Hopp om livet…

…börjar det vara nu.

Rotavirus var en riktig pärs ska jag säga. Vi har tvättat säkert åtta maskiner på bara två dagar, vi har sanerat hela huset, tvättat alla mattor och sängkläder, försökt peta i lille B diverse snälla livsmedel och vi har bytt många många MÅNGA blöjor. Dessutom har det gått åt ganska mycket handsprit. Sånt här är ruskigt smittsamt. Nästan så att jag borde varna för att läsa detta inlägg *skrattar*

Ingen av oss andra verkar (hittills) ha blivit sjuka *ta i trä*

Ringde sjukvårdsupplysningen som förresten hade helt andra rekommendationer än vad sköterskan på barnmottagningen hade. Lite märkligt ändå hur olika råden var. Men jag kände att jag trodde mer på sköterskan på barnmottagningen som sade detta:

"Barnet behöver äta mjuka livsmedel, inga fullkornsprodukter och barnet behöver äta ofta och lite åt gången. Ge ordentligt med vätska. Det här med att man måste avlasta tarmen och sätta dropp är väldigt gamla rekommendationer. Det tar längre tid att bli frisk om man gör så. Allt måste ju komma ut ur den lilla kroppen och då måste man låta barnet äta och dricka. Det är också viktigt att barnet får extra fett i maten. En extra smörklick då och då"

Rotavirus läker ju ut av sig själv och det finns inget annat att göra än att vänta ut det. Lille B har trots allt varit ganska matfrisk fast han varit sjuk och han har tappert skrattat och försökt hålla samma fart som storebror. Men det elaka viruset har gjort honom trött och han har mest sovit mellan varven.

Hans händer och fötter har varit kalla också så han har fått sova med mig. Varannan timme har vi vaknat och masserat magen så den onda gasen kommit ut. Fascinerande hur mycket luft det ryms i en bebis.

Vi har matat honom med verums naturella hälsofil (suveränt med probiotika=lactobaciller), lite äppelmos, svart vinbärssaft och lite vitt bröd med mycket, mycket smör på.

"Jag orkar meka med kärran, fast jag är sjuk"

Så nu är vi lite piggare och gladare på vår adress. Och jag hoppas verkligen att ni andra slipper elaka magbaciller och virus för resten av vintern!

Ha det fint allihopa!

 

 

 

 

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag tror också på en skonkost då man har dåligt i magen, den behöver då inget mer att arbeta med, magen har nog med sitt. Skönt att det håller på vända i alla fall och att barn…oftast repar sig fortare än vi vuxna. Ha en fin dag!

 2. Fru Karlsson

  Jag håller med barnsköterskan om att allt måste ut och att det går fortare att bli bra om man har något att bajsa…då följer även bakterier med i svepet. Ett vattenlavemang kan göra susen på en vuxen.

 3. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-02-16 12:05)
  Man har blivit så glad för varje gång han ätit ”ordentligt” även om det bara varit fil och sådant.. och vips så verkade magen blivit tvärfrisk :-) Lactobaciller är ju kanoners!

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Fru Karlsson (2011-02-16 12:30)
  Jag blev bara så förvånad att de har så olika rekommendationer. Sjukvårdsrådgivningen BORDE ju rimligtvis ha bättre koll på rotavirus som trots allt är rätt vanligt förekommande under vinterhalvåret… men på barnmottagningen hade de klockren koll. Kändes så skönt när hon sade att vi absolut inte behövde åka in :-) Och idag mår han ju toppen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>