Mysigt Maj-sigt?!

Trots hällande regn så här på månadens första dag så har vi det riktigt majsigt här hemma. Jag och småkillarna är hemma och lediga idag och har en inbokad lekdejt med en av Bastians kompisar. Att kika på politisk aktivitet nere på stan hade ju varit ett alternativ om det varit trevligare väder att vara ute i, men nu blir det hemmaläge i mysbralla och tjocksockar.

Den här veckan har gått i ett huj och trots att jag varit drabbad av lite vårtrötthet där jag sovit sisådär tio timmar per natt så har jag ändå rensat ut hela kallförrådet och slängt massa bråte som bara stod i vägen. Jag har även varit på returmarknaden och kikat hur många konsoller och hyllplan jag behöver för att fixa till uteförrådet… Det kommer väl att kosta mig ett par hundringar och ett par timmar att få upp allt som ligger på golvet där ute och nu bara kliar det i fingrarna efter diverse hemmaprojekt och jag kan spendera rätt mycket tid över att fundera över hur och var jag ska organisera haha.. Min aspiga sida gillar ju sånt. Ordning och reda i tillvaron lägger lugn och ro över kropp och knopp.

Jag har också avslutat min båsloppis där jag sålt för nästan TRE (!!) tusen spänn.. och nu på slutet var det mest lite vintriga kläder och prylar som jag fick plocka ner så det får bli att hyra bås till hösten igen! Vilken otrolig affärsidé alltså. HUR roligt som helst och det är ju lite av ett folknöje att både sälja och köpa där uppe på S&F.

Flera tusen personer passerar butiken per vecka och det är verkligen trevligt att hänga där uppe. Jag träffar jämt folk jag känner där och ibland blir man kvar hur länge som helt och bara surrar med kända (och okända) Man kan ju även köpa hembakat fika och bara sitta och bläddra i en tidning eller en bok och det stället är utan tvekan det BÄSTA stället för ungarnas sociala träning!

En av mina nya favoriter köpte jag där i vintras för en tjuga. En brun tunika med fickor på sidan:

IMG_3170

Snygg outfit för megamyset vi ska odla i soffan idag!

Jag inventerade min garderob nyligt och jag inser att mer än hälften är fantastiska second hand fynd. Jag går nästan aldrig in i ”vanliga” klädaffärer numera och om jag gör det så köper jag sällan något. Det är inte lika roligt att gå och bläddra bland plaggen i ”dussinbutikerna” nere på stan som att gå och spana efter roliga klädfynd i en second hand verksamhet.

Det är kul med kläder och lägger man ”bara” tior och tjugor på varje plagg så kan man ju faktiskt både köpa och sälja hur ofta man vill, men med gott samvete om man mestadels handlar beggat! Perfekt upplägg ju!

Nåväl.. Jag har inte så jättemycket annat spännande att förtälja denna regniga första Maj. Nu ska jag fixa frukost till småkillarna och sedan blir det kaffe med något så LYXIGT som kaffeost som morfar hade med sig:

IMG_3163

Kaffeost

En nordfinsk/tornedalsk delikatess!!

Mums!!

Och om barnen håller sig hyfsat lugna senare i eftermiddag så kommer jag förmodligen ligga med näsan i denna bok:

IMG_3184

Jag blev så himla glad när jag hittade Jussi Adler-Olsens sjätte bok om Avdelning Q i snabblånshyllan på biblioteket!

Jag visste inte ens att den kommit ut. ”Den gränslöse” heter den. Än så länge har jag bara plöjt ett par kapitel, men förväntningarna är som vanligt höga på ”Danmarks bäste kriminalförfattare”

Ja, det var en liiiten glimt av min tillvaro och det har hänt så otroligt mycket i mitt liv på sista tiden. Både positivt och negativt i vanlig ordning (fast mest positivt) precis som ett helt vanligt liv på planeten jorden fungerar men tyvärr inget som lämpar sig för bloggen. Men en sak är då säker… I mitt liv är det aldrig varken stillsamt eller tråkigt och jag mår så jäkla bra just nu.

Veckans ord får bli: Balans, Välmående, Gemenskap, Harmoni, Vänskap, Hopp och… Hällregn!!

😀

Hoppas att Ni också mår bra allihopa och får en härlig första Maj!

6 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Jag tyckte jag kände igen dig :-), men kunde inte placera dig, förrän nu, hälsar killen med 80-pundsjackan, tillika medbloggare här.

  2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Nämen.. Vad kul! 🙂
    Ja, jag fick ju en skymt av Dig när make och bror lämnat mig med packning och betalning!

    Ja, han tyckte jackan var så snygg och vi skojade när vi gick till bilen och sa att om inte Jimpa hittar någon han känner att surra med när vi handlar så pratar han gärna med okända 😀

    • Conny Forsström

      Äsch, bara kul att lära känna nya människor. Fler borde våga prata med okända 🙂

      • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

        Ja, det är faktiskt sant! Det är i alla fall uppfriskande med människor som trots att de är ”okända” (för varandra alltså) vågar att stanna upp för att ge en komplimang, eller för att ställa en fråga..

        Vi borde bli mer modiga helt enkelt 😀

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har hunnit vara ut en hundsväng i hundvädret, men tänker att man egentligen, skulle ha legat kvar i sängen, känns ju lite halvruggigt. Men skönt att vara ledig 😀 Ja vi får höras av till veckan, jag har ”bara” jobb måndag och tisdag, så det skulle ju passa bra, att ses, nån av dom andra dagarna. Ha det gott i mjukisbrallorna och tjocksockorna //Kram

  4. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Jag jobbar bara Måndag, Onsdag och Torsdag nästa vecka så någon dag borde vi kunna få till.. vi får ässämässas me varann haha..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.