Bus i baksätet…

…när någon får tag i mammans lilla rosa kamera. Då hittar man plötsligt smygtagna bilder på sig själv när man kör bil haha..

IMG_0811

Wroom..

IMG_0829En tur till havet så där i förbifarten är inte dumt..

Jag inser att jag varit dålig på att ta riktiga bilder med kameran och ruckat på min princip att ”min telefon ska vara en telefon och min kamera ska vara en kamera”.

De flesta av sommarens bilder ligger tråkigt nog i telefonen och just det är ju en riktig fälla egentligen. Jag vill verkligen inte vara en sån som ständigt sträcker mig efter telefonen x antal gånger per dag för att fota / dumscrolla / surfa / spela spel osv.., men nu inser jag hur snabbt man blir fånge i sitt eget telefonbeteende som för det mesta inte är särskilt bra. Jag är i alla fall medveten om det och vill absolut inte bli en av dessa gamnackade människor som inte kan lyfta blicken från sin telefonskärm oavsett vad som pågår i den verkliga omgivningen.

Jag försöker verkligen att vara medveten och lägger alltid min telefon på hatthyllan i hallen när jag kommer hem. När jag är borta hemifrån små stunder så tänker jag ibland efter och väljer att lämna mobilen hemmavid. Jag tror inte att det är bra för oss människor att vara tillgängliga hela tiden.

Under ca 10 timmar per dygn har jag också ett ”det-går-inte-att-nå-mig-läge” inprogrammerat i telefonen. Så jag gör i alla fall vad jag kan för att minimera det ”onödiga” användandet av telefonen. Men ännu finns det mycket att jobba med och jag försöker göra medvetna och hållbara val (för mig alltså) vad gäller mobilanvändande. Det är lätt att halka in i dåliga mönster och ingen annan kan säga vad som är rätt eller fel förrns man själv kommer på det.

Jag kommer ofta på mig själv att tänka att ”vissa saker var bättre förr” och visst.. det låter väldigt bakåtsträvande, men vissa saker som har med mobiltelefonerande faktiskt VAR bättre förr.. När telefoner användes just som.. telefoner och inte som en tingest som kontrollerar vissa människors all vakna tid. Sånt är bara sorgligt!

På tal om ”det var bättre förr” förresten… Jag har hittat ett mycket roligt loppisfynd i form av en gammal tröja som verkar vara rätt gammal… 50, 60 eller 70 tal? Jag vet inte riktigt… men tvättlappen vittnar om att den är ganska gammal i alla fall (och dessutom made in Sweden) Den är riktigt cool och jag borde ha fotat den när jag har PÅ mig den istället men det här får duga så länge eftersom den ligger i tvättmaskinen för tillfället 🙂

IMG_0836

Tant brun får ny tröja 😀

Igår hälsade vi på en gammal vän som jag känt sedan jag var femton år. Vi blev sittandes i flera timmar och pratade om hur det var ”förr” och vad som hänt sen sist med tanke på att vi bara träffas någon gång per år. H*n är verkligen en person att beundra på många sätt och en mer klok och behaglig människa får man leta efter. Det tråkiga är att H*n och dennes familj bor liiite för långt bort för att vi ska kunna ses lite oftare, men man får ta tillfället i förbifarten helt enkelt 🙂

Nåväl, nu ska jag försöka få ordning på mig själv och min tillvaro så gott jag kan med tanke på att semesterhjärnan kan spela en små fula spratt i form av vad det är för veckodag och vad klockan är haha.. Men vi har det så himla bra allihop och på söndag ska vi ge oss iväg på en liten bilburen tripp igen.

Ha det så bra alla som läser! Vi hörs 🙂

PS: Jag fick ett sms en dag av en fin person som skriver så här: ”Att leva i det förflutna gör oss sjuka och att leva i framtiden gör oss ännu sjukare. Du gör det bra som kan och vill leva i nuet. Det är som du säger svårt men det blir lättare när man blir påmind då och då”

heart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.