Adjö lilla hund!

Idag har hon somnat in, den lilla hundflickan som funnits i familjen i över fjorton år. Fjorton människoår motsvarar ju nästan hundra år för en hund, så nog fick hon ett långt och härligt liv.

Men nu har hon dragit vidare till hundhimlen där hon kan skälla glatt och jaga roliga katter tillsammans med andra glada hundar. Det blir tomt utan henne, men precis som med allt annat levande så tar allt slut en vacker dag.

Man möts och man skiljs.. Så det gäller att vårda de fina minnena när man en gång skiljs åt och ett av de mest positiva minnena jag har av henne är då hon på alla hjärtans dag 2004 räddade mitt liv mitt i natten. Jag var mycket sjuk med en svår infektion i min ena njure. Dagen efter blev jag inlagd på sjukhus och svävade mellan liv och död i nästan två veckor och den tiden är bara som ett diffust minne idag men jag vet att om inte hunden lagt sig hos mig och vaktat mig den där natten så hade jag nog blivit hämtad av någon ”från den andra sidan” och jag hade inte funnits här idag.

Hon ville inte släppa iväg mig och höll mig kvar i medvetandet och i livet vilket jag är enormt tacksam för. Hon kände på sig att något eller någon var på ingång för i exakt samma stund som jag förlikade mig med döden och accepterade det faktum att mitt sista ögonblick på jorden kommit, så traskade hon rakt genom huset och in i rummet där jag låg och lade sig med halva kroppen uppe i sängen bredvid mitt ansikte och där stod hon kvar tills natten var över. Vilken hjältinna hon var alltså.

tilda

Vilda Tilda

Vila i frid nu lilla hund. Det har du verkligen förtjänat.

Vi kommer att sakna dig, men i minnet du lever kvar, precis som du var.

heart

6 kommentarer

  1. Maggan

    Vet hur ni har det nu med sorgen, men vi vet ju från dag ett att det bara är en familjemedlem vi har till låns.
    Våran Sally blev en ängel i mars efter tio år som ”gårdvar” hos oss. Det tar tid men man kommer över det. Tänker på era pojkar som är ledsna nu. Glöm inte att det finns valpar som vill komma till en glad familj i Umeå.
    ????????????❤️????

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Maggan! Nog är det sorgligt att djuren har så korta liv om man jämför med hur mycket längre våra liv är..
      Jag har tänkt tanken att kanske skaffa en hund, men det får bli i framtiden i så fall 🙂 Jag vet att grabbarna skulle älska det!

      Hoppas allt är bra med dig Maggan. Kram

  2. Roger Jonsson

    Tack Helena för dom fina orden dom värmer,hon kommer att saknas.
    Katten gick runt igår och letade efter Tilda,hon funderar nog var hennes kompis är!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja.. det förstår jag! 🙁
      Vad hon ska tycka att det är konstigt hemma utan hunden nu!

      Kram <3

  3. Marie Springare

    Vad fint skrivet och bilden är verkligen fin, Tilda som älskade att sitta och”titta ut” Här hemma är det nu så tomt.
    Kram mamma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.