Självmord..

..vilket fruktansvärt otäckt ord!

Och det är ganska beklämmande att veta att ca 4 personer om dagen begår självmord.. Eller beklämmande var kanske milt uttryckt: Det är för jävla sorgligt helt enkelt!

Hur känner sig en människa strax innan h*n tar sitt liv? Det orkar man knappt tänka på! Sex gånger så många människor tar sina liv än de som dör i trafiken. Det är ganska ofattbara siffror egentligen.

Ensamheten i den här känslan går nog inte att föreställa sig. Otroligt svårt… och sjukt jobbigt.. Det är jobbigt att ens prata om detta och just därför så måste vi prata ÄNNU mer om det!

Läs HÄR om Suicide Zero

 

prevention

Våga fråga hur någon mår och lyssna när Du faktiskt får ett svar!

Det kan vara avgörande….

Jag tänker ofta på dem jag känt som valt att ta sina liv. Jag undrar fortfarande varför. Jag funderar också på om jag kunnat göra/säga/förändra något. Förmodligen inte… men ändå. Sorgen är lite mer efterhängsen när någon själv valt att avsluta sitt liv och kanske är det därför jag är så allergisk mot ensamhet. Jag avskyr att veta att så många är så ensamma. För i den svåraste ensamheten kan de dödligaste tankarna växa sig alltför stora.

Ju äldre man blir, desto mer ensam blir man. Så är det bara! Så var rädda om era nära och kära. Våga säga Hej till en främling. Le mot någon som ser ut att behöva ett leende… Och framförallt: Våga tala om svåra saker!

En vacker dag kan det röra Dig eller någon Du älskar…

heart

”Life is precious and so are YOU!!”

 

3 kommentarer

  1. Pingback: Suicide ZERO | Helena e-lack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.