Jaget före laget?

Jag kan inte låta bli att tycka att det här är en riktigt ”förfärlig” nyhet och igår när jag läste om att GUIF tigger pengar av Håkan Hellström så var det nästintill att jag var tvungen att leta upp en skämskudde. Så pinsamt..

Jag har väntat med spänning för att se om någon annan här i vk-bloggen skulle uppmärksamma detta men ingen har skrivit något så nu kan jag liksom inte låta bli!

Jag är verkligen noll intresserad av sport och bryr mig inte om seriespel eller resultat på någon nivå alls. Inte ens det faktum att min man spelar både fotboll och innebandy kan få mig att bry mig om dessa sporter. MEN.. Om man ÄR intresserad och väljer att spela på högre nivåer så är det väl liksom poängen att man spelar matcher mot andra lag?! Och vad ger det för bild av ett lag eller en förening där spelare väljer jaget före laget och går på en konsert istället för att spela en planerad match? Jag fattar inte riktigt. Det är ju ungefär samma upplägg som att välja att ligga kvar i sängen på morgonen för att det är skönare att sova än att gå på jobbet… Tror inte chefen skulle uppskatta att höra ”Jamen det var så skönt att sova så jag sket i att komma på jobbet” eller var det en dålig liknelse?

Sedan att man ”med glimten i ögat” tigger pengar av artisten som fick spelare att svika laget och matchen är ju egentligen inget annat än att visa barn och ungdomar att det är bättre att göra så än att faktiskt göra det som förväntats av en från början: Att gå och spela sina matcher precis som planerat! Istället för att få någon annan att ta ansvar.. En spelares ansvar är väl att gå ut på planen och spela om det är match eller har jag missat något?

Sedan att andra lag reser till förväntade matcher för att spela mot GUIF och snopet får vända hem igen för att mötande lag så nonchalant bara skiter i allt… Att dessa gästande lag får slösa på både tid och pengar för hemmaspelares medvetna val är ju egentligen ganska sorgligt tycker jag.

Kanske man ska ta sig en funderare på om man ska hålla på med lagsporter om det är så att andra saker lockar mer? Kanske borde man också fundera över hur långt det har gått när en sådan här sak ens kan uppstå i sportvärlden.

Vi diskuterade detta både igår och idag och samtliga var rörande överens om att det här speglar nutiden ganska bra där jaget numera (i många sammanhang) betyder mer än laget, att det är osportsligt och att det är dåligt av ledare och ansvariga att ens försöka se något av den här situationen ”med glimten i ögat” och att det inte är varken roligt eller charmigt.

Man visar både juniorer och seniorer att sånt här är okej vilket det ju faktiskt inte är. Inte på någon nivå eller i någon division.. Sedan att det blir en rikstäckande nyhet där man skyltar med det här pinsamma tilltaget är ju nästan lite bisarrt.. Att skylta med sina korkade val och sin egoistiska nonchalans inför hela Sverige, det verkar ju minst sagt dumt!

Och vad gäller Håkan Hellström så hoppas jag att han hellre gör något för de lagen som kom och ville spela men som fick vända om med oförrättat ärende än att ge pengar till ett lag med så osportslig och okamratlig ”laganda”… så som den fotbollssupporter han tydligen är! Måtte hans hjärta hellre värmas för lagen som gjorde sitt jobb och som dök upp, än för Guif som sket i det hela och som nu vill att någon annan (Läs: Håkan) ska städa upp deras ekonomiska röra..

fotboll

Fotboll spelas bäst i kavaj och gummistövlar

😀

PS: Jag är en av dem som inte uppskattar Håkan Hellströms sång och musik..  Ifall någon undrar alltså… Fast det spelar egentligen ingen roll.. Jag har ingen koll på varken boll eller sång! Haha..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.