Sävliga söndag…

Så himla skönt! Helgen har gått i frosseriets tecken och vi har lagat massor med mat och  ÄTIT massor med mat. Dock så har jag faktiskt hållit löftet till mig själv och inte ätit godis i helgen. Det var svårt, men det gick! Den här vintern har sockersuget verkligen hållit mig i ett järngrepp och nu har jag lovat mig själv att bryta den destruktiva relationen med godis och framför allt choklaaad… *suck*

Det läskiga är att det liksom bara behövs EN gång för att jag ska trilla dit ännu en gång… och gång på gång men nu ska jag ta tag i det en gång för alla Jag ÄR ju periodare vad gäller sötsaksknaprande och det är helt åt skogen för jag mår riktigt jäkla dåligt de perioder jag är ”genomsockrad” och jag börjar redan på morgonkvisten med lite kinapuffar, en bit dajm, underbar Ben & Jerrysglass eller något annat smaskigt som jag lyckats gömma så att ingen annan hunnit hitta och äta upp det före mig haha…

Men skämt åsido alltså. Socker får mig att må bra en liten stund precis när jag äter det och sedan så får jag dras med diffus klåda på och under huden och i hårbotten, jag får ett irriterande överskott av falsk energi som bara gör mig speedad på ett ganska obehagligt sätt, jag får svårare att hålla fokus och jag kan bli lättretlig och riktigt grinig. Förr brukade jag ju köra detox då och då , men nu är det ett bra tag sedan och jag brukar ju vid sådana detox-perioder vara restrektiv (och helt utesluta) socker, koffein, alkohol, skräpmat och annat skräp som man då och då skyfflar ner i kroppen utan en tanke på vad det faktiskt gör med oss och vårt inre maskineri på sikt!

För några år sedan slutade jag helt att äta fläskkött och det är nog det bästa jag gjort hittills i hälsoväg. Nötkött äter jag mycket sällan och numera är fisk, kyckling och vegetariska alternativ är det som funkar bäst för mig och som får mig att må bra. Jag undviker både gluten och laktos och det har också gett mig ganska stora vinster i min hälsa. Dock så är jag inte 100% på den punkten, men maten jag lagar hemma är till största delen gluten och laktosfri!

Alla människor har sina rutiner som just DE mår bra av och måhända känner någon att tre cigaretter och en burk energidryck är världens bästa frukost medans en annan bara längtar efter lite mer hälsosamma saker.

När jag var ung så levde jag uteslutande på cigaretter, alkohol, hamburgare och massor med godis och jag fattar inte hur jag egentligen kunde palla med att leva så. Idag skulle jag förmodligen svimma av utmattning eller kaskadspy efter ett par dygn med dylik ”kosthållning”

Huvva… jag ryser vid tanken! Nåväl, alla har vi varit unga och även om jag är helt och hållet fri från nikotinbegär och slipper vara slav under snus och cigaretter så är det alltså jäkligt svårt för mig att få bukt med sockersuget. Värst tycks det vara på vintern och det är väl då sockersötade saker ter sig mest inbjudande…

Nåväl, igår gjorde jag en mycket lyckad maträtt som jag bara måste berätta om.. Jag hittade en utförsäljning av ”Blåbär & ingefärs glögg” för ”bara” tio kronor flaskan på Willys igår och den hällde jag över 4 stycken kycklingfiléer i lergrytan och 1,5 timmar och 200 grader i ugnen senare så kunde vi äta lila kyckling tillsammans med couscous och det var bara så sjukt gott alltså!

Tyvärr glömde jag ju att fota själva kycklingen för den var jättefin i lila men jag kan ju visa glöggen haha…

IMG_9551

10:- på Willys= Najsprajs!

Sen har jag sett till att poppa popcorn hemma i cocosolja för att kunna stilla mitt behov av söta saker… det funkar… hmm… sisådär! 😀

Men jag har i alla fall fått hänga runt med familjen denna helg och vi har varit lediga alla tillsammans. Jag har försökt att vara ute mycket och vi har socialtränat på Avion och jag har fått sova i massor! En perfekt helg med andra ord.

IMG_9549

Jag och min yngsta älskling har chillat i varsin ny onepiece!

Sen såg jag en cool grej i mitt sovrumstak som jag inte lagt märke till förut… Ser Ni att ett par av skuggorna kring lampan ser ut som peacemärken? 🙂 Så coolt… Kolla bara:

IMG_9565

Peace in my bedroom..

😀

Haha… och på tal om sovrum.. Idag var det inte min tur att få lång sovmorgon…

IMG_9550

Dagen-efter-kvällen-före

Och sist men inte minst så måste jag ju visa mina nya naglar i ÄKTA plast 😉 Denna gång kände jag att de blev aningens lite ”för rosa” för att det skulle kännas riktigt bra, men just nu så är det faktiskt det enda i-landsproblemet på en annars molnfri himmel.

IMG_9555

Nästa gång blir det nog grönt glitter igen! 😀

Hur är det hos Er annars? Jag känner mig lite avskärmad från omgivningen för tillfället och jag lever i min hemmabubbla med allt vad det innebär! Men berätta gärna om hur NI har det så jag har något att läsa.. För som de flesta vet så har jag ju (förutom sockerberoendet) även ett stort begär efter det skrivna ordet! Och av (nästan) alla bloggar jag följer just nu så märker jag en något lägre frekvens på nya inlägg!

Men jag kommer att vakna lagomt till våren. Jag ska bara brotta ner mitt sockersug en gång för alla haha…

Ha det så bra allihopa!

Vi ses!

heart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.