De hjärtligaste gratulationer…

…till alla morsor idag.. inklusive mig schälv också såklart!

Tänk att mammor får en helt egen dag på året då vi kan fira ordentligt att vi har världens sämst betalda och otacksammaste jobb MEN för all del också det roligaste!

Förutom att föda barn i svåra plågor (och dessutom frivilligt gör om det med jämna mellanrum) och får kroppen sabbad och sprucken så får vi också äran att varje dag ta hand om snor, kräx och bajs under de första barnaåren.

Lägg därtill att vi får ynnesten att lida av total sömnbrist och oro för minsta lilla… För att inte tala om när vi får vara morsor åt barnmonster i trotsåldern som får oss att gråta, skrika och slita vårt hår.

Vi får ju också det privilegiet att ständigt sätta dessa små varelser främst jämt och sällan kan prioritera tid eller pengar på oss själva.

Och det bästa av allt. Att bli tonårsmorsa och många gånger bli degraderade som jordens avskum oavsett vad man säger och gör…och att ständigt oroa sig över vad barnen gör eller vad andra gör MOT dem..

haha… Jaa.. vad ska man säga? Jag undrar helt ärligt varför inte morsdag infaller på en Lördag så att vi morsor, helt legitimt kan lämna bort alla småglin till sina pappor (eller annan valfri barnvakt) och gå ut på stan och slå runt i paljetter och fjäderboa med ett glas skumpa i högsta hugg medan vi rockar loss med våra barnaförstörda kroppar och hålögda ansikten och bara tokfira att vi är morsor!!

 

Härregu…. När jag tänker efter så borde ju Mors dag ta mig tusan infalla varendaste veckoslut. Allt annat vore djupt orättvist!

Men det absolut, absolut bästa med att vara mamma… det måste ändå vara när man vaknar av ett svagt tassande mitt i natten och en ljuvligt doftande liten varelse med trassligt hår står bredvid sängen och yrvaket mumlar: ”Mamma, ja vill såva me däj” och så kryper den rufsiga lilla varelsen in under duntäcket och trycker sina iskalla fötter mot mina knäveck… Ja, lika kalla som de där små fötterna är.. lika varmt blir mitt hjärta när jag vet att dessa tillfällen är den bästa betalningen i mammajobbet! Och att jag skapat den ljuvliga lilla personen av mitt eget kött och blod. Den känslan slår allt!

heart

Bildresultat för helena e-lack bastian

Älskade minsting.. Sån tur att vi fick Dig!

Du påminner mig om allt som är toppen med att vara morsa..

Och hur ska vi fira idag? Ja, jag fick rosor av Jimpa och nu ska jag lägga mig och läsa spännande bok och äta ostkrokar och smula ner hela soffan som om det inte fanns någon morgondag haha…

Ha en underbar dag ALLA mammor 😀

2 kommentarer

  1. Anncharlotte Johansson

    ha ha …. det ligger något i vad du skriver men själv tycker jag att man ska avskaffa spektaklet / kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, de flesta av såna här ”dagar” har ju alltid med kommersiella saker att göra… så trist!

      Varje dag är ju faktiskt mors dag… när man tänker efter haha… Kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.