Skönaste helgen..

…på länge! Lille B har haft två sovkompisar på besök över natten och alla tre småglin somnade strax före kl åtta igår kväll och jag… ja, jag höll ut med min tjocka bok ända till klockan nio! Jimpa jobbar två dygn på raken och min elvaåring har sovit borta inatt så jaa… här på sagovägen är det faktiskt ganska lugnt just nu.

Så nu sitter jag här och dricker dagens kaffekopp nummer två och längtar lite efter vuxet sällskap. När jag är ensam hemma utan Jimmie just på en Lördag eller Söndag så känns det faktiskt lite trist 🙁

Ingen kalsongklädd pappa som härjar i köket, ingen att skratta med (eller åt) och inga radioljud med jobbiga sportkommentatorer.. osv..

Det är ju det här med att varje människa ger ifrån sig olika ljud i vardagen och jag kan höra bara på ljuden hemmavid exakt vem som gör vad och var i lägenheten.

Min mormor berättade om att det blev så himla tyst hemma nu sedan morfar gick bort och det har jag tänkt mycket på och kanske är det just därför jag känner lite extra saknad efter min egen man numera när han jobbar helg. Jag har insett att hur jobbiga ljud en del människor ändå genererar så är det liksom det som skapar en vardag.

Att höra alla ljud… som plötsligt bara försvinner om människan i fråga inte är där. Jag har också på något sätt fått en ny insikt om hur mycket jag värdesätter hela min familj och hur mycket de betyder för mig.

Nu, några månader efter att min morfar lämnat jordelivet så har jag också insett att han lämnade en sådan insikt till mig.. Insikten om att varje dag man får tillsammans är en gåva. Oavsett vad, så har vi ändå alltid varandra.

Förra veckan så skulle min mormor och morfar ha firat sin 60-åriga bröllopsdag. Det blev inte så 🙁 Men om några månader så kommer jag och Jimmie att fira vår 5-åriga bröllopsdag och jag hoppas så att det blir åtminstone..hmm.. kanske femtio till? Om vi får ha livet, hälsan och förståndet i behåll såklart. Den som lever får se helt enkelt!

IMG_7531

 ”Jag älskar Dig fast Du låter för mycket ibland”

Men en sak är säker.. Vi har varandra just nu i alla fall och det räcker långt. Trist bara att han inte är HEMMA just nu och lever om så där som bara han kan göra.. *skrattar*

En annan grej som jag också har funderat mycket på under de senaste åren faktiskt är det här med Lojalitet… Varför är det så jäkla sällsynt numera? Och hur kan det komma sig att lojalitet är något som kan visa sig där man minst anar det? Människor som besitter egenskaper som lojalitet är sällsynta idag, men när och OM man väl har turen att hitta en sådan människa så bör man vara smart nog att uppskatta denna.. Alternativet är ju som bekant att ”nöja sig” och varför ska man bara ”nöja sig” när man alltid kan välja att se till att alltid ha det BÄSTA av allt?

Och det här gäller ju både vänskap och kärlek… Logiskt, eller vad tycker Ni som läser?

 

loyalty

Dagens sanning?!

😉

 

8 kommentarer

  1. johannahsundberg

    Det lät absolut som en skön helg. ☺

    Jag tänker precis detsamma när det gäller lojalitet.
    Hur kan det vara så pass sällsynt?
    Vad är det för fel på folk?! 😛 Haha…
    Ofta känns det, just som du skriver, att man får ”nöja sig” om man ska ha vissa människor i sitt liv.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Det är så lätt att bli besviken på folk alltså.. En del av dem jag ändå har valt att släppa in i mitt liv har (hyfsat snabbt tack o lov) visat att de är såna jag-svaga och kappvändande falska idioter och jag kan inte fatta hur man kan nedlåta sig till att va sån alltså 🙁 Nä, fy fabian..

      Jag ställer höga krav, både på mig själv o min omgivning för då får man det bästa av allt har jag märkt 🙂 Näe… vi skall icket ”nöja oss”

      Å jag håller me… ”Va äre för fel på folk” hihi…. den frasen är återkommande när jag träffar en del av mina vänner och ibland kan vi till och med säga att vi tycker att ”folk borde va lite mer som oss” *skrattar* Å sen får vissa tycka att man är självgod… det struntar jag i 😀

      • johannahsundberg

        Jag känner så väl igen det där.
        Jag har sedan jag var väldigt ung varit extremt mån om att vårda vänskapsrelationer.
        Jag har oändligt många gånger ställt upp för människor som inte förtjänat det, bara för att jag så gärna velat att relationen ska fungera.
        Jag har dock blivit lite bättre på den fronten, jag lägger inte längre samma tid på folk som jag vet vad de går för.
        Dock kommer jag alltid vara en mycket lojal vän till dem som förtjänar det.
        Det ligger liksom i benmärgen tror jag. 🙂

        • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

          Jag kunde gräma mig så extremt mycket förut över hur man har kunnat ”slösa” på sig själv till såna som inte förtjänar det men numera väljer jag att se det som otroligt bra saker att ha med sig i sitt bagage 🙂
          Man får ju en del utveckling om inte annat och det kan ju aldrig vara fel och det lustiga är att bara under de senaste åren så är det några stycken som betett sig som SKIT mot mig rent ut sagt, men som ändå hör av sig och vill komma tillbaks i mitt liv.. det känns bara så sorgligt och patetiskt på något vis men ändå lite befriande att veta att jag inte gjorde något fel! 😀

          Och så blir det lättare att ändå minnas det som var bra i relationen… så slipper det negativa ta plats i minnesbanken!

          • johannahsundberg

            Ja, idag ser jag det också som en bra erfarenhet.
            Jag vet att jag handlade rätt då, och de som betedde sig illa handlade fel.

            Det känns väldigt skönt att ha kommit till ett stadium i livet där jag känner att jag inte har behov av människor som inte kan bete sig.
            Visst är det sorgligt när en relation tar slut, men ibland är det ju ofrånkomligt.
            Bättre att lämna något dåligt och ge plats för något nytt och positivt istället. 🙂

  2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Hej! Jo, det är ju precis som med den årliga storstädningen i skåp och lådor..Det BLIR bättre när man rensat ut och skapat utrymme för nya friska vindar liksom 🙂

    Och jag har märkt att ju äldre jag blir desto mer känslig blir jag för ”dumheter” och där jag förr kunde bli skitledsen när någon behandlade mig som skit så märker jag att jag numera bara snabbt som attan skärmar av mig och drar mig undan… Vissa saker som andra kan tycka är ”skitsaker” kan ju jag tycka är jätteviktigt och då är det ju noga att lyssna på sig själv! Man ska vara sin egen bästa vän för då drar man också till sig ”rätt sorts” vänner att ha vid sin sida.

    Synd bara att man inte kunde tänka i de banorna när man var ung haha…

  3. johannahsundberg

    Ja, jag blir också känsligare med åren.
    Eller, jag reagerar väl på saker som jag egentligen alltid borde ha reagerat på.
    Men tidigare såg jag genom fingrarna på mycket och kunde inte se mitt eget värde så som nu.
    Visst har jag fortfarande en bit kvar, men det går sakta men säkert åt rätt håll i alla fall. ☺

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Det är skönt att ens perspektiv förändras hela tiden och ju mer man samlar på sig av erfarenheter desto bättre beslut kan man ju ta 🙂

      Man ska alltid påminna sig själv om sitt värde <3 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.