Battery low!

Herreminjeeee.. *suckar*

Jag vet ju att hösten i perioder drar ner batterinivån ordentligt innan den tar fart igen sisådär i slutet av september, men i helgen blev det en ordentlig urdragning av proppen och det sa bara ”SCHLUURP” så slukades all min energi och jag bara dalade mot marken som ett visset höstlöv..

I veckan har jag cyklat nästan sju mil, haft en ovanligt intensiv jobbvecka, haft en hel del möten och samtal av det viktigare slaget, vadat i stök och bök hemmavid (och mitt boendestöd Jimmie har inte ens varit hemma..), träffat vänner och ovänner (!!), umgåtts med många barn (andras och mina), ätit några middagar på stan, byggt ihop nya soffan alles schälw, tapetserat och målat på balkongen igen, druckit massor med kaffe på stående fot, glömt mina viktiga vitaminer och massa annat.. Av den utlovade yogan har det bara blivit en enda halvtimme på hela veckan och jag ligger lite efter i mina utlovade förbättringar och rutiner… Hmm.. Jag vill ju egentligen inte alls vara en gnällig spik, men jag trodde inte att jag skulle bli så här hängig..

*PUST*

Som igår kväll..

Såg verkligen fram emot en härlig fredagkväll i nya soffan med min bok. Vad händer? Såklart så slocknar jag redan halvtio (!!) toksnuvad på en hel kväll. Vaknade dessutom flera gånger inatt av att halsen kliade och sved så där irriterande och eftersom jag inte ens har några halsmandlar så sätter sig klådan och svedan nere i luftrören och så vaknade jag såklart imorse sådär läskigt förkyld och hängig som man blir när kroppen ställer om sig till LEDIG!!

*SUCK*

Men skam den som ger sig! Idag har jag ännu en chans till en helt ledig kväll så jag börjar väl med det här smått gnälliga inlägget som för all del kan liknas vid en statusuppdatering där jag fiskar efter sympatier och lajks *skrattar*

😀

I alla fall så kan jag upplysa om att jag är toknöjd med nya soffan och att jag aldrig någonsin kommer att handla möbler igen från Comfort möbler i Umeå. Vi köpte ju en soffa därifrån för 15 tusen spänn för ca två år sedan och soffan var av så sjukt dålig kvalité med tanke på vad vi ändå betalade och den var absolut inte prisvärd. Trots att jag fick rätt i allmänna reklamationsnämnden mot comfort hela två gånger gällande den gamla soffan (Dålig divandel i ena änden av soffan och trasig sittdel i andra änden) så kostade det mer än vad det smakade så nu blev det inköp av en hederlig ikeasoffa i beige skinn och den har redan blivit en god vän till mig! Men jag stör mig så enormt på företag och butiker som inte levererar trots att de gärna tar betalt i överkant! Usch och fy *thumbs down*

Det lustiga är att i skrivelserna som gick mellan oss parter och ARN så blev jag anklagad av motparten (comfort alltså) att ”vilja dra deras namn i smutsen” trots att jag egentligen skulle haft all anledning att till exempel göra det offentligt under tiden här i bloggen vilket jag alltså INTE gjorde. Dessutom så hade vi en helt oberoende besiktningsman hemma hos oss som även han dömde ut kvalitén på soffan och inte ens han fick veta VILKEN möbelaffär vi hade tvisten med eftersom han skulle kunna göra sin bedömning oberoende!

Lite lustigt ändå. Men nu har soffan flyttat så nu känner jag att jag kan berätta om det hela! Det var en ganska dryg och jobbig process och nu lämnar jag den bakom mig och går vidare.. MED min nye vän ikeasoffan kivik!

IMG_4477

Badboys @myplace

IMG_4481

Tillvaron i nya soffan ur min synvinkel för en timme sedan..

IMG_4485

Fenomenala ljusglimtar i färg.. regnbågen laddar upp mina trötta batterier! Bild från balkongen tagen för ett par timmar sedan.

heart

IMG_4253

Jag har förresten en ny app som hjälper mig med viktiga påminnelser när det är tröttsamt och slitit i livet!

Man trycker på knappen och… voilá:

IMG_4254

En annan variant på favoriten:

”De e inte hur vi har det utan hur vi tar det som räknas”

Och det kommer nya klokord varje dag!

Ja, det var en liten sneakpeak om vad som händer i mitt liv just nu. Imorgon kommer min mormor och morfar hit och ska stanna i två dagar, så nu har vi pensionärssäkrat lägenheten och inväntar våra kära seniorer. Det är så mysigt att ha dem här och varje gång vi umgås så blir jag lilla Helena med allt vad det innebär. Jag tror att jag behöver det extra mycket just nu och jag räknar med att tanka upp så pass mycket harmoni under dessa dagar att det förhoppningsvis räcker tills nästa gång jag får träffa dem!

Från mobilen

Dessa fantastiska människor har varit gifta i 59 år.. Kan ni fatta?!

heart

Helt otroligt!

Det var väl allt jag hade att förtälja för denna gång och jag hoppas att ni andra också har det hur bra som helst! Nästa vecka räknar jag med att vara piggare, starkare och friskare än aldrig förr!

Vi ses och hörs då!

Kram till alla som behöver!

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Men du verkar ju vara ett krutpaket trots allt, mycket som blir gjort, fast du känner dig lite småförkyld. Ta det lugnt nu, med släkta, och vila upp dig lite. Jag hör av mig lite senare i veckan och hör om vi kan ses, innan jag drar till Lycksele. //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Just ja.. det närmar sig lycksele minsann 😀 shit va spännande!! Ja, vi kan höras på ässämäss!! Kram

  2. Ingemar Wahlström

    Nu var det ett tag sedan. Men jag konstaterar att du fortfarande skriver lika roligt och ledigt obesvärat. Kul!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Ingemar! Vad kul att se dig här i bloggen.. 🙂 Ja, det var ett tag sedan och numera känns det som att jag bloggar alldeles för lite. Har egentligen mycket att säga, men lite för lite tid att disponera framför datorn haha…

      Hoppas allt är bra med dig! Kram H

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.