SKIT i saker..

…och åk på en resa istället för julklappar… GÖR något med ungarna istället!

Varför inte? De flesta ungar tycker säkert att tid med mamma och pappa är roligare än diverse billigt skräp ”made in china” paketerat i löjligt julklappspapper..

Har suttit och försökt sy ihop olika resor ikväll och den billigaste landade på hyfsat antal tusenlappar. Och med tanke på vad en ”vanlig” svensk traditionell jul kostar med onödiga julklappar och mat som man ändå inte gillar så kan detta faktiskt vara ett alternativ.. (även om själva resan inträffar några veckor EFTER jul) Själva julafton kan man ju kanske mysa i soffan och äta popcorn samtidigt som man lovar samtliga att fortsätta gilla dem även efter nyår 😉 hehe..

Och med mat som man inte gillar förresten så menar jag att det ”bara” i vår familj hinner kärva sig innan ens julbordet är dukat: Mamman gillar inte griskött, pappan gillar inte brysselkål, ingen av ungarna gillar sill osv osv… Dessutom så jobbar alltid minst halva familjen så julen har liksom hunnit bli urholkad under de senaste tio åren så nu skapar vi våra egna traditioner.. tycker jag!

Och även om ”julklappen” inträffar i januari eller februari så kan det väl vara en god idé? Prylar har ju alla ungar i massor ändå men tid tillsammans är ju en ständig bristvara i ”moderna” familjers tillvaro… Dessutom så fyller en av kidsen år mellan jul å nyår så det gäller att lägga kosingen och engagemanget rätt!

Haha.. så vad tror ni? Visst kan det vara en kul idé? 😀

”Seru pliplanet?”

(Fuerteventura 2013 då lille B äntligen började tala)

IMG_2395

 

”Du låååvade att vi skulle åka iväg nästa jul Jag vägrar stanna hemma i

kylan å äta gris”

Har ni tips angående utlandsresor i januari / februari?

Let me know..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.