Två år senare…

Nu har jag hållit på med balsammetoden i ungefär två år och jag har under den tiden tvättat mitt hår med schampo sisådär tio gånger kanske.. det vill säga varje gång jag varit hos frisören. Då har jag tvättat på ”traditionellt” sätt.

Annars är det ju bara balsam som gäller och numera är det mesta av allt gammalt trist hår utväxt och bortklippt sedan länge. Ett tag klippte jag mig ganska frekvent för att få bort allt kemikalieskadat hår och numera är mitt hår i det närmaste naturellt (förutom det översta lagret som är kamomill och citronblekt) Men när håret är uppsatt så är det MÖRKT!! I alla fall mörkare än mitt gamla blonda hår och jag trivs riktigt bra med det.

Igår fick jag en komplimang av grannfrun som tyckte att mitt hår såg så ”snyggt ut” när jag hade det uppsatt i en klämma bara. Jag kom på att det var ett tag sedan jag visade mitt lilla hårprojekt så nu måste jag ju visa en bild, när det gått ca två år:

IMG_7161

Jag är jätteglad över att jag började med balsammetoden och jag kommer att fortsätta med den i ungefär hundra år till!

Jag klipper mig rätt ofta, men nu i sommar så ska jag försöka odla håret för att se hur långt det hinner bli innan hösten tänkte jag.

Finns det någon fler som har anammat den här metoden? Kanske någon som sitter på något litet tips för att ytterligare förbättra hårhälsan? Let me know.. 🙂 Nu när solbrännan fastnar mer och mer så blir ju också håret lite mer ”solfint” och naturligt blekt på sina ställen.

Men nu ska jag inte uggla mer i bloggen ikväll. Jag ska gå och läsa ”Nämen Benny”. Det är typ en av världens roligaste böcker om man läser den på rätt sätt… Haha… Och imorgon så har jag och lille B en HELDAG tillsammans för vi ska vara lediga! Hur mysigt som helst så man kan ju säga att min helg börjar… NU!!

😀

PS: Dagens outfit: Brallor från Cream på REA 49:- (Jo, det är sant!) Linne också på REA från JC när de bytte namn 29:- (Jo, det är sant!) och lädersandaler med bling för 150:- när de sålde ut DNA förra året (Jo, det är sant!)

Ha det gott allihopa!

9 kommentarer

  1. Heléna

    Jag tvättar aldrig Linus eller Mollys hår med schampo och Melina kämpar för att hitta något bra att tvätta med, hon vill inte använda schampo men det hon använder, hon har beställt två olika balsam men dom luktar verkligen starkt och äckligt och hon är förtvivlad, vad använder du?

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Just nu använder jag coop xtra som ”tvätt /gnuggbalsam” och santes kokosbalsam till topparna.

      Jag har också köpt respons godkända balsam som jag använder då och då bara för att den luktar så gott!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Heej 🙂 Kul o se dig här… Ja, sommaren är bästa tiden o börja. Speciellt i början då håret blir lite ”trist” när man liksom avprogrammerar håret från diverse skräp. Du får testa och berätta vad du tyckte sen!
      Blire nå Ume då? Kram

  2. johannahsundberg

    Håret ser kanonfint ut! 🙂
    Undra om balsammetoden skulle funka på mitt hår… Det blir fett på nolltid, trots att jag under lång tid försökt vänja det vid tvätt endast var fjärde, femte dag.

  3. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Tack Johanna! Jag har aldrig varit så nöjd med mitt hår som nu.
    Sommaren är ju en himla bra period att börja med balsammetoden och även om det håret känns ”trist” under de första ca två veckorna så gäller det att hålla ut tills man avprogrammerat håret.

    Det finns så bra sidor på nätet och det roligaste var att bildgoogla och kika runt på ”före och efter bilder” 🙂 Man blir väldigt inspirerad! Lycka till och berätta gärna hur det går om du testar!

  4. johannahsundberg

    Ja, jag har läst om flera stycken som är väldigt nöjda med balsammetoden, så kanske man skulle ta och testa… 🙂
    Ifall håret blir synligt bättre av det känns det helt klart värt att ha lite ”tråkigt” hår ett tag!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, det blir sån otrolig skillnad efter några veckor så min första tanke var: ”Varför har jag inte testat detta tidigare?” 😀

      Jag hade så mycket diffusa problem på huvudet… i håret, i ansiktet, på halsen, i öronen.. brr… jag kliade jämt förut och nu har jag inte ett endaste problem med huden 🙂 Jag är så himla nöjd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.