Smek en grek!

Jag har inte riktigt smält hemkomsten efter semestern ännu… rent mentalt är jag kvar i Grekland samtidigt som jag redan planerar nästa resa dit 😀

Ojoj.. Så otroligt härligt med sol och bad någonstans bortanför Sverige *suckar längtansfullt* Kan inte riktigt tänka på något annat just nu.

Jag hade förresten en diskussion här en dag med någon som inte fattade hur ”vi har råd att åka på semester så ofta” (!!) och jag förklarade precis som det var. Nämligen ATT:

  • Vi sparar alla pengar vi kan och då menar jag ALLA.
  • Vi handlar inte mycket presenter och julklappar, varken till barnen eller oss vuxna
  • Vi handlar vinterkläder o skor på våren och sommarkläder på hösten
  • Vi köper i princip ALDRIG något (annat än mat) till ordinarie pris (Älska halva reapriset!)
  • Vi köper oftast resorna nära avresedatum
  • Vi lever sparsamt
  • Vi prioriterar för att ha en resa att se fram emot då och då och ca 2 resor per år känns absolut lagom för vår familj!

Inga konstigheter egentligen och jag har svårt att förstå folk som säger sig ”aaaldrig ha några pengar över” fast man vet att de shoppar hej vilt och alltid vill ha / behöver ha massor med prylar och det senaste i klädväg jämt och ständigt. Skräckexempel är väl dem som lägger tusen och åter tusentals kronor på både barn och vuxen kläder bara för att de är ”fina” istället för att faktiskt hålla en liten och praktisk garderob med det mest nödvändiga och istället lägga slantarna på att GÖRA saker med sin familj stället för att alla ska se ut som massproducerade modedockor. (Precis som alla andra alltså)

Men självklart gör ju alla som de vill! Om hundra år är vi ändå inte ens här och alla gör ju precis som de vill med sina pengar och omvandlar dem naturligtvis till vad som helst, men så länge mina barn är hela och rena så lägger jag hellre pengarna på resor istället för trendiga barnkläder i ”rätt” design. (Jag ber redan nu om ursäkt om någon känner sig ”påhoppad”. Inte min mening)

Hur som helst, Kreta! Dit vill jag gärna åka igen 🙂 Det var så himla mysigt och vi träffade så härliga människor.. Hotellet var toppen och resan var smidig! (Förutom att jag blev jättesjuk de första två dagarna och snorade som en galning haha…)

IMG_0054 Tappade vi bort Bastian på stranden??

IMG_0055

Mäh.. är det DÄR han ligger…?

IMG_0056

”När man vill va ifred en stund så äre bra me en egen handduk” 🙂

IMG_0135

Min snygga man!

IMG_0161

”Beer on the beach”

(Ringa socialen någon..?) 😉

IMG_0288

Dessertbordet på hotellet *mums*

IMG_0372

Två snygga karlar smörjer in varandra med sololja… hihi..

”En grek smek en annan grek”

*skrattar HÖGT* Kul va? 😀

IMG_0422

Helt plötsligt dök en hund upp och hade BARA ögon för lille B! Hunden följde oss i 45 minuter och lämnade inte ungens sida… De blev best friends forever direkt!

IMG_0433

”Jag vill va me däj”

(Fast på hundgrekiska!)

IMG_0440

Lille B hittade getkompisar också!

IMG_0475

En av två vackra tonårspojkar vi hängde med.

IMG_0515

Vi blev dyngblöta av ett enormt skyfall när vi var i Chania. Nästan lite läskigt..

IMG_0498

Men vi hade så galet roligt ändå och sökte skydd på ett kaffehak!

IMG_0089

Vyn från balkongen på hotellrummet var inte dumt!

IMG_0396

Och utanför vår ytterdörr bodde två söta hundar..

IMG_0397

De stirrade ut oss varje dag..

IMG_0560

Jimpa minglade med en jätterolig finländare..

”Tottakai supergorilla”

haha…

IMG_0265

På semester:

*Vuxna växer på bredden

*Barn växer på höjden

🙂

Ja, det var helt klart en finfin semestervecka och dessutom gjorde jag bort omaket att fylla hela 43 år!! Grattis till mig haha..

Och nu är klockan 22 gränsen nådd och jag hoppar i säng! Vi ses och hörs. Kram & Godnajt!

12 kommentarer

  1. Anncharlotte Johansson

    Grattis till dig Helena, lite i efterskott, vilken underbar ålder du nu uppnått! Ni verkar verkligen ha haft det underbart, fina bilder. Ha det så bra / kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack Lotta 😀 Ja, nog är de skönt att bli lite äldre.. och…klokare..? Haha…

      Kram på dig! Hoppas allt är bra <3

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Det handlar om vad man prioriterar, och för er är det utlandet som drar. För andra kanske det är bio, en kväll i veckan, lägg undan dom 400:- i månaden och man har 4800 på ett år…enkel matematik 😀 Ni ser ut att ha haft det underbart, ringa socialen för en öl…njae, men det där kakbordet, det tycker jag var skrämmande…akta dig Helena, du kan dra dina barn i fördärvet…*fniss* Ja, ni fick då njuta av solen här hemma också, inte fel, minsann. Jag njuter jag med i fulla drag. //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Haha.. Ja, jag kan inte låta bli att vara smått ironisk! Folk i allmänhet har ju en tendens att vara lite.. eeh… ”knäppa” emellanåt..
      JO, allt handlar ju om prioriteringar och ibland är det faktiskt ganska skönt att vara lite aspig av sig! Och billigt… för jag AVSKYR bio och går bara om jag verkligen ”måste” (vilket kan bli en gång per år eller en gång vartannat år haha…)

      Kram! Hoppas vi kan ta en dejt snart <3

  3. Anna

    Håller helt med dig i ditt resonemang. Vi är en familj på 2 vuxna och 3 barn som gillar att resa. Älskar Kreta❤️ Då vi nu är utanför ”normen” 2v+2barn) blir det genast svårare och dyrare. När jag söker hotell hamnar vi ofta i det läget att vi får 2 rum eller lägenheter, men hittade för någon dag sedan flygbiljetter till Chania för 4995:- för HELA familjen!!! Yihooo!!! Bokar boende via booking el likn. Fortsätt njuta

  4. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Hej! Åh vad härligt att ni har en semester framför er 🙂
    Hoppas ni får det underbart..
    Ja vilka skillnader det kan vara i pris beroende på hur många barn och i vilken ”storlek” barnen är i . Just nu känner jag mig så bortskämda bara av det faktum att kids är så stora att de kan stå i glasskön på hotellet helt själva haha… *lyx*

  5. Pingback: En ovanlig dag i min vanliga tillvaro | Helena e-lack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.