Förståelse för svårigheter..

…är något vi måste tala MER om och OFTARE. Hur ska vi annars kunna synliggöra problem som vissa människor har oavsett de är barn eller vuxna?

Vi lever i en tidsålder då allt ska gå så evinnerligt snabbt och i slutändan så kommer vi ALLA att förlora så mycket mer på det än vad vi kan vinna.

Svårigheter kan bestå i tusen olika saker, där till synes ”obetydliga” ting för en person kan ta sig enorma proportioner för en annan. Att förstå varandra är inte alltid helt lätt, men en förutsättning är i alla fall att man sitter i samma träd även om man inte sitter på samma gren.

Att man står i samma hiss även om man ibland kliver av på olika våningar… Att man står vid samma busshållplats även om vi inte alltid väljer att ta samma buss.

Men för att vara mer konkret så kan man väl säga att möts man av VISS förståelse så orkar man stå kvar, men möts man gång på gång av skepsis, ignorans och intolerans när man försöker förklara vad vissa svårigheter består av så slutar man till slut att förklara.

Och så ska man komma ihåg att allt inte syns på utsidan.. Ett brutet ben är ganska konkret medans andra svårigheter är ganska abstrakta både för den som har dem och den som ska förklara.. Och ibland blir jag så trött på människor som inte begriper. Fast de borde!!

Jag säger som Ingemar Stenmark:

he ä int lätt att förklara för nån som int begrip..

 

Förståelse--trafiksignaler-195382

Ibland går det att mötas på halva vägen och ibland får man vända om!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.