Snabb snövy..

Jag vill ju gärna hinna allt jag vill, när jag vill och oftast så kan jag iscensätta mina tankar till verklighet! Som i helgen.. Mitt förnuftiga jag tänkte att min ledighet var liiite för kort för att sticka iväg över femtio mil norrut men eftersom hjärtat sa: ”Stick iväg! Lite tid tillsammans är bättre än inget alls” så drog jag såklart iväg.

Jag möttes av ett snöigt Gällivare sent på Fredagkväll och åkte hem mitt på Söndagen så det blev nog en av de snabbaste visiterna nånsin! Men det var det värt. Helt klart!!

Jag har sovit i över tjugo timmar fördelat på två dygn och jag har hunnit både skotta snö och varit på thaimassage *skrattar* Här snackar vi kontraster BIG tajm..

IMG_5030

Utanför mitt fönster på Lördagsmorgonen!

IMG_5031

En pippifågel höll mig som vanligt sällskap till ”ring så spelar vi”

IMG_5029

På ena sidan fönsterglaset: Exotisk miljö inne på honeythaimassage

Utanför fönstret ligger snön…

Och på söndagen så fixade jag en ljuskvist till mormor och morfars farstukvist också. Jag sågade ner en finfin björkgren och trasslade dit en ljusslinga med 100 små dioder. Sedan hängde jag upp den i taket och det blev jättefint!

IMG_5036

Synd bara att jag inte hann se resultatet i mörker..

Strax innan jag drog söderut på söndagen så hann jag i alla fall se det här magiska skenet bakom Dundret:

IMG_5049Naturens egen discolampa

Magiskt!!

För övrigt så blir jag alltid barnsligt glad av att komma hem även om jag ”bara” varit borta ett par dagar. Mitt hemmastök är lika magiskt som Lapplands ljussken och trots att jag suckar ibland så är jag ändå så otroligt glad över att jag HAR ett hemmastök och att jag har ett hem… som jag älskar… med ett badkar i som är det bästa som finns i hela lägenheten… Dock så förstår jag inte varför ALLA måste bada samtidigt? Och varför de inte klivit upp innan det är min tur att bada?

IMG_5052”Dessa superhjältar och dinosaurier… Inte har de mycket hyfs inte! Men jag älskar dem ändå. De påminner mig om livet Här & NU!!”

heart

Sist men inte minst så fick jag mig ett gott skratt nyss när jag läste Grandmothers blogg… Hon, precis som jag funderar mycket över detta med omaka strumpor efter tvätt? Var tar de vägen liksom?

Tjaa.. min egen teori är ju att universum har planterat ut slukhål i varje tvättmaskin och strumpor som spårlöst försvinner varje år hamnar förmodligen på en planet där de jagas av strumpbyxor och behåbyglar *skrattar*

Men vet Ni.. att man sparar minst en timme per år om man STRUNTAR i att matcha strumpor och sockar.. Vem bryr sig om strumporna är färgmatchade?  Huvudsaken är ju att de är hyfsat samma storlek!! 😀

IMG_4987

Fula, men sköna.. Röda å gröna!

Vi ses!!

🙂

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det var fina bilder, både på pippi och Dundret 😀 Förstår att en del av dig, finns däruppe. //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack! Jo, nog är det en större del än vad man tror.. Och när man åker dit så sällan så ser jag numera också bara de positiva sakerna.. Men jag förknippar Gällivare med mycket som är jobbigt också ! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.