Something New..

..Today! Första dagen på året 🙂

Dagen började kl 05:55 då jag hör minstingen tassa upp och säger till sin fullt påklädda mormor som är på väg till jobbet:

-”Häj mommor ää de DU? Ha du kläder på däj?”

*skrattar* Fatta hur söt han är alltså! Ja, Jimmie skulle ju också upp och jobba idag så dagen började tidigt! Men Jag låg hela morgonen i sängen och läste Keplers nya bok ”Stalker” (som för övrigt är hur läbbig och spännande som helst) och VAD händer? Joo.. *suck* jag spillde kaffe i sängen och jag hade inte ens någon att skylla på eftersom jag helt enkelt var.. ensam och klantig!! Grr.. Men å andra sidan… Om året börjar på det viset.. *funderar* Jaa.. då kan det alltså bara bli bättre! 😀

Och vad gjorde vi igår? Ja, först hade vi brakmiddag med familj och vänner @myplace. Två vovvar rök ihop och det var väl kvällens pulshöjare men det var snabbt överstökat. Inte lätt när alla vovvar på Sagovägen vill visa vem som bestämmer haha..

Sedan skulle vi traska iväg på ett litet nyårskalas inte långt från oss, Vi skulle komma dit efter middagen men i sista sekund fick vi veta av herrn i huset att vi inte ALLS var välkomna (!!) eftersom både släkt OCH vänner i huset tydligen sagt ifrån.. Något snopet.. och aningens obehagligt. Men, så där kan det ju bli. Fast å andra sidan så blev det väl bra att vi slapp hänga runt där vi inte är önskvärda! 😀 Det var i alla fall en… pinsam situation. Nåväl, vi haffade en taxi och drog iväg till Marieberg där vi var både välkomna och efterfrågade och det är ju helt klart en väsentlig skillnad. Vi hann bli bjudna på drinkar, kaffe och glass.

Här fanns en stackars liten krabat som redan mådde pyton över för tidiga nyårsraketer. Hunden hoppade från famn till famn och vibrerade av återhållen skräck.. stackars liten! Men oändligt söt var hon i alla fall.

IMG_2536

”Vibrating dog”

Sedan blev det taxi hem igen strax efter elva eftersom Jimpa skulle upp tidigt. Vi spanade raketer genom fönstret hemma i vardagsrummet och vid halvett sov vi allihopa! En stillsam och trevlig nyår.

Jag hann fixa fina lockar och tjusig look inför nyår.. Haha.. dvs: Klänning och nya skor. Det hör inte till vanligheterna, men nu har jag klätt mig i klänning hela två gånger på en vecka. Och på tal om håret.. Har fått många komplimanger för mitt hår och jag får berätta om balsammetoden sisådär var och varannan dag. Jättekul att folk är intresserade och de som testar brukar säga som jag sa: ”Varför har jag inte gjort detta tidigare?!” 🙂

Hårbild från igår:

IMG_2533

Jag har också insett att den blonda tonen som numera är snäppet mörkare än tidigare klär mig SKITBRA!!

😀

Annars har jag intet nytt att förtälja annat än att det åter är grått, slaskigt och eländigt ute.. Igen!! *suck* Ljuset som följde med kylan är ett minne blott.. Jag kan faktiskt tänka mig sträng kyla när det blir så här vackert:

IMG_2441

”Bright ice”

IMG_2444

Mysigt, men frysigt…

Och nu så återstår ju bara att önska alla som läser ett gott nytt år!

Må 2015 bli det bästa året hittills!

i A-L-L-A kategorier!

 

😀

 

2 kommentarer

  1. Lena

    God fortsättning på det nya året! Hoppas allt är bra! Trevligt att träffa dig på grisbacka kyrkan! PS din bror berörde hon bredvid honom väldigt mycket! ♡♡

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Lena! Och tack så mycket.. hoppas att du också får ett fint år!
      Ja, det var en mysig kväll och trots att jag har känt honom i snart trettio år så berör han mig väldigt mycket med sin berättelse fortfarande 🙂 Det ger mig hopp för andra som har det jobbigt!

      Hoppas att det blir ett lyckligt slut även för henne.. Du får hälsa henne så gott! Och vi kanske ses där igen framöver? Kram på Dig <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.