Intensiv inspiration…

…har jag ju haft i ex antal veckor nu! Det började på jobbet där jag har målat, tapetserat, byggt hyllor och gjort diverse annat fix i alla hörn. Och gissa om jag har haft det otroligt roligt och kreativt?! Jopp! Som ni säkert förstår så smittade det av sig BIG tajm och jag har äntligen tagit tag i hemmaprojekt som legat som pyttesmå dåliga samveten (läs: Dåliga samveten som extrema i-landsproblem! Alltså inget som ”måste göras inom de närmsta hundra åren” Men ändå!) Det började med tanken på att tapetsera över lille Bs röda kritstreck under bardisken, men växte sedan till: ”Asch.. lika bra att gå all-in och fixa väggen i vardagsrummet också”

Så nu har jag under några lediga dagar inhandlat färg, tapeter, klister, konsoler i trä, billig limfog i furu och fönstersmygar (fönstersmygar går att göra billiga och finfina hyllor av) samt gipspluggar i massor. Allt för en hyfsat billig peng. Ca 1700 spänn för alltihopa och det får man ju säga är en väl investerad summa med tanke på den stora skillnaden som blev hemma hos mig! Kolla bara:

 

gammal

Före bild: Första julen på Sagovägen 2011

fedrixojimpa

Före bild: Varmaste sommaren 2014 på Sagovägen. Lillebror och äkta man!

heart

Jag vill ju ha det så enkelt och praktiskt som det bara går, eftersom vi har några barn hemma som tar extremt med plats och som behöver en enorm svängradie i det mesta de företar sig. Alltså har jag funderat länge hur jag skulle kunna göra det på bästa sätt utan att det blir för dyrt eller märkvärdigt! Dessutom är det ju så himla roligt att göra saker alldeles själv och man behöver ju inte köpa svindyra lösningar utan det går helt enkelt att knåpa ihop fantastiska resultat med små medel. Kolla bara in efter bilderna:

IMG_3596

Tjohoo… den gråa tonen stämmer överens med befintlig tapet!

 🙂

Då kör vi!!

IMG_3599

Gissa vem som hjälpt sin mamma att måla?

Sammanlagt tio små konsoler…

IMG_3601

Jimmie och jag är det bästa teamet… Precisionsarbete deluxe!

IMG_3605

Vem i helskotta har dumpat sina sockar mitt i allt tapetstök?! Lille B?

Okej.. som vanligt då! Haha…

IMG_3607

Vägghängt databord gjort av billig limfog i furu som jag sticksågat i lämplig form samt målat i vit lackfärg. Stora konsoler i trä från Clas Ohlsson!

Klart!! Ny soffa i beige skinn kommer också inom kort och ser Ni att till och med hunden passar in rent färgmässigt? Haha..

IMG_3611

Bara en kabel som ska fästas och ”gömmas” i hörnet och allt är som klart!

IMG_3616

I mörker ser det ut så här med en orange (loppisfynd) och en grön (reafynd) ikealampa i olika former och storlekar dock är bägge av glas och det ser verkligen mysigt ut.

På bilden skymtar även Jimpas rosa yogamatta… och han passar också finfint in i vårt nya, harmoniska vardsagsrum..

IMG_3613

Jimpa är så söt på Yogamattan!

🙂

IMG_3617

Och idag var han extra söt så han blev bjuden på banoffeepaj med jordgubbar och glutenfri öl!

Haha…

Ja, det var en liten update inifrån mitt lilla hem! Imorgon ska vi dessutom ha fest hemma hos oss så det var ju trevligt att vi hann klart med vårt lilla hemmaprojekt! Och… jag vet att det låter skumt… men helt ärligt så är det otroligt avkopplande och nästan meditativt att tapetsera. Konstigt?! Joo.. men sån är jag! 😀 Älskar att se så direkta resultat och att få vara kreativ i sin vardag gör att jag känner mig märkligt tillfreds! Tusen gånger bättre än att supa och knarka i alla fall! ”Hej, jag heter helena och är en home-make-over-addict”

Typ…

Nåja, det var allt från mig idag. Nu blire läsning av bok i typ tolv minuter och sen: ZZZzzzZZzzz…

Haha… Godnajt!

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Tack 🙂 Jag är så nöjd!! KOm upp o kika nån dag vettja och ta med dig kidsen så vi får uppdatera oss… det var alltför längesedan! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.