Släkt överallt…

…ja, det har vi faktiskt både jag och Jimmie. Vår brokiga familj finns i de flesta delar av landet så det är inte helt lätt att träffa alla så ofta. Men i helgen har vi haft Jimmies mamma samt hans mormor och morfar hos oss.

Det var verkligen kul att få träffa dem och få veta lite mer om Jimmie och var / vem han kommer ifrån. Jimmies mormor och morfar kom till Sverigen från Ungern 1956 och hade en hel del intressant att berätta om den tiden. Jag är fantastiskt glad över att de kom till Sverige  för annars hade jag ju inte haft min fina Jimmie och vi hade inte haft våra fina söner… Kolla in yngst och äldst:

Mys med pappas morfar

Mys med pappas mormor

Det var en väldigt trevlig liten familjesammankomst och jag hoppas att vi får fler tillfällen att träffas.

Nåväl, nu sitter jag och väntar på resten av familjen och funderar på vad vi ska käka till middag. Dagens mål är uppfyllt och det bestod i en promenad till och från strömpilen för att byta ut kolsyrepatronen så nu känner jag mig sååååååå jätteduktig..

*nöjd*

Undrar vad jag ska ha för mål imorrn?

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Ja jag vet då redan vad vi ska äta. Jag ska minsann koka oss en köttsoppa med klimp, samt baka Focaccia till det. Det har jag visserligen aldrig provat på men jag tycker det lät gott. Det får bli en surprise! Kul att ni fick träffas allihop, själv har vi nu inga far eller morföräldrar kvar i livet, men dom var ändock gamla då dom dog och jag hade också äran att få växa upp med dom, inte i närheten men vi träffades jätteofta. Allihop på min sida fanns ju uppe i Malå där vi har stugan. Ha en fin onsdagskväll!

 2. Liw

  Jo det var skönt! Var som jag skrev igår inte speciellt orolig men det är väl bästa att följa sjkrådgivningen så det inte blir problem med försäkring eller nått sånt…
  Vi får försöka ta promis någon annan dag, jag är helt slut i skallen idag :-(
  kram

 3. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-05-05 15:10)
  Ja, man blir mer familjekär för varje unge som kommer känns det som. Och eftersom i alla fall två av barnen är så pass stora så är det viktigt att de får lära känna alla generationer tycker jag :-)

  Hos oss blev det köttfärssås o spagetthi a lá Frejsson! Gööörgott :-D

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Liw (2010-05-06 09:00)
  Ja, det är alltid bra att ta det säkra före det osäkra :-) Vi tar en prommis nån annan dag, vi har ju all tid i världen ;-) jag ska snart inte soffan och zappa lite. Är så trött efter för få sovtimmar! Kram

 5. Pingback: Nu får de äntligen vara tillsammans igen | Helena e-lack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>