Fastighetsbyrån NEJ tack!

Påträngande mäklare undanbedes vänligt (vänligt å vänligt) men jävligt bestämt!

Nu har det hänt igen!

 

 Någon som minns mitt arga inlägg för sisådär ett år sedan om irriterande mäklare med märkliga metoder för att få tag i objekt att kränga på en het bostadsmarknad här i Umeå?

 

Säga vad man vill, men den firman hörde faktiskt av sig efter min kritik och fick förhoppningsvis insikt om att de bästa kunderna / säljarna / köparna eller folk i allmänhet förmodligen är de som FRIVILLIGT hör av sig till just DEM och vill prata bostäder / bostadsmarknad och objekt. Det är ju inga konstigheter egentligen (Inte för mig i alla fall)

Men hursomhelst.. Igår hände det igen och efter att ha diskuterat det här med flera stycken (som alla hittills tycker precis som jag i den här frågan) så bestämde jag mig för att skriva ännu ett inlägg här på bloggen och dela ut befogad och mycket riktad kritik mot en specifik mäklare och med tanke på att de faktiskt är DE som ringt mig och inte tvärtom så tycker jag att jag är i min fulla rätt att säga vad jag tycker om saken. Man kan väl säga att de får skylla sig själva…

Strax före kl 19 igår kväll så höll jag på med diverse hemmafix och jag var så nöjd över att för en gångs skulle få vara ensam hemma utan kidsen (man hinner liksom lite mer då)

Telefonen ringer och jag ser att det är ett nummer som börjar på 090 (Umeå) och eftersom jag har nix (som för övrigt inte funkar som det ska) så tänker jag att det förmodligen är ett samtal från en privatperson som vill något… Men näe.. Det är någon från fastighetsbyrån som börjar med att fråga om det ”är Helena hon talar med?”

(Öhh… Jaa.. det är ju MITT privata mobilnummer hon specifikt ringt så vem annars hade hon väntat sig liksom??)

Jag svarar i alla fall ”Ja, det är jag” och hinner börja bläddra i minnesbanken om varför i hela friden DE ringer MIG? Och visst.. jag vet ju att det är ett flertal objekt till salu i mina krokar och jag hinner börja undra om och vad det har med mig att göra.

Sedan frågar människan om jag själv ”går i tankar om att sälja min bostad”

Och då svarar jag ”Näej, verkligen INTE” i en ganska skarp ton eftersom jag nu fattar varför hon ringer mig.

Då frågar hon om jag inte är intresserad av en värdering av min bostad och om jag har koll på bostadsmarknaden i mitt specifika område… Alltså *suck* Jag avslutar samtalet på ett inte så trevligt sätt utan säger bara ”Tack o hej jag har koll på mitt bostadsvärde”. Och lägger på.

Jag blir så otroligt provocerad av den här typen av aggressiv ”marknadsföring” (eller vad nu en mäklare väljer att kalla det hela) Tyvärr så kommer det här inte att generera nya, potentiella kunder. Tvärtom! Efter dylika samtal så kan jag lova att jag INTE kommer att vända mig till fastighetsbyrån den dagen jag väljer (frivilligt, utan påtryckningar) att sälja min bostad.

Att de ringer mig på mitt privata nummer för att diskutera bostadsmarknaden tycker jag är direkt stötande och höjden av att vara oprofessionell alltså. Jag menar..

Tänk om fler företag betedde sig på det här viset?

”Hej Helena, det är från Volvo. Din granne har köpt en ny bil från oss förra veckan så nu undrar vi om DU också vill köpa en?”

Eller:

”Hej, det är från Lindex. Du köpte trosor för någon månad sen och nu undrar vi om du inte vill komma hit igen och köpa lite nya strumpor också?”

Eller:

”Hej,jag ringer från ikea. Många i Umeå har köpt soffan TOMELILLA från oss så nu vill vi bara höra om inte du också vill köpa en sån?”

Alltså… det är bara så jävla dumt och om jag blir intresserad av ett företag eller en tjänst eller en vara så tar jag reda på det jag behöver veta innan jag agerar som konsument. Men det är klart… Om en mäklare får sälja en lägenhet här på Tomtebo som är värd ca två miljoner så innebär det ju nästan hundra tusen spänn för mäklaren.. och visst. Det är ju sjukt mycket pengar så nog fattar jag ju varför de vill fånga upp potentiella kunder för det är ju enorma pengar som rör sig i mäklarbranschen men det de inte fattar är, att inte alla människor uppskattar att bli uppringda i sitt eget hem mitt i veckan och tillfrågad av en pengalysten mäklare om huruvida man vill sälja sin bostad.

Och om man då som jag, som älskar min bostad samt tycker att det är en förkastlig metod de tillämpar så får de ju lära sig att den här typen av strategi kommer att skrämma bort en hel del framtida kunder.

Tyvärr Fastighetsbyrån.., Det blir stor tumme ner för Ert sätt att jobba för att få nya kunder och den dagen jag ska sälja mitt hem så är det definitivt INTE Er jag ringer.

Jag står ut med reklam via sms och mail för det behöver jag inte ens klicka upp. Jag tolererar även reklam som ramlar in i brevlådan. Då kan jag själv sortera i högar ”oviktigt / släng” eller ”spara” men riktade samtal till mitt privata nummer av människor som vill göra anspråk på min tid med förhoppning även om mina pengar? Nej..

Det går fetbort… Nej och åter nej! Det är oförskämt och irriterande och personligen finner jag det oseriöst.. Jag kan inte förstå vem som kommit på de här dumheterna. Men i alla fall… Finns det någon som uppskattar det här tilltaget så berätta gärna och förklara hur Ni tänker? För sedan igår har vi diskuterat det här en hel del och hittills har jag inte fått någon positiv respons.

IMG_9890

Världens härligaste, finaste och bästa hem är tyvärr inte till salu..

Barnet på bilden säljer jag inte heller (även om han gör mig gaaalen ibland haha…)

😀

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.