Ba balkongbabbel..

…å sånt! Sen sist har det i alla fall flutit mååånga liter vatten under varendaste bro som går att uppbringa i min närhet. Dock inget jag kan dela med Er här i bloggen (ännu) eftersom det råder sträng sekretess angående det mesta som händer i min tillvaro, som just nu är otroligt spännande, intressant, rolig och till och med lite sorglig.

Så mitt liv just nu är lite som en oscarsnominerad film som innehåller ALLT… trots att rollistan inte är särskilt lång!

Det mesta handlar dock om andra männschor än mig själv men jag får vara delaktig i en hel del som är både fascinerande och inspirerande. Så endera dagen när jag känner för att blogga mer frekvent så finns det en hel del att hämta stoff ur… Haha.. Men just för tillfället så är det minimalt med tid framför både dator och tv. Telefonen glöms ofta kvar hemma mer och mer (schööönt..) och jag är rätt så laidback på alla sätt.

Massor med roliga hemmagrejer har jag fixat också och jag har massor med inspiration. Framförallt i min egen lilla hemmabubbla. Hmm.. kan det ha att göra med att jag blivit FÖRTI..?! 😀 Jaa.. Jag tror faktiskt det!

Nåväl.. Jag har byggt ännu en skapelse av lastpallar. Nämligen en liten hörnsoffa till min inglasade balkong. Jag gillar ju lite annorlunda grejs och istället för att köpa svindyra och trendiga möbler i typ konstrotting så köpte jag helt enkelt fem stycken sprillans nya lastpallar för några hundralappar plus en billig skumgummimadrass på jysk samt ett tyg på återvinningen och sedan knåpade jag ihop detta:

IMG_1257

En alldeles lagom och behändig hörnsoffa till min söta ballis gjord av lastpallar. Återbruk is the shit helt enkelt!

Jag har sågat och spikat och anpassat det hela exakt efter min relativt lilla balkong.

”Bordet” är väldigt provisoriskt. Det är en låda som jag snickrade ihop när jag gick i fyran (!!) för trettio år sedan, men den får duga som bord så länge! Funderar på att skaffa en liten kabelvinda sedan.

Den blev 2 meter ggr 120 cm lång. Jag sågade helt sonika bara bort en enda planka från alla lastpallar för att få det perfekta sittdjupet på 60 cm! Bastians ”busshörna” var utgångspunkten eftersom soffan bara måste vara intakt ända just in i DET hörnet. Resultatet blev (om du frågar MIG: Skiiiitbra!!!) Så nu är det ”bara” en svart ikeastång plus tunna, ljusgröna gardiner som skall borras upp i betongtaket plus en färgglad liten ljusslinga och sedan är ballisen helt komplett. Här ska jag sitta många timmar med både pojk & flickvänner i sommar. Jag ska dricka kaffe och vin (dock ej samtidigt.. vad TROR du om mig egentligen..?!) Och jag ska läsa böcker, jag ska sola, jag ska måla naglar och jag ska odla tomater! Jag ska mysa med mina barn och jag ska pussas med min man och jag kommer antagligen att vara mer i min pensionärskuvös än inne i lägenheten under solfattiga dagar i sommar.. Haha.. Hur härligt som helst och jag förstår att just DU drömmer om en inbjudan.. 😉

Mer då? Joo.. Jag har varit till frissan och klippt bort det absolut sista av mina kemikalieslingor!! För ett par år sedan så slutade jag slinga håret hos frissan med ”vanliga” kemikalier. Jag började använda kamomillsprej på mitt råttfärgade hår och Jag slutade även att tvätta det och… voilá… så HÄR ser det ut just nu:

(Joo.. det va ju det här med selfies..)

IMG_1288

Nu är mitt hår i det närmaste perfekt och det svarta i håret på bilden är fjädrar.. Det är verkligen fräscht och jag behöver inte göra ett skit! Jag sköljer håret med balsam varannan dag, kammar det två gånger i veckan och nu växer det som bara den! Inga fler kemikalier för den här tanten alltså.. Try it.. you’ll like it!

Mer då? *funderar* Jooo.. jag har insett att spindelmannen är en av männen i mitt liv. Kolla bara:

IMG_1251

VAR jag än vänder mig så finns det en spiderman just, exakt DÄR… i badkaret, i sängen, på stolen, i bilen, i hallen, i soffan och till och med i MIN jackficka och i MIN väska… Jag kommer inte undan, men hey… Spiderman är ju en läckerbit så jag borde inte klaga! Mitt liv är fyllt av olika män. Både spindelmän och vanliga män och jag älskar dem alla! (Nästan lika mycket!)

Fast mest älskar jag ju denna man:

008

Och på tal om män.. jag har faktiskt sedan ett par dagar besök här hemma av en mycket viktig man som finns i mitt liv och som alltid har funnits i mitt liv. Han är en av dem jag känt längst och han är en av de äldsta männen jag umgås med OCH… han är en av de bästa jag nånsin träffat. Nämligen min egen, fina morfar. Han sover så gott i våran säng och jag och Jimmie har flyttat in i ett av barnrummen tillfälligt!

IMG_1264

Söt morfar sover!

Sen vet jag faktiskt inte så mycket mer… Jag insåg att det är ett bra tag sedan jag skrivit i bloggen, eller i ”plogen” som morfar säger.. Haha.. jag ska absolut försöka att skriva lite oftare i bloggen och framförallt så ska jag försöka vara lite mer ”catch the moment” med min lilla rosa kamera 😉

Livet pågår för fullt i min tillvaro och jag hoppas att det är så även hos Er som läser… Jag har myycket mer att komma med.. fast inte just nu! Men jag hoppas att Ni alla mår toppen, för det gör jag!

Vi hörs & störs!!

*kram*

heart

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Läser ikapp lite 🙂 Haha, du är händig som sjutton, jättefint på balkongen och din morfar ser ju ut att må alla tiders i sängen 😀

  2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Tack 🙂 Nu har jag ju tom hängt upp gardiner och fixat lite me mina grönisar som jag ska odla… nu jäklar ska de bli balkonghängssommar haha…

    Ja, morfar hade det riktigt mysigt på sagovägen 🙂 Han gillar å hänga me Jimpa 😀

    Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej! Jag köpte just dessa på fabriken i Hörnefors (lastpallsfabriken ) och jag tror jag betalade nån hundring styck och dessa har stått inomhus och var både rena och ”nya ” så det var perfekt!
      Har för övrigt sett massor med lastpallar utanför Mio på Mariedal och de kan man hämta gratis! Dock måste såna torka upp inomhus några veckor innan man kan måla dem!

      Vad ska du bygga? Berätta gärna sen 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.