Förkortningar är….

…så OTROLIGT töntiga, larviga och fullkomligt superirriterande!

Ska inte bli långrandig, men helt ärligt: När man får ett mail där personen avslutar med ett: "MVH"??? Åååååååh så pinsamt dåligt. Det tyder på en viss brist på "vett och etikett" i skriftspråket samt taskig respekt för den man skriver till. Man förkortar nämligen INTE artighetsfraser. För gör man det så visar man att man inte "ids vara artig" utan förkortar med ett uselt jädra "MVH"

Man skriver faktiskt ut hela frasen: "Med vänlig hälsning" eller varför inte bara: "Hälsningar"?

MVH är direkt oförskämt, så då kan man lika gärna skita i att skriva det. Då är det bättre att bara skriva sitt namn om man tycker att det tar för lång tid att vara artig i ett mail.

För hur svårt kan det vara? Det skulle vara precis lika pinsamt dåligt att förkorta frasen "Jag älskar dig" i ett kärleksbrev till någon. JÄD.. Ja, ni ser ju själva hur töntigt och illa det ser ut.

*fnyser*

Ja, ni får ursäkta att jag har snöat in på den lilla detaljen men jag tycker faktiskt att folk borde ha lite mer att tänka med när det gäller sådant. För har man suttit och formulerat ett fint och märkvärdigt mail till någon (oavsett innehåll) och sen avslutar med det där JÄKLA "MVH"

Jaa… sorry… då faller hela grejjen liksom. Det var bara det jag ville säga så här på morgonkvisten.

"H E S L A"

"Vaa…? fattar ni inte? Det betyder: Ha En Skön Lördag Allihopa"

Etiketter: ,

12 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Good morning!
    Ska erkänna att jag avslutar mail med mvh, men aldrig till mina vänner, då är det //kramar eler dylikt. Däremot, på t.e.x jobbet, där jag ofta får svara på bossens mail, oh det är korta svar, såsom, att chefen r bortrest etc, då avslutar jag med mvh.

    Men visst, jag håller med, det är ganska opersonligt.
    Ha det gott//Önskar en trevlig lördag osv. 😀

  2. Moster

    Hihi. Jag använder ofta MVH. Kanske inte till vänner o bekanta. Men till andra instanser. Tycker det är rätt OK. Det är inte alltid man vill vara så personlig.

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-10-17 09:07)
    Det verkar som att de flesta förkortar MVH.. Jag fick tidigt lära mig att artighetsfraser och sk ”personliga” fraser icket skall förkortas, som exempelvis: Vila i frid, Krya på dig, med vänlig hälsning, vi ses snart, tack för senast och så vidare.. det sitter stenhårt i mig så när jag FÅR sådana MVH skrivet TILL mig så blir jag bara så irriterad.. att folk inte IDS vara artiga mot mig… så då blir jag lite grinig istället haha…

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Moster (2009-10-17 16:04)
    Nä, men även om man inte vill vara personlig så kan man väl ändå vara artig? Om man inte har lust med en VÄNLIG hälsning så är det ju ändå hundra gånger bättre med en ”hälsning” och det är ju trots allt bara FEM extra bokstäver.. det ids man väl ändå kosta på sig?

  5. Jörgen

    Jag håller mde sig helt och hållet.. jag använder själv många frkortningar men just på artighetsfraser så ser det faktiskt inte bra ut.. avslutar alltid mina mail med:

    Med vänlig hälsning /Jörgen

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Jörgen (2009-10-18 16:51)
    Vad skönt att höra att det finns de som resonerar likadant. Det är ju faktiskt mycket trevligare med artighetsfraser på riktigt och inte ett par sammansatta bokstäver (som en del kanske inte ens förstår vad det betyder) Artighet är inget som går att fuska med tycker jag!

  7. Lain (Ingers kompis)

    Jädrans!
    Jag har inte tänkt så utan kastat ur mig mvh till höger och vänster i många år.
    Som tur är så har jag lyckats skaffa mig en signatur på jobbmailen där jag plitat in hela Med vänliga hälsningar så nu slipper jag skriva nåt alls, det bara dyker upp. 🙂

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lain (Ingers kompis) (2009-10-19 10:34)
    Ja, jag tror att de flesta inte ens tänker på det och så bara blir det att man skriver MVH fast det egentligen inte är så snyggt. men datorerna är ju våra vänner och det går ju att lära dem ett och annat som tur är *skrattar*

  9. Sanna

    Ops….Mvh skriver jag också, men det kanske får gillas när man skriver med små bokstäver…..eh….nämen det är ju bara när jag skriver sura mail till internetsupporten, eller till olika instanser som komvux…osv…eller i och för sig….när jag skriver sura mail så skriver jag ju inte ens Mvh, det är ju alldes för trevligt 😛 Haha

    HESLA……Hahahhaa….så jävla bra…ska säga det varje fredag nu innan jag går hem för helgen 😛

    Lycka till med natten, jag lider med dig 🙁

  10. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2009-10-20 00:00)
    Åååh.. natten va så dryyyg!! Men dina satsumas räddade mig. Nu ska jag genast fara och köpa två kilo på direkten hehe. Jaa.. förkortningar passar ju skitbra ibland, men ibland ser det bara skumt ut haha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.