Obunden!

Jajamänsan!! Jag är helt och hållet obunden: Politiskt, religiöst och sportsligt!

Det vill säga… Jag är inte lagd åt något håll alls vad gäller politik och jag tycker att varendaste parti har ett fåtal BRA saker att komma med och en hel del saker som är av den sämre sorten! Alltså förhåller jag mig till det jag tycker känns mest rätt. Jag läser på och följer politiska debatter med stort intresse och jag blir mer och mer stärkt i min övertygelse att det är förbaskat SKÖNT att vara ”obunden”

Religion då? Ja, att vara religiöst obunden är ju en självklar förutsättning för mig eftersom jag bestämt tror på vissa saker och fullkomligt förkastar andra saker… Även här känns det som att varje religion har en gnutta av något liiitet som känns helt okej, medans det mesta är saker som för mig känns som ren och skär rappakalja! Alltså är det mest funktionellt för mig att helt enkelt bara tro på det JAG vet och det JAG känner till och det jag tror på går knappt att sätta ord på, så jag antar att man kan kalla det min egen hemmasnickrade lilla trosuppfattning.

Men min filosofi lyder i alla fall som så, att så länge folk slår ihjäl varandra på grund av vad de har för religion så kommer jag ALLTID att förhålla mig totalt obunden! Och jag har svårt att tro att så sjuka saker som mord på grund av tro någonsin kommer att upphöra så det får helt enkelt bli ett slags ”jag-står-vid-sidan-och-ser-och-hör-utan-att-tro”

Jag känner mig ganska fri och jag kan förfasa mig ibland över vad folk säger och tycker, men jag känner liksom inte att jag behöver lägga mig i. Jag är ju så liten och oansenlig på denna planet, men jag vet ändå att jag är viktig i den stora helheten och det räcker för mig! 🙂

Sport då… Jaa.. suck! Hur många gånger har man inte hört allt möjligt skit om vilket lag man håller på (eller inte) typ överallt? Sportens värld i min tillvaro sträcker sig så långt att jag gärna kollar när make eller barn spelar diverse sporter som innehåller bollar. Det räcker liksom så känner jag.. Jag är väl egentligen mer intresserad av vilken spelare som har snyggaste benen och annat viktigt! 😉

Jag har svårt att förstå huliganism och otrevliga kommentarer sinsemellan till synes helt ”normala” människor som inte drar sig för att kränka någon med ”fel” sportsuppfattning… (sportsuppfattning förresten? FINNS det ens ett sådant ord?)

Det verkar vara så enkelt i alla fall att människor i allmänhet, både de fanatiska och de ”normala” verkar ha ett stort behov av att tro på något. Men att många går väldigt långt i sin tro på diverse skrämmer mig lite faktiskt!

Det kan vara allt från att en kristdemokrat väljer att PÅSTÅ att homosexuella kommer att brinna i Helvetet!! (Hur kan de veta DET förresten?! Har de möjligtvis fått en förhandsvisning??) Till att ett hockeyfan slår klubban i skallen på en motståndare.. *suck* Eller att en politiker LOVAR att ta pengar från fattiga människor för att ge dem till ÄNNU fattigare människor!

Nae… Det finns så mycket som bara känns som galen rappakalja och just därför är det otroligt skönt att vara helt och hållet obunden 🙂 På alla plan!

Men vad vet jag ? Jag är ju bara en männscha? Men jag vet vad jag vet och jag vet vad jag TROR… Och så får det räcka så helt enkelt!

Trevlig helg på Er!

life_goes_on

Detta tror jag på för det här VET jag…

🙂

8 kommentarer

  1. Stefan

    Du skriver att allt från en kristdemokrat väljer att påstå att homosexuella kommer brinna i helvetet. Var får du för dig att någon ska ha sagt så?

