Äntligen ensam..

..är jag i detta nu!

Det händer ett fåtal gånger per år att jag får vara HELT ensam en natt och en dag men nu fick jag äntligen ett sådant dygn! Otroligt skönt. Och nödvändigt. Och både efterlängtat och uppskattat. Såå.. vad har jag då gjort under det senaste dygnet?

Jo, jag har värvat en ny medlem till partypatrullen och igår spenderade vi en kväll tillsammans. Vi hann med babbel, vin och sminktips innan det var dags att såklart missa bussen ner till stan. Men det löste sig med hjälp av en taxichaufför som förvisso inte var lagd åt det sanningsenliga hållet men han var helt klart en rolig man så det fick duga!

Vi hamnade på Invito där det enda bekanta ansiktet var en snubbe som lyckats pricka in exakt samma dag som jag att bli förälder på! Ganska coolt ändå.. Av någon anledning så var det mest spännande stället att hänga på inne på damtoaletten och många viktiga saker avhandlades på detta hemlighus! Jag gillar verkligen tjejsnack i kakelbeklädd miljö haha… 😀

Sedan lyckades vi kika in på ställen där jag sällan sätter min fot i vanliga fall: Bishops och Peppes (!!?) och förutom att jag träffade en oerhört stilig man på peppes (nämligen min egen man) så lyckades jag hamna i en konversation som lät så här:

Mörkhårig kvinna: ”Duuhh.. jag vet vem du är”

Jag: ”Okej..?!”

Mörkhårig kvinna: ”DU heter Helen å du snodde ett par skor en gång”

Jag: ”Jaha..? Av vem? Dig eller? Och jag heter inte Helen, jag heter Helena”

Mörkhårig kvinna: ”Känner du inte igen mig?!” *Presenterar sig*

”Du snodde ett par skor”

Jag: ”Jaha, men VEM snodde jag skorna av?”

Mörkhårig kvinna: ”Det var dina skor. Det stod ditt namn på dem”

Jag: ”Ööh.. okej..?! Var det mina skor?”

Mörkhårig kvinna: ”Jaa.. Det var dina skor”

Jag: ”Snodde jag mina egna skor?!”

Mörkhårig kvinna: ”Jaa… det var dina skor”

Jag: ”Okej, då vet jag”

Mörkhårig kvinna: ”Jag vet ju vem du är”

Jag: ”Jo, du sa det.. Men nu ska jag gå. Ha en kul kväll”

Haha.. ja, jag tyckte att det var en jätterolig konversation även om jag inte blev klokare av den så idag har jag bara konstaterat att människor som är rejält på fyllan kan vara underhållande på många sätt.

Det är också lite roligt när folk hälsar på en, man hälsar tillbaks och därefter frågar personen: ”Känner du inte igen mig?!” (Bara för att jag ”bara” säger Hej och uppenbarligen tycker att det räcker så) Haha.. Jo, jag känner igen många. Hejar gärna på dem när de hejar på mig, men jag känner kanske inte alltid för att prata vidare och brodera ut samtalet med någon jag varken vill eller behöver prata med. Men när folk är på fyllan så vill de ibland gärna avhandla halva livet hittills och prata med mig trots att vi aldrig pratar annars när vi ses i förbifarten i nyktert tillstånd.. Inte så kul när jag faktiskt är ute i vimlet för just det: Att ha ROLIGT! 🙂

Nåväl, sedan gick vi efter att ha blivit bjudna på lite förfriskningar. Som final på kvällen hamnade vi på Guitars där vi blev bjudna på ytterligare två öl av två charmanta män i passande ålder. Vi hade ex antal gemensamma bekanta och det slog mig faktiskt där och då hur jäkla medelålders jag faktiskt ÄR! En upplyftande tanke på många sätt. Tänk vad mycket skoj man hunnit med och ändå är det konstigt nog ofta negativa saker som stannar i ens minnesbank. Men det blir det absolut ändring på nu. Jag ska tillämpa utrensning på negativa saker och försöka sätta ännu mer fokus på positiva minnen och trevliga människor. Sånt vill jag gärna ha i min minnesbank!

Det låter väl bra?!

😀

Hemma var jag i alla fall strax före kl tre inatt och jag käkade tomater och halloumi som jag sköljde ner med bubbelvatten i min ensamhet. Sedan har jag faktiskt sovit ända till kl 09.37. Inte illa pinkat för att vara någon som vaknar av sig själv i ottan varendaste dag!

Och i skrivande stund så kan jag berätta att jag fortfarande är iklädd morgonrock (!) och att jag har läst ut sista delen av Hammarbyserien samtidigt som jag har legat i sängen och druckit kaffe och ätit ostkrokar *skrattar högt* jag är ju fortfarande ensam hemma utan varken man eller barn så jag har bara glidit runt här hemma i tystnaden och varvat med stunderna i sängen med boken som för övrigt var GALET spännande! *rekommenderar*

Jag har tagit några oerhört välplanerade och intressanta bilder och dokumenterat den här minnesvärda dagen som ensam och harmonisk i mitt kära hem:

IMG_4729

Jag valde mellan nyttigt…

IMG_4730

Och onyttigt..

Det onyttiga vann 😀

IMG_4739

Detta är sannerligen en frukost som heter duga!

*love it*

Jag kan förresten varmt rekommendera de där sandwichpåläggen från Urtekram. Fantastiskt goda!

IMG_4731

Längtade efter barnen en enda gång bara. Lindrade saknaden när jag var in i minstingens rum och spanade på hans senaste konstverk!

Underbar unge med en spirande kreativ ådra det där..

IMG_4740

Idag valde jag medvetet muggen med Mårran som sägs symbolisera ensamheten. Muminmuggarna väljer vi hemma hos oss oftast efter dagsform och humör. Jag gillar Mårran och jag älskar muggen och kaffet var ovanligt gott idag!

All-in på känslan av ensamhet.. fast utan vemodet!

IMG_4738

Veckans bokskörd!

Ikväll börjar jag på Marklunds ”Järnblod”

Ligger lite efter med mitt läsande men nu ska jag ikapp!

IMG_4744

Höstlöven med de varma färgerna orkar hänga sig kvar trots senaste dagarnas storm!

Och sist men inte minst..

Har gjort nya naglar också! Helt i äkta plast och med diskret glitter i tipparna:

IMG_4736

Snyggt och enkelt..

Ja hör ni.. inte blir det mer spännande än så här.. Nu inväntar jag vuxet sällskap för pizzamiddag! En bra final på en härlig dag! 🙂

Vi ses!

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Sitter och läser igenom några inlägg, har ju missat dagar som bara försvunnit, så där. Du har haft fullt upp, så jag förstår njutningen av ensamheten, om än för bara en dag och natt. Undrar just vilka skor du nu snodde…hm, eller menade hon att du snodde på klacken, satte vänster skon på höger fot, eller snodde du ett par tygskor, ut och in. Skulle vara kul att höra henne berätta om det idag 😀 //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Haha.. det hade jag inte ens tänkt på! Ganska finurligt.. klart hon måste ha menat att jag snodde runt eller nå! 😀

      Hon var rätt kul ändå även om jag inte fattade sammanhanget… Kram!! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.