Sista sommarsucken?!

Ja, nu tror jag att det kan ha varit sista sucken.. Vi passade på att göra en dagstur igår ut till fantastiska Örsten! Det blir en eller två gånger per sommar och igår blev det första gången denna sommar, men förhoppningsvis inte sista!

Vi hade med oss ex antal barn och mängder med mat för en hel dag och det blev nästan fem timmar i solen vid en långgrund strand där drömmen om sommaren dröjde sig kvar ordentligt. Konstigt det där, men jag blir nästan euforisk av sandstränder och blåa vågor.

Jag hade förvisso med mig en bok, men det slutade ändå med att jag satt och stirrade ut över vattnet.. Det är något magiskt med havet tycker jag.

IMG_4285

Finaste pappersmuggarna hittade jag på Clas O

”Feels like summer”

IMG_4281

Fem pers och fem par skor utspridda i sanden.. Alla fullkomligt HOPPADE ur sina skodon och rätt ner i havet!

IMG_4292

Jag och lille B myste i solen och lyckades till och med slumra en stund.

IMG_4286

Jag hittade en hel del drivved i lämplig storlek och med hyfsat raka linjer. Det ska bli en lampa någon gång i höst när jag hittat en lagom stor lampskärm att bygga pinnarna på! Älskar små projekt i form av naturmaterial. Återkommer med resultat senare!

IMG_4268

Kolla förresten in storleken på hinken som lille B valde att ta med sig.. haha…

”Think BIG”

Annars är allt som det ska hos oss. Skolan har börjat och äntligen får vi börja om på nytt i alla avseenden i samma takt som naturen börjar ändra sina färger. Jag njuter av varje sekund och jag känner mig inte ett dugg snuvad på sommaren. Jag ser fram emot hösten av flera anledningar och för första gången på länge så når allt syre ända ner i mina lungor. Lugnet verkar ha kommit för att stanna och det var ju inte en dag för tidigt! 🙂

Vi har en intensiv höst framför oss, men denna höst känns det som att vi har ganska bra koll på det mesta. Jag säger bara: Rutiner, rutiner, regelbundenhet och förutsägbarhet. Det funkar ju för alla, men för oss är det ju fullkomligt livsviktigt och för de som inte redan vet det så är det ju så att vi är en familj som innehåller lite extra NPFVi är en familj med extra allt och plusmeny helt enkelt!

Jag brukar skoja och säga att vi samlar på ”A till Ö” i vår familj och allt går inte att sätta bokstäver och etiketter på, men numera vet jag tillräckligt för att kunna leva ett jäkligt skönt liv. Både med mig själv, min man och förstås mina barn!

Förmodligen så kommer jag att skriva om detta då och då, men eftersom det handlar om oss allihopa som en familj så kan jag ju såklart inte dela mer än ”pyttelite” med er som läser men jag kommer att skriva om saker som jag tycker är viktiga och jag ser det som min uppgift att sprida kunskap… i allt från det lilla till det stora. Kanske kan man plantera ett eller två frön hos någon som behöver det?

Och kom ihåg: Ingen människa ÄR sin diagnos.. Vi är alla människor med allt vad det innebär! Visste ni förresten att människor med Aspergers syndrom anses ovanligt lojala? Jag fattar varför och vet ni… att de människor som gjort mest avtryck på mig genom åren är sådana som har diverse ”A till Ö” och då menar jag in a good way!

🙂

Keep your mind open!!

 

Sluta aldrig att vara nyfiken och välkomna dem som tänker annorlunda.. Vem vet?

Kanske får du en vän för livet!

En kommentar

  1. Pingback: Komprimerad kvalitétstid.. | Helena e-lack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.