  2. Stefan

    Han är inte aktiv inom politiken han var. Sedan har han aldrig sagt så detta är en journalistisk formulering. Denne Tommy Dalmas var för ett år sedan på Saga Teatern tillsammans med Markus Birro. Det var riktigt bra och de talade om Birros bok. Nej då jag tycker inte alls så om du undrar. Jag har inte ens någon tro. Nu är väl Dalmas och Birro pingstvänner och där tillåter dom inte homosexualitet eller vigsel av samma kön.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      En journalistisk formulering lät intressant…

      Jag gillar i alla fall inte bokstavliga tolkningar av vare sig bibel eller koran och dylika skrifter. Än mer allergisk blir jag mot alla som gärna ska tala om vad som är rätt och fel vad gäller religiösa tolkningar! Det är många gånger intressant, men samtidigt lite skrämmande..

      Har för övrigt under en period levt rätt nära en väldigt kristen familj och mina erfarenheter är ca 10% positiva och 90 % negativa vad gäller utövandet av den kristna tron och värderingarna som denna familj bar med sig var de än gick!

      Inte roligt, men intressant och lärorikt! Vad gäller vigsel av samma kön så känns det ju som att det numera ligger i vad som anses ”normalt” 🙂

      För det är ju trots allt två MÄNNISKOR som gifter sig… inte två kön liksom Haha.. Ursäkta, jag fick genast en rolig syn som framträdde i min måttligt ”normala” hjärna idag!

      Ha en skön Lördag Stefan!

  3. Stefan

    Har diskuterat och kollat samt kommit fram till att äktenskapet dvs giftermål eller vigsel är bibliskt. Det är mellan man och kvinna. Jag är inte religiös men samkönade kan inte gifta sig. Kanske partnerskap är ok pga arvsrätt men att gifta sig är ju inför gud och då går det bara om man är av olika kön. Man kan inte ändra på bibelns ord bara för att det ska passa in. Två kristna v samma kön kan inte ingå äktenskap.
    Har en halvbror som bor med en man och de har inte gift sig. Hans sambo är troende och de kan inte gifta sig i kyrkan eller de anser att det inte går och det är fel. De har registrerat partnerskap och har i och med detta rätt att juridiskt ärva varandra. Jag blev faktiskt MYCKET förvånad att de bägge var av den åsikten. Min brorsas sambo är medlem i pingstkyrkan och det är ingen där som har sagt att har lever fel på något sätt. Han säger att han är accepterad av sin församling.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Stefan! Vad skönt att höra att de är accepterade av sin församling 🙂

      Vad gäller det här med att tolka Bibeln (eller andra religiösa skrifter ) bokstavligt är nog inte riktigt optimalt tycker jag i alla fall.. Speciellt då det handlar om hur och med vem man vill leva. OM jag trodde på ”Gud ” så skulle det vara en Gud som behandlade alla lika och det innefattar ju även alla som ville gifta sig. inför Gud eller inför något annat man tror på!

      Dessutom finns det ju manliga kroppar med kvinnliga själar (och tvärtom ) så det enda rätta är att behandla alla lika! Och då faller ju egentligen hela könsfrågan ändå 😀

  4. Stefan

    Är det normalt att vara lagd åt samma kön? Jag bryr mig inte området men normalt är nog trots allt ett fel ord. Det normala är ju att det är av olika kön. Trots allt så är inte så stor del homosexuella. SD är större men dem har jag emot. Starkt emot.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, i MIN värld och i min tillvaro är det helt normalt faktiskt! 🙂

      Jag levde nära en mycket kristen familj en gång i tiden.. de hade alla ganska onormala beteenden gentemot varandra och mellan mamman och pappan i familjen fanns ingen respekt, ingen kärlek, ingen känsla överhuvudtaget för varandra… rätt obehagligt faktiskt och trots att de var gifta och mycket goda kristna (eller…?!) så fann jag långt mer kärlek och respekt i en familj med två föräldrar av samma kön!

      Vad tror Du ter sig mest ”normalt ” i mina ögon?

      Eller kan det vara så att jag och ”Gud ”har helt olika syn på vad som faller inom ramen ”normalt ”helt enkelt?!

      Tack för dina kommentarer 🙂 det är intressant med alla åsikter i frågan! Hoppas du får en skön lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.