The very last part of 2016..

Ja, nog kan man ju tycka att jag borde ha gjort den här summeringen redan i slutet av December, men nu blev det tyvärr inte så eftersom jag haft en del annat att stå i. Jag saknar bloggen. Både att skriva och att läsa men det har helt enkelt varit stenhård prioritering för att jag ska hinna allt jag behöver hinna i mitt liv. Men… here we go… De tre sista månaderna från året 2016:

Oktober 2016

IMG_8129

Vi hängde mycket med barnen. Både ute och inne. Vi hann också en till sväng till Gällivare hela familjen och den här hösten handlade uteslutande bara om familjen. På alla sätt och vis.

IMG_8064

heart

IMG_8170

Jag klippte mig lite mer än vad jag egentligen tänkt och ångrade mig lite… Men bara lite. Balsammetoden är fortfarande det bästa för mig och mitt hår!

IMG_8151

Superhunden hjälper till på Sagovägen efter bästa förmåga!

November 2016

IMG_7529Vi firar 5 år som gifta i November

heart

IMG_8311

Min mormor kom och hälsade på. Hon hade med sig ett lock till en snusdosa som morfar gjort.

Hans minne lever verkligen kvar på många sätt!

IMG_8120

I November tog jag också det slutgiltiga beslutet om att säga upp mig från jobbet. Mitt jobb där jag trivts så otroligt bra under de senaste åren och där jag fått så mycket gjort. Både för mig och andra.

Men jag kände att jag behövde gå vidare på grund av många anledningar och det var ett ganska tufft beslut men jag har inte ångrat det en sekund. Snarare tvärtom!

IMG_8271Våran vardag är för det mesta trevlig och ganska harmonisk om vi lever efter våra rutiner med allt vad det innebär….

Mat och sovklocka till exempel… Vi alla behöver balans i tillvaron. Både vuxna och barn.

Men ibland behöver vi alla en brejk och vi hittade en finfin sista-minuten-resa som vi slog till på.

I slutet av November stack vi återigen till vårt favoritställe i hela världen: Gran Canaria! 🙂

IMG_8371

Favoritkillarna på favoritstället…

IMG_8689

Lille B har blivit duktig på att sköta den lilla rosa kameran 😀

IMG_8776

Han hängde på hotellets dansgolv i tre timmar varje kväll!

IMG_8765

Me and my Rockstar baby 😉

Ja, November var en omtumlande månad på många sätt och den kändes som om jag kommit in i mål efter många om och men och att det är först nu jag kan se min nya start för precis vad det är:

Början på någonting NYTT!

December 2016

IMG_8898

December månad började bra. Jag påbörjade en helt vit månad (som f.ö sträckte sig från den 2:a december och slutade här om kvällen 9:e januari på Pinchos i Umeå för den som undrar.)

Och jag lovade mig själv att i framtiden bry mig ÄNNU mindre om allt skit som folk pratar om mig och min familj. Ibland känns det såklart och jag kan känna ett litet stick i hjärtat då och då, fast numera mer sällan faktiskt..  för det mesta så rinner det numera av mig rätt bra. JAG vet ju och det är huvudsaken.. Eller hur?! 😉

IMG_9058

Den här hittade jag på hotellet och den läste jag på flyget hem till Umeå. Den var väldigt bra och jag tyckte mycket om den. En ganska annorlunda bok med ett vackert skriftspråk och en fängslande berättelse om kärlek. Absolut inte det ”gamla vanliga” tramset om kärlek, utan en mer djuplodande bok som faktiskt berör. På riktigt… Och den hamnar lätt på min tio i topp alla kategorier.

(Förra veckan läste jag uppföljaren och återkommer med recension senare)

IMG_9080

Ljuset under December månad försökte jag etsa fast i mitt minne varje enskild dag…

Julafton var något somliga längtat extra mycket till…

IMG_9103

En perfekt julafton med fokus på rätt saker: Bland annat julmust 😀

IMG_9101

Julafton blev en helmysig afton med bara vi i familjen. Alla var nöjda över sina julklappar och jag fick en julklapp från bästa Maria som var som klippt och skuren speciellt för mig och som jag inte tagit av mig sedan julafton… Har nog aldrig varit med om att jag fått ett så passande smycke av någon tidigare!

IMG_9094

En jättefin ring i blodsten (hematit)

”En hematit hjälper dig att gå tryggt och starkt fram i livet.Ger dig en djupare kontakt med din handlingskraft och styrka samt förmedlar uthållighet och självkontroll”

Jag älskar den! Både vacker och funktionell!

heart

IMG_7932

Och i slutet på December så fyllde en av mina absoluta favoriter hela tolv år.. Kan inte fatta att tiden gått så snabbt!

Ett år kvar till de magiska tonåren. Han fick en mobiltelefon och lyckan var såklart gjord.

Ja, det var slutet på 2016 och i och med detta inlägg i bloggen så kan jag nu lägga det året till handlingarna och fortsätta att fokusera på 2017!

Hoppas att Ni alla har det bra! Vi ses & hörs 🙂

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Så kul att du gillade ringen, visst är vi lustiga, vi har den på fingret, fast den lovar att ge en aldrig sinande ström av pengar, om man lägger den i börsen 😀 Ska bli kul att se vad detta år kan bringa, nya tag, nya händelser och nya minnen. Ha det bäst! //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Haha… tur att man alltid har mobil/börsen i närheten hela tiden… haha… nu ska pengarna in *japp*
      Jag har fått många komplimanger för den och det är så snyggt med min vigselring i samma stuk på vänster hand och den svarta ringen på höger… Jag är så nöjd!! 🙂 Kram

  2. Maja

    så fint å roligt skrivet!

    Jag har åxå en blodstensring kan du tänka=) å på samma finger

    Köpte den i somras då vi var på tur uppöver

    Kram Helena!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Maja! Men vad häftigt… det kanske ligger lte mer ”i blodet” med att gilla stenar och naturmaterial rent allmänt när man är från våra trakter? 😀

      Kul o se dig och gott nytt år! Kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.