By the way..

Så känns det som att det är på sin plats med ett livstecken. Life is a bit up side down right now och det sätter verkligen hela tillvaron på sin spets vilket innebär att man måste hushålla med kraft och energi och verkligen sortera i vad som är viktigt och oviktigt.

Vissa saker är jag så glad för att jag har med mig i mitt bagage och jag skulle inte vilja vara utan vissa av de erfarenheter jag faktiskt fått på grund av riktigt hemska saker. De hjälper mig idag kan jag ju säga!

Det som är synd är att man aldrig kan få en quickfix när det handlar om ANDRA människor och vad de gör (eller inte gör) Man kan ju faktiskt bara påverka sig själv och borde således inte slösa på sin energi genom att försöka påverka andra i alltför stor utsträckning.

Nåt som också är sunkigt och äckligt är det här med MOBBNING och det måste vi snacka mer (och högre om)

Mobbare finns på alla skolor och i princip på alla arbetsplatser. Mobbare finns i alla samhällsklasser, storlekar och färger och de verkar vara vanligare än vad man kan tro. Vidrigt är det i alla fall men en klen tröst är att barn som mobbar andra barn i alla fall har en större chans att komma till rätta med sitt ”problem” (jodå, att vara mobbare är också det ett problem eftersom det uppenbart finns bakomliggande orsaker som måste tas om hand) än vad en vuxen mobbare har.

Vuxna mobbare har tyvärr inte samma chans att ändra på sitt beteende. Sorgligt… men sant! Vuxna mobbare har också en mer utvecklad förmåga att maskera sitt mobbande och därmed ta det till helt andra nivåer.

Men oavsett vilket så är det helt förkastligt och mobbning är både farligt och jävligt ovärdigt både för den som blir mobbad och för den som mobbar. Dessutom så är det ett stort JÄVLA samhällsproblem!

Är DU en stark person? BRA… Då hoppas jag att du kan:

  • stå upp för DINA och ANDRAS barn om de blir mobbade!
  • stå upp för en kollega som blir mobbad
  • våga höja rösten och påtala problemen i skolan eller på en arbetsplats
  • säga ifrån om du bevittnar en situation som uppenbart handlar om mobbning
  • SLUTA vara en mobbare om du är en sådan!

Nog om det! Min fredag och resten av helgen ska vara helt fri från dylika dumheter!

Veckans klokord från tepåsen passar förresten bra och tänk om alla kunde ägna en liten stund då och då till självrannsakan?!

IMG_8285

”Tepåsarna ljuger aldrig!”

🙂

Jag gillar ju symbolik och jag undrar vad det betyder att bara en av mina novemberkaktusar har blommat med bara en enda blomma? Och vad det betyder att det är den som står i en kruka där det står ”Faith, hope, belive”..?

IMG_8304

Kaktusen vill säga mig något.. Kanske typ..

”Keep the fait, keep the belive and never stop hoping”

??

🙂

I övrigt så jobbar jag bara några få dagar  (de sista på jobbet.. jippiiee…) nästa vecka och sedan blir det semester för hela familjen. Nedräkning kan börja och min pyjamas talar sitt tydliga språk på hur hemmaläget är just nu när man väntar på något så härligt som en solsemester:

IMG_8305

Haha… en benhög.. är det jag eller är det min pyjamas??

Och som jag sa så är det mycket som är upp och ner för tillfället, men vi hoppas att alla justeringar i vår tillvaro ska vända saker åt rätt håll igen så att vi kan få en bra början på nästa år för alla oss i den här krokiga och brokiga familjen!

Huvudsaken att vi alla får vara precis de vi är med allt vad det innebär!

IMG_8292

Inte så smickrande vy men snart vänder vi tillbaks.. åt RÄTT håll!

Och tills dess att vi hörs igen så säger jag bara ”Hare så bra och var snälla med varandra!”

🙂

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Man önskar ju att alla kunde vara snälla mot alla. Jag vet inte heller vad som är värst, att det fram till dags datum, oftast är dom som är utsatta som ska flytta på sig istället för att ta tag i den eller de personer, som ställer till det, för andra. Visst förstår man att dom som mobbar, mår dåligt själv, bär säkert på saker som vi inte vet något om, men det ska ändå inte få drabba andra, som ”råkar” komma i vägen. Föräldrarna bär det yttersta ansvaret, men tyvärr, det finns många barn som inte har föräldrar som bryr sig, och då måste man lägga det på andra i vår omgivning. Ingen ska tiga still och bara se på. Sen är det så synd, att dom som mobbar, ALLTID ger sig på dom som inte kan eller vill ge igen. Då blir dom lätta offer och tacksamma att ge sig på…det är fruktansvärt!

    Om vi inte hörs förrn, så får nu ha en underbar resa till sydligare breddgrader! //Kram

  2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Jag önskar att föräldrar också kunde se och förstå att deras kids inte alltid är så snälla.. jag frågar alltid mina barn även va DE har gjort och jag VET ju också att många vuxna tyvärr vägrar att inse att deras barn kan mobbade andra.. jävligt komplexa frågor och just därför måste man ju hålla såna viktiga frågor levande hela tiden.

    Du är en så klok människa Maria o jag önskar att det fanns fler som Du! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.