Varken börjat eller slutat…

…sommaren alltså!

Jag tror att vi ”betalar” sommaren 2014 nu. Den var ju liksom för bra för att vara sann så jaa… nu har vi fått bakslaget helt enkelt. Eftersom vi tycks vara de mest väderkänsligaste människorna i hela världen så kan det ju tyckas jobbigt för de flesta och nog har man hört gnället från nio av tio som man mött och resonerat väder med.

Håhåjaja.. Man kan ha trevligt utan sol också (Joo.. det är SANT!!) och när man har en sjuåring och en tolvåring så kan man i alla fall vara säker på att få sin beskärda del av sommar. Till exempel så har vi badat i princip varenda dag den här sommaren oavsett väder och den lille killen är den största optimisten jag känner.. haha.. Till exempel så behöver solen bara titta fram en centimeter bakom ett regntungt moln med isande vindar som viner och så utropar han lyckligt: ”Titta sooolen… nu KAN vi ju fara å bada!” fast man hellre kurar inomhus med en bra bok 😀

En enda dag lyckades vi haffa en riktig stranddag med riktig högsommarvärme och den dagen kommer jag att leva lääänge på…

IMG_1038

Långgrunt som vanligt på favvostället…

”Walk on water”

Ja, det är fantastiskt att vi har så nära till skog, sjö och hav och kan njuta av det när vi vill. Den här sommaren har varit väldigt intensiv på många sätt och jag har vidgat mina mentala vyer rätt grundligt. Saker som jag trott har varit ”sanna” har visat sig vara skit och en hel del som jag tidigare trott vara skit har visat sig vara något som jag ville ha och faktiskt behövde.

Jag har varit något av en sökare i hela mitt liv och vissa saker som jag trott mig behöva kommer jag aldrig att hitta, medans andra saker bara händer och dyker upp när jag minst anar det!

Något kryptiskt för den som är oinvigd, det förstår jag ju men huvudsaken att JAG vet vad jag menar i alla fall 😀 Tyvärr är det ju hopplöst sällan jag skriver här i bloggen numera, men jag tänker mig för minst tio gånger numera innan jag skriver och därför blir det inte riktigt lika spontant. Och det är också av den anledningen att jag vet att det finns dem som kollar min blogg och läser in massor med konstiga saker mellan raderna och hittar på alla möjliga dumheter och det skrämmer mig ibland om jag ska vara ärlig.

Jag har också blivit mer och mer fundersam över vad som händer med människor som exponerar ALLT på nätet.. Jag (och miljoner andra) har på sistone till exempel sett Lady Dahmers blodiga binda i hennes blogg, jag har läst om Alex Schulmans äckliga fötter, Jag har sett en alldeles för ung och omogen mamma hota sin ettåring med stryk, jag har sett hennes kille visa ballen, jag har sett Anna Book skämma ut sig (mer än vanligt) Jag har sett unga människor förstöra sina utseenden för all framtid innan de ens är ”vuxna” på riktigt och jag har fått ta del av den ena otrohetsaffären efter den andra (både på nätet och irl) och jag blir ju bara så… trött till slut!

*TRÖTT*

Det risiga vädret har ju tyvärr inbjudit till mer scrollande på mobilen än vanligt och det är så tragiskt att det mest är skit man får läsa om eller se. Vissa dagar har jag helt sonika gömt bort min mobil och ibland önskar jag att internet inte var så fruktansvärt tillgängligt i var människas ficka.

Jag tror absolut att vi kommer att se en ny typ av utbrändhet hos människor och främst då unga människor. Tillgängligheten och behovet att visa upp ALLT kommer på sikt att skada mer än vad vi faktiskt förstår just nu.

Men, jag kan bara sopa framför min egen dörr och blunda för det jag fortsättningsvis INTE vill läsa om på internet.. Svårare än så behöver det ju inte vara 😀

Nåja, jag ska inte gnälla om varken väder eller beteenden på sociala medier nå mer ikväll. Jag ska lägga mig på yogamattan en stund och fokusera på mig själv ett tag. Men först ska jag visa mina nya brallor som jag köpte på Kappahls barnavdelning för 80 spänn:

IMG_1049Trasiga jeans ska man INTE betala för mycket för

😉

Och slutligen så ska jag ge Er ett superbra tips:

IMG_1041

Lägg ner en hel kanelstång i en tillbringare med vatten och drick ett glas då och då under dagen.

Smakar gott och är en riktig hälsobomb! Kanel hjälper till att stabilisera blodsockret och kan faktiskt hjälpa till att motverka diabetes! För min egen del hjälper det också mot själva sötsuget och sedan jag slutade äta godis i Februari så kan jag ärligt säga att de få återfall jag haft sedan dess går att räkna på fem fingrar *stolt* Men som sagt… Kanel hjälper!

Kan vara värt ett försök i alla fall.

Ha en skön Lördag så ses vi!

heart

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det blev håliga brallor och inte med fickor på utsidan 😀 Nå, huvudsaken är ju att man tycker om dom, 80 kronor är som hittat. Jag sa till frissan att det är rätt roligt ändå, att alla klagar på vädret, som dessutom är det enda vi inte kan styra över, fast på oss, låter det som det. Om vi klagar tillräckligt högt så kommer nån däruppe eller därnere att skicka lite sol 😀 Ha det gott! //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Nu är hösten kommen å sommaren är schluuut… blev iaf inspirerad av dig och bokade en tid hos frissan nästa vecka 😀
      Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.