Ännu mera lastpallar…

…har jag byggt ihop till trevliga små möbler och jag tänkte att det är lika bra att gå ”All in” när jag liks börjat.

Förra hösten fixade och målade jag två lastpallar till en smidig liten sänggavel som med en fönsterbräda ovanpå blev den perfekta sängmöbeln för ett hyfsat litet sovrum.

Och i somras så blev det ju en liten lounge fixad då vi byggde en liten hörnsoffa av lastpallar på södra balkongen:

IMG_1858

Nytt ”bord” ska dock införskaffas! Kanske en kabelvinda?

Jag älskar ju små hemmaprojekt av alla de slag och lastpallar och återbruk är ju både trendigt och roligt. Lastpallar finns ju i rätt många olika storlekar och hittar man någon som är i bra skick så kan man ju bygga i det närmaste vad som helst. Det är bara fantasin som sätter gränser och googlar man efter bilder på möbler av lastpallar så kan man få massor med roliga idéer.

Mammas och Pappas granne hade en heeelt perfekt lastpall skräpandes på gården och jag ringde och tjatade på dem att de skulle gå dit och be om att få den eftersom grannen förmodligen ändå tänkt slänga den eftersom den stod utomhus.

Farsan suckade lite, men gick dit och frågade och jodå, nog fick han den alltid. Någon dag senare stod den på min balkong och bara väntade på att torka, bli slipad och till sist målad:

IMG_1862

166 cm bred och 80 cm hög= PERFEKT för detta ändamål:

En finfin hylla:

IMG_1895

Nu är allt vägghängt och det finns ÄNNU mer plats för familjen.

Och alla som känner mig vet ju att jag blir lite lätt insnöad på vissa saker.. Speciellt då det dyker upp sånt som jag gillar… Och jag erkänner: Jag ÄLSKAR den ruffiga, ojämna, naturliga och lite oborstade looken. Och lastpallar är ju både ruffiga till utseendet men väldigt praktiska oavsett vad man väljer att göra med dem. Så sedan blev jag ju lite mer inspirerad och sugen på att bygga något mer och då dök det upp ett gäng pyttesmå lastpallar med måtten 60 cm ggr 80 cm som stod inne på K-rautas lager där jag tiggde till mig dem av en schysst snubbe i samma veva som vi hämtade våra nya innerdörrar.

Med dessa små söta lastpallar så byggde jag mig ett litet lagomt bord som jag ställde på grova gummihjul:

IMG_1896

Den första lastpallen lade jag upp och ner för att få ett extra utrymme för filtarna som annars hänger och slänger överallt i soffan. Sedan lade jag två pallar ovanpå och den översta hade jag turen att hitta som dessutom var ”helbyggd” och inte bara med 4 eller fem plankor lite glest som lastpallar annars brukar ha. Jag fick tipset att införskaffa en glasskiva till bordet så det ska jag också göra. För det här bordet skulle inte vara så kul att spilla till exempel oboy på haha…

Med hyllor, färg och hjul så har dessa två projekt sammanlagt kostat mig ca tusen spänn och det var det ju lätt värt… Eller hur? Men nu tror jag faktiskt att det får räcka med lastpallsmöbler på min adress, fast…  man vet ju aldrig *skrattar* Men det ÄR kul att med små medel kunna göra stora förändringar hemmavid. Dessutom mår man sjukt bra när man får vara kreativ och GÖRA saker som att bygga, måla, snickra eller tapetsera. Det är terapeutiskt på något sätt.

IMG_1897

Lille B är också en kreativ kille och här är hans fina bidrag till höstens mysigaste hemmaläge!

Hoppas Ni mår bra allihopa! För det gör jag och imorrn blir det en tripp till IKEA för ytterligare lite inspiration för hemmet! 😀

Godnajt allihopa!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Visst blev det?!! 😀

      Så nästa gång du hälsar på så är det (kanske) liite mer ordning.. hehe.. det tar sig liksom!! Kram på Dig!

  1. tiger

    Ordning? Det var ju redan hur ordnat som helst! Men jag förstår att du redan i tanken såg ”hur det ska vara” 🙂

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Jag drömmer ju om den där ”städade och bortplockade” looken.. haha.. men nu har jag insett hur jag ska få den:

      Jag väntar sisådär femton år och… voila!! Det kommer att funka *skyller oftast på barnen även när jag själv stökar till* hehe…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.