En feelgood helg…

har förflutit, trots att vissa kämpat hårt för att sabba min helg. Jag har dock insett att det är bättre att jag sparar på den lilla energi jag har, än att jag ska slösa på den och hetsa upp mig över saker jag ändå inte kan påverka.

Alla gör vi våra val här i livet, men när det väl är dags att börja ta konsekvenserna av de aktiva val man ändå gjort så pallar vissa inte trycket och söker med ljus och lykta efter någon att kasta skit på. MASSOR av skit… I det här fallet mig..

Men numera har i alla fall jag ett inre som är ganska lugnt så jag försöker fixa det ändå. Jag fokuserar på mitt och vad som är bra för MIG. För att använda en sliten fras: ”Den viktigaste personen i mitt liv är ju ändå JAG” Och visst är ju det helt sant!

Helgen i alla fall. Den har glidit förbi med mestadels inomhusläge i fokus förutom på Fredagen då vi drog ner på stan och käkade med kidsen på Grekiska kolgrillsbaren. Denna gång var det nog den sista för mig i alla fall eftersom jag för varje gång jag käkat där upplevt en klar försämring rent matmässigt. Trist! Men jag tror jag håller mig till burgare i utopia i framtiden! På kvällen fick jag spontanbesök av två goda vänner och vi ägnade aftonen åt ganska så djupsinniga omvärldsanalyser. En del saker är nästan lite kusligt, för varje gång vi pratar om vissa saker så händer många gånger exakt det vi pratat om. Gärna i direkt anslutning… Läskigt? Ja, men också en fingervisning om att vi har rätt… Igen och igen… och igen!!

Människor är egentligen oerhört intressanta och spännande varelser..

Om än lite ologiska emellanåt!

the-truth-is-the-truth

Så sant som det var sagt!

*tröstad*

Sedan så har jag och familjen passat på att hälsa på hos farsgubben och käka middag på lördagen. Det var så länge sedan jag var där så att jag inte ens kommer ihåg när jag var där sist. Trevligt var det i alla fall och när vi åkte hemåt så släppte JImpa av mig på stan och jag gick på bio för att kolla in underbara filmen ”En man som heter Ove”

En_man_som_heter_Ove

sf.se

Jag läste ju boken för två år sedan och jag fullkomligt ÄLSKADE den!! Jag har insett att det bor en liten Ove i mig och att den berörde mig på ett speciellt sätt bara därför. Ove har sitt eget sätt att hantera känslor och han är inte så ”konstig” trots allt när man lär känna honom.. Eftersom jag älskade boken så var jag lite orolig att filmen skulle bli en besvikelse, men jag säger bara: Wow!! Lassgård levererar till hundra procent som vanligt och jag gillar ju Lassgård som tusan och nu alltså ännu mer.

Jag går ju på bio kanske en gång vartannat år och när jag väl gör det så är det ju bra om jag får någon slags behållning haha.. Jag säger bara SEEEE den!! Ditt hjärta kommer att värmas i denna januarikyla, det lovar jag. 🙂

Och på tal om kylan förresten.. Snart lämnar vi kylan och sticker långt söderut!

IMG_5570

Våra nya resväskor har kommit och minstingen envisas med att plocka fram dem hela tiden och försöker packa varje dag för att det kanske innebär att vi snabbare tar oss iväg. (Optimistiskt tänkande är i och för sig alltid bra) Jag ska också passa på att säga att det lönar sig att nätshoppa. Dessa två väskor från Epic kostade mig lika mycket på nätet som en enda väska kostar nere på stan (!!?) Helt galet egentligen…

Nåväl, nu är det dags att väcka pappor och småbrorsor och alla som sover överallt i lägenheten för nu blire frukost.. eeh… lunch?! 😀 Vilka vill ha bananpannkakor? ”JAAAAAG!!!” (ropar glina i kör) haha…

IMG_5571

Hjärtat i frosten är en kvarleva sedan i höstas och påminner mig om att kärleken är extra viktig när det blåser isande kallt…

heart

Ha det bra allihopa!

🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.