Jaa.. Jättehjärna!

Japp! Jättehjärnan, de e jag det! Ända sedan jag var liten så har jag haft stor skalle. Som tur är så har jag mycket hår så det är ju inte så påtagligt att jag har ett gigantiskt huvud med knölig form.

För några dagar sedan så skulle jag köpa en ny cykelhjälm (Till mormor: Ser Du vad ordentlig jag är?! :-D)

Hursomhelst, snubben i butiken plockade fram två olika storlekar men det gick alltså INTE! Det slutade med att han fick plocka fram den största hjälmen: ”Hmm.. jaa.. Du HAR ju rätt stort huvud för att va tjej” Haha.. Jopp!

Men en snygg blå hjälm blev det och nu när jag susar ner för svingeln i den myllrande morgontrafiken så vet jag att jag mest troligt åtminstone inte DÖR om jag gör en vurpa! Konstigt det där, men det verkar ju som att det ligger nåt i det där med ”ålder och visdom”. Dessutom så skrämde förra årets cykelvurpa skiten ur mig och jag hade en jäkla tur! Nu ska hjälmen vara på när jag hoppar upp på cykeln!

IMG_3462

Inte så tokig färg på jättehjälmen!

BLÅ!!

 

(Outfit? Gamla barnjeans från Kappahl, gammalt linne från Gina, Spetsbolero från H&Ms barnavdelning hittad för en tia på loppis samt nygamla L´dir skor med fransar! Funkar finfint med nya hjälmen)

 

Imorgon kommer i alla fall min Viggo hem efter några veckor i husvagn med farmor och farfar. Gissa om vi ALLA längtar efter honom.. Lille B säger trumpet varje morgon att han: ”Sakna Viggo, kommer han inte snaaart?!” Tyst och tomt är det utan honom i alla fall. Och på tal om Viggo så hittade jag en riktigt schysst teckning i hans påse som han bar med sig hem efter skolavslutningen. Alla föräldrar VET ju att av ex antal kilo teckningar så dyker det ibland upp extra fina guldkorn som man faktiskt vill hänga till allmän beskådan (Inte bara på kylskåpet) Kolla bara in dessa rönnbär…

IMG_3451

Denna ska dock upp på väggen i vardagsrummet när vi fixat upp en ny tapet på en av väggarna!

Barnkonst när den är som bäst!

Lille B då? Vad pysslar han med nu för tiden? Joo… det ska jag berätta! Han har fått en batman-tröja och numera kallar han sig själv ”Super-hjälpe” och även om han förmodligen menar ”SUPERHJÄLTE” så tycker jag att ”superhjälpe” passar bättre in på honom. Han vill nämligen hjälpa till mest hela tiden. Till och med när pappan fixar kaffe så vill B hjälpa till:

IMG_3453

Veckans nya ord:

”SUPERHJÄLPE”

Fixar ALLT!!

Och annars är allt som det ska vara. Jag har några lediga dagar nu och dem har jag tänkt att hålla relativt oplanerade och lugna. Jag jobbar stenhårt på att tämja min impulsivitet och att hålla min energi i schack och jaa.. det verkar gå riktigt bra faktiskt 🙂 Jag har lärt mig lite nya saker om mig själv som kan vara bra att veta… framför allt för mig själv haha…

Jag fick för övrigt frågan om hur det går med håret och tjaa… jag fortsätter ju som vanligt med balsammetoden, men jag ångrar lite att jag klippte lite för mycket sist jag var hos frissan för någon månad sedan. Men förutom det så är håret ovanligt fluffigt och numera så har jag dessutom en ganska schysst hårfärg som känns lagom blond utan att se FÖR ljus ut. För i ärlighetens namn så finns det faktiskt INGEN över trettifem (som jag vet om i alla fall) som kommer undan med helblonderat hår och med det menar jag alltså blonderat knallblont i mycket onaturligt blond som ger håret sådär stripig och risig look och tro mig, jag vet vad jag talar om för precis så hade nämligen JAG när jag var ung haha… Dock har jag alltid varit smått avis på de som är naturligt blonda!

Mitt hår kostar mig i alla fall inte mycket och det kräver heller ingen tid, annat än när vi ska på festligheter och håret ska lockas. Fast jag har nyligen köpt hårkritor, sk ”Hair chalk” och nån dag när jag har tid så ska jag locka och måla håret och självklart visa i bloggen! Men just nu ser det ut på detta vis:

IMG_3471

Helt ok, men inte mer uppklippning av överhåret. Det blir liiite för stort och fluffigt!

Vill ha lite sleek look på barret, fast utan att behöva tillsätta konstigheter!

Och nuuu kom äntligen min man hem efter en svettdrypande löprunda så nu ska vi ut och shoppa solskydd och ge oss ut på lite sommaraktiviteter! Tjohooo.. Önskar Er alla en toppendag! 🙂

Vi hörs!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.