Terve!

Hallå där! Dags för ett livstecken från den här tanten 😉

Jaha.. så vad har hänt sen sist? Ja, jag har gjort en hel del spännande (nåväl) saker som förmodligen inte är ett dugg spännande för någon annan än mig och kanske (lite) för dem jag känner!

Men det bästa jag gjort är väl i alla fall att göra klar min ”inte-tappa-tänder-behandling” och nu känns allt riktigt bra! Tänderna kommer att stanna i min mun och det gör mig så barnsligt glad så det inte är klokt.. hmm… känslan är den samma som när man TAPPADE tänder när man var typ fem bast, men nu är det ju alltså tvärtom *skrattar* Ja, tänk om man fick uppleva femårskänslan igen alltså.. det vore väl nåt?

Och vad mer då? Ja, jag har varit barnledig i helgen men tackade ändå nej till en sväng på krogen av den enkla anledningen att jag helt enkelt är något utarbetad. Jag insåg att en lördagkväll i soffan med min man framför ännu en finsk deckarserie kändes mer aktuell än att kuta på krogen. Jag har blivit något av en eremit under min lediga tid och det känns faktiskt rätt så skönt. Under de sista två åren har jag bara varit ledig sammanlagt under sex veckor och det är inte riktigt bra för kropp och själ.

Jag älskar för övrigt mitt jobb och det mesta runt omkring men Jag behöver också känna att jag kan stå för det jag tror på eller för all del INTE tror på och ibland blir man faktiskt lite väl ifrågasatt… varför man INTE tror på vissa saker (inga religioner nämnda) och varför man tror på ditt eller datt! Det är ju helt enkelt min ensak och jag framhåller att det är varje människas rättighet att få förhålla sig både religiöst OCH politiskt obunden! Det är i alla fall MIN övertygelse. Och jag tänker mig att det viktigaste är att man är en god medmänniska. Ingen människa är varken god eller ond. Vi lever alla i gråzonerna, men så länge det mesta man gör är av godo så borde det räcka långt. Dessutom så tycker jag att man ska passa på att se möjligheterna när förändringens vindar blåser hårt från alla håll. Man ska passa på att göra något nytt och skoj!! Tror och tycker JAG i alla fall.

 

SÅ DET SÅ!

 

😉

 

Men att jobba för mycket vad man än jobbar med är inte så hälsosamt men sådan har jag varit och jag ger ju alltid järnet när jag brinner för något och det är väl på gott och ont får man säga. Det gäller ju att inte ”brinna upp” så jag har följt mina egna råd och faktiskt börjat snegla åt både höger och vänster i dessa fyrvägskorsningar som jag nämnde tidigare. Jag har till och med börjat fila på en och annan förändring vad gäller min framtid och jag har insett att allt det som är bra för MIG, faktiskt också är bra för mina barn och min man. (NEJ!! Vi ska inte skilja oss, även om det kan låta så i mina kryptiska beskrivningar)

Jag har också, som Ni säkert märkt blivit snäppet hemligare både IRL och här i bloggen och det beror ju på flera faktorer men främst på grund av att jag inte kan kosta på mig att vara lika offentlig i allt jag företar mig som jag tyvärr var förr.

Men jag har lärt mig massor med saker under mina år som bloggare att det mesta faktiskt inte behöver avhandlas offentligt och jag ser en ENORM skillnad på mitt sätt att skriva nu än vad jag gjorde då.

Fler personer kan påverkas nu av det jag skriver och det handlar ju såklart om både min familj och mina barn, men även om mina vänner och mina arbetskamrater samt människor jag möter inom mitt jobb. Det handlar också om vad jag vill och kan förmedla om både mig själv och andra och numera så försöker jag verkligen tänka till en extra gång innan jag skriver här på bloggen.

Dessutom är bloggen min enda kanal och jag aktar mig fortfarande för Facebook och instagram för min egen del. Men jag ska ärligt erkänna att jag nyligen lärt mig att JAG kan spana på personer på instagram som har en öppen profil trots att jag inte själv är reggad som användare och det är ibland riktigt roligt fast jag för all del känner mig som en smygtittare, men å andra sidan så har väl vissa personer öppna användare för att de VILL att så många som möjligt ska se dem. Men fy så tråkigt ändå med bara bilder och nästan ingen text… och när det ÄR text så är det mest bara massa tecken. Trist och tråkigt tycker jag!

Nåväl, det var väl inte så mycket mer jag hade att säga om detta just nu förutom att jag nu, efter dagens (förhoppningsvis sista) tandläkarbesök har så ONTONTONT i min nedre tandrad 🙁 *AJJ*

Lämna gärna av en sympati eller två innan du går.. haha..

IMG_7681

Jag ÄLSKAR mina tänder..

heart

Veckans tips är förresten denna:

”Easy living”

på finska..

large_67ed79d45532973d1af879deedbaa1bc-Easy-Living-header

Jag gillar det finska språket.. det är så levande och liksom… dramatiskt på nåt härligt vis!

🙂

Bilden kommer från Moviezine

Nåväl.. ha det bra så hörs och ses vi!

4 kommentarer

  1. Anders

    Härmed överlämnas hela TVÅ sympatier 🙂 Om du ber snällt kanske du t.o.m. får tre 😉

    Nej, allvarligt talat så är det skönt med hela och väl fungerande tänder. Och det är DU och ingen annan som bestämmer hur mycket eller litet du vill dela med dig via sociala medier.

    Hälsningar från en som också vägrar Fuckbook och Dingstagram…

    PS: Satsa på hälsan nu!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Åh tack!! Jag behövde verkligen lite extra sympatier… Det gör liksom lite mindre ont då haha…

      Ja, det är så uppfriskande med andra som också håller sig lite vid sidan av och betraktar den stora gråa massan. Vissa saker tycker jag känns lite läskigt och jag tycker att det är så himla intressant med dessa frågor (som egentligen är ständigt aktuella)

      Tack Anders! Det ska jag göra. Kram på dig

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Skönt att var färdig hos tandläkaren…jag gör klart mitt imorgon 😀 Så om jag sympatiserar med dig, så kan ju du, sympatisera med mig 😀 Jag tänker testa ringa dig imorgon kväll, sen jobbar jag onsdag och torsdag. Jag ser väl om du svarar. //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Åh din stackare… hoppas att det gick bra idag!!

      Jaa.. vi måste ju höras av o planera lite grejs haha… Hörs sen 😀 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.