Andlig närvaro?

Vad annat kan det vara?

Jag har fått berättat för mig av en som "vet", känner och ser att jag inte går ensam… Någon… denna "någon" ställer gärna till det med små tillbud i min tillvaro för att avleda mina tankar. Inte alls av ondo utan tydligen tvärtom. Denna "någon" gör det tydligen för att jag inte ska tänka på det som kan vara jobbigt och gör sig gärna påmind när jag minst anar det.

"Någon" vill berätta att h*n finns runt mig ibland. Denna "någon" gör det i de mest oväntade situationer då jag sällan är beredd. Spännande och intressant men också lite smått jobbigt att aldrig kunna få veta MER!

(vill jag veta mer då?)

Hmm.. Kanske… Ibland…

Igår sa en nära släkting till mig att "Sådant bör man inte rota i"…men… egentligen så är det väl inte att rota? Jag menar.. jag söker ju inte detta. Jag gör liksom inget aktivt för att allt detta ska ske. Jag bara ser och hör saker och på ett märkligt sätt så finner jag konstigt nog ett lugn i händelserna som uppstår.

Den senaste händelsen inträffade på jobbet så sent som i förra veckan. Jag hade gått omkring med rysningar i min vänstra arm hela dagen (det är numera ett dagligt inslag) och jag bara kände att "något / någon" fanns där. Runt mig.

Jag gick in i ett rum där det satt två personer på varsin sida av ett bord. I ett hörn av rummet stod en gitarr. När jag gick in i rummet stannade jag i dörröppningen och sa "Hej".

Inget konstigt alls med det…

Men i samma sekund som jag avslutade mitt "Hej" så hördes ett högt ackordliknande ljud i gitarren då en sträng med våldsam kraft gick av. Personerna vid bordet såg skeptiska ut medan de tittade ömsom på mig och ömsom på gitarren och såg lite misstänksamt på mig precis som att det var jag som gjort något litet tricks som de missat.

Vid det här laget så har jag slutat att förvånas över sakerna som händer framför näsan på mig men jag undrar ju fortfarande såklart VEM och varför?

I påskas till exempel när jag satt vid mitt eget köksbord i nya lägenheten och berättade om spökerierna för min kusin så hör vi bägge en smäll från den halvtomma diskmaskinen och där i visar det sig att ett vinglas blivit avbrutet mitt itu. Medans vi talat om de eventuella andarna. Så.. VEM ville tala om VAD med den lilla gesten?

Och VEM ville berätta VAD genom att rulla en leksakshink genom hallen framför hela familjen mitt i middagen på vår förrförra adress?

Och varför spelar en trasig speldosa i form av en mjukiselefant i minstingens rum nattetid då och då? Vad VILL h*n?

Och varför slocknar alltid en särskild lyktstolpe precis då jag gått förbi den?

Och alla andra till synes "små" saker som är svåra att förklara? Varför händer det? Varför just nu?

Fast det gör inte mig något. Hur märkligt det än låter så finner jag en tröst och en trygghet i att "någon" bryr sig om mig, fast vi uppenbarligen inte lever i samma dimension.

Kanske kommer jag själv att gäcka någon levande själ här på jorden om sisådär hundra år eller något? Det vore väl häftigt?

Vid det laget så lär jag ju veta en hel del av sådant som jag inte vet än. Just nu får jag helt enkelt finna mig i att bli skojad med. Att bli spelad spöklika spratt och att bara vara lite kompis med en hemlig person i andevärlden.

Eller finns det kanske någon därute som har en annan teori och gärna vill dela med sig av den?

Berätta gärna.. Jag vill veta MER! I alla fall litegrann…

Denna kompis har bott med oss i många år…

Har h*n bjudit in okända månne?

Någon som läst min blogg tillräckligt länge för att minnas detta?

Godnajt alla männschor och spöken!

 Vi ses…