Före och efter…

Före och efter bilder är ju alltid roligt! Speciellt när det handlar om att göra om något: Gamla kläder, gamla möbler, renoveringar etc..

Nu var det balkongens tur. Igen! Balkongen är ju inte jättestor och vi spenderar en hel del tid där så det var på sin plats att omfördela varenda centimeter! Jag har flyttat ut det gröna gamla pelarbordet som förvisso är jättefint, men alldeles för stort och så har jag kastat ut en svart gammal träkista som jag byggde en gång i tiden när jag gick på mellanstadiet! Den var både ful och opraktisk och dessutom så påminde den mig bara om en massa skit så den åkte ut.. Men.. jag behövde ju någonstans att ställa in gamla krukor och diverse blomjord etc så jag köpte helt enkelt ett gammalt hörnskåp för en hunka på blocket som jag sågade av med sticksåg för att den skulle få plats.

Synd bara att jag inte tog en bild på skåpet innan vi delade på det… Nåväl, nu börjar det bli hyfsad ordning:

IMG_9877

Före: FÖR stort bord…

och efter…

IMG_0608

Storleksmässigt blir detta PERFEKT…

Lite målarfärg bara 🙂

Och nu:

IMG_0685

Nymålad kabelvinda med stor virkad duk på..

Nu väntar jag bara på att glasmästeriet ska höra av sig så att jag får hämta måttbeställd glasskiva som skall ligga ovanpå!

Och ”någon” har flyttat in i bordet redan:

IMG_0682Bastians tomte bor här inne nu! Haha.. Inte alla som har en egen hustomte.

Och så skåpet som såg ut (nästan) så här innan:

IMG_0607

Gammalt hörnskåp i furu. Kapat på mitten och målat vitt så blev det faktiskt så här fint:

IMG_0684

Kapat och klart 🙂 Slukar mer prylar än vad man kan tro!

Så nu har vi helt plötsligt en balkong med ännu lite mer utrymme och ett ännu mer trivsamt ställe att dricka morgonkaffet på.

I hörnsoffan gjord av lastpallar kan man morgonmysa innan det blir alldeles för hett här inne i ”pensionärskuvösen” som ligger i söderläge. Här ute kan man ligga bland kuddar och filtar och bara njuta av en tidig sommarmorgon och balkongen går faktiskt att vistas på ända från mars / april ända in i oktober ungefär.

Hur mysigt som helst och en ganska trevlig förlängning av lägenheten.

Jag älskar min balkong…

heart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.