egen skull, man vill ju inte köra en bil, vars bromsledningar läcker, då är det ju bättre att man får veta det.

    Och precis som du säger, det är ju du som gasar och du som får betala böterna om du inte håller dig till den hastighet som gäller.

    Ha en trevlig lördag!

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-08-22 09:05)
    Precis! Men många ser det som att vissa yrkesgrupper ”jävlas” hmm.. genom sig själv känner man andra tänker jag då *skrattar*
    Ha en trevlig Lördag du me 🙂 Nu blire lördagsgodisshopping!! wohoo

  3. Joakim Sundbom

    Jag häller med dig att har man begått ett brott ska man sona det och vända ilskan mot sig själv.
    Jag har betalt otaliga p-botar och fortkörningsböter men lärt mig av misstagen (och den klart sköna inställningen UPAB har getemot felparkerare -de berättar vad som är fel och friar hellre än de fäller men är du stöddig eller inte kommer i tid så får du boten iaf. Helt ok precis som de som sätts på bilar som gör fel, enda smolken är att det bolag bostaden lejt att ”vakta” parkeringarna på böläng tråkigt nog fick ett rötägg i korgen förra året och denne/denna någon skrev sådan som han trodde men inte visste. Nu ordnade det sig och jag som ändå var ”ledig” kollade upp hans metoder lite vilket fick honom att antingen byta dem eller inte återkomma, vilket som är rätt vet jag inte men jag är glad att det nu verkar fungera bra med bevakningen.
    Personen i fråga satt i sin bil snett bakom densamma på ca 10 meter och tog ventilställnigen på bilar han tyckte verkade stå för länge, vadhan inte tänkte på är att vi som bor här parkerar nästan alltid på samma ställe och om du inte är noga med ventilkontrollen kan slumpen göra att det enda hjul som inspekteras hamnar liknande.
    Jag måste lämna en hedersmedalj till en kille från samma bolag som jobbar maxi´s parkering och får så mycket skit att det är inte sant, fast han verkligen är diplomatisk och berättar så surar gnäller och okvädar folk hur mycket som helst. Det är sjukt! Han är helt lugn och försöker hålla en positiv inställning trots de som landar på honom verbalt och i blickarna på felparkerarna. Jag belönas med skit när jag påpekar att det kostar att stå på de randiga gula linjerna efter skylten om parkering förbjuden så jag måste tyvärr?! säga att jag som åskådare njuter av att det skrivs en och annan lapp.

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Joakim Sundbom (2009-08-22 20:03)
    Jag tror att det är samma snubbe som patrullerar både maxi och coop om jag inte minns fel.. Och självklart så skulle det ju bli helt galet om man tog sig tiden att ”tjafsa” och lyssna på bortförklaringar. Står man fel så står man ju fel, inte mer med det liksom!! Och att vara positiv i ett sådant yrke, där man ska ta skit från felparkerande medborgare hela tiden så tycker jag att det är skitbra att man orkar vara positiv och leende och ständigt vända andra kinden till. Jag brukar mest tänka att ”deras beteende och otrevliga sätt säger mer om dem än om mig” Jag ids inte bry mig om folks aggressioner. Det är bara jobbigt! Haha..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.