Skapa harmoni i jul

Jahapp… här sitter jag! Fortfarande iklädd morgonrock och ett riktigt glatt lördagshumör.

Inatt har lille B haft två kompisar på ett ”sova-över-party” och vi har dansat disco och ätit popcorn och haft det hur mysigt som helst. Vi missade ett klassdisco igår så vi fick fixa disco hemma istället. När klockan var 21 så sov kidsen och jag kollade på flera avsnitt av ”Sex and the city”. Tänk att det är lika roligt att se så här 20 år senare… dilemman som ser exakt likadana ut och kvinnor och män som talar helt olika språk och ibland befinner sig på helt olika planeter  😉

Jag fick i alla fall skratta högt igår och det var ett tag sedan jag såg något riktigt KUL på tv.. Alla som känner mig vet att om det är tråkigt på tv / film så somnar jag rätt snabbt haha…

I alla fall så ska jag gå på mitt årliga biobesök just ikväll och jag ska kolla in ”Solsidan”. Eftersom jag älskar solsidan och filmen har fått bra kritik så kan jag ju säga att förväntningarna är skyhöga!

Annars då? Jooorå.. det knallar på! Vardagarna smyger förbi och det är underbart att vi äntligen gått in i december månad. Nu vet vi var och med vilka vi ska fira jul med och det känns skönt. Julen krymper ännu mer detta år och mer än någonsin så har vi fokus på det som är rätt för oss.

Det blir god mat, glada barn, inga julklappar (annat än ett par stycken till ungarna), trevligt sällskap, ingen stress, och bara allmän feelgood känsla.

Jul är en högtid som är så jobbig för många och jag avskyr tanken på att så många är ensamma och olyckliga och därför så vill jag (för min egen skull om inte annat) att mina framtida traditioner ska handla om gemenskap, samvaro och glädje.

Julen ska INTE handla om överflöd i julklappar och mat. Julen handlar inte heller om något som helst religiöst för mig eftersom vi inte håller på med sådant i vår familj. Jag har absolut förståelse för dem som tycker att julen handlar om när Jesus föddes och han var säkert en trevlig kille under sitt liv, men det är alltså inget för mig och därför försöker jag modifiera julen så att den ska passa mig lite bättre i framtiden.

Dessutom så blir julen bättre och bättre för varje år och detta år ska inte bli något undantag.

IMG_5374

Tårta med svettig tomte..

Hoppas att Ni alla som läser har det bra! Det har jag även om jag har haft en trött vecka med en ond muskelsträckning på höger skuldra med lite andningsproblem som följd. Men det går över och jag vill också passa på att säga att det här med att vara ödmjuk inför det självklara kan vara en bra grej..

Var ödmjuk och tacksam om du kan gå själv, äta själv, gå på toaletten själv etc…

Var ödmjuk glad och tacksam om du får vara smärtfri, om din kropp fungerar som den ska och om du kan sova skönt på nätterna…

Var ödmjuk inför det faktum om Du och de Du älskar får vara friska..

Jag har läst Gabriellas blogg och det är ganska tydligt att hon inte mår bra. Hon är sjuk och lider alla helvetes kval i händerna på sjukvård som ibland funkar och ibland inte. Hon kämpar på och orkar mellan varven till och med slänga in ett inlägg i sin blogg där vi får en glimt av det hon upplever just nu.

Jag tror att det enda hon önskar sig till jul är att få må bättre och situationen hon befinner sig i tycker jag att vi alla borde reflektera över lite grann:

En ung människa som är så sjuk att hon just nu inte klarar sig själv gör i alla fall mig väldigt ödmjuk inför det faktum att jag har min fysiska hälsa helt intakt förutom en och annan liten pytteskavank som inte ens är värd att nämna!

Jag och Gabriella gick på samma högstadium en gång i tiden i vad som känns som en evighet sedan och massor har hänt sedan vi var femton år. När man är femton år gamla så tror alla att det man känner då kommer man alltid att känna. Vi tror att det alltid kommer att vara så där sorglöst och roligt jämt. Vi tror också att vi är odödliga och ödmjukhet kan väl knappt en femtonåring ens beskriva vad det innebär?

Nu, snart trettio år senare vet vi att livet har massor med obehagliga överraskningar för oss alla och ibland innebär det elände i alla möjliga skepnader. Vi kan inte välja bort vissa saker, men vi kan välja hur vi ska tackla våra svårigheter! Ibland går det bättre och ibland sämre.

Med det vill jag bara säga: Ha en skön helg och var rädda om Er. Var glad över allt du har och var tacksam över livet. Livet går inte i repris och vi kan inte heller spola tillbaks vissa sekvenser och uppleva dem igen.

 (Tack och lov för det.)

Kram till alla som behöver!

heart

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ja jag har följt Gabriellas blogg inlägg och jag ryser, så fruktansvärt. Vi har nog, många av oss, saker att vara evigt tacksamma för. Det är väl som man brukar säga, barnens jul, vi vuxna klarar oss utan, fast jag tycker ju att det är fint med julgran, adventsstakar och sånt. //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Om jag orkar så tror jag att jag ska försöka mig på att få upp en stjärna i köket innan veckan är slut haha… 😀 Är redan lite trött på jul. Inte blir det bättre av att lille B har hittat en video med tomtar som dansar disco på youtube haha..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